Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Παπανδρέου: Κυβέρνηση Εθνικής ευθύνης για να σωθεί η χώρα.

Σκηνές απείρου κάλλους σημειώνονται, αυτή την ώρα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με δύο γυναίκες να σηκώνουν το "λάβαρος της επανάστασης" εν μέσω χειροκροτημάτων ζητώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου να ανοίξει το δρόμο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας...
ΑΝΝΑ
"Είναι σημαντικό να το συζητήσουμε (κυβέρηση εθνικής σωτηρίας) να ξέρουμε τι συζητάμε, που πάμε"...

"Αυτή η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θέλω να είμαι πολύ καθαρή γιατί αυτό συζητήθηκε και στο υπουργικό συμβούλιο και είναι πάρα πολύ σημαντικό να το ξέρουμε, να το βάλουμε στη διαδικασία συζήτησης σήμερα γιατί είναι πιο διαφορετική στιγμή από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Είναι λοιπον σημαντικό να το συζητήσουμε να ξέρουμε τι συζητάμε, που πάμε", είπε η υπουργός Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντόπούλου, με το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και πριν πάρει το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος για να εξηγήσει τα 10 βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, μέχρι ο λαός να οδηγηθεί στις κάλπες...

Ο Γιώργος Παπανδρέου την διέκοψε για να ανέβει στο βήμα ο αντιπρόεδρος κι εκείνη έφυγε από την αίθουσα της Βουλής.

ΒΑΣΩ
"Είστε εκτός τόπου και χρόνου, κύριε πρόεδρε"...

"Είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Είναι θλιβερή η χθεσινή εικόνα. Περίμενα ότι θα σταθείτε και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Φαίνεται ότι έχουμε άγνοια τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Είχα προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όμως είναι τελείως διαφορετική η δική σας θέση. Business as usual. Βάζετε τη χώρα και την παράταξη σε περιπέτειες. Περίμενα την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου. Λυπάμαι», τόνισε και συνέχισε λέγοντας:
"Περίμενα την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου και αύριο ο κύριος Παπούλιας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Λυπάμαι για την παράταξη, λυπάμαι για τη χώρα", είπε η κυρία Παπανδρέου που έμοιαζε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο.

Τους "κεραυνούς" της Β. Παπανδρέου, πολλοί από τους βουλευτές τους περίμεναν, αλλά πίστευαν πως δεν θα αντιδρούσε μέσα στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, λόγω των πολύ σοβαρών καταστάσεων που πλήττουν την χώρα.

"Και εμείς για εσένα", ακούστηκε να σχολιάζει βουλευτής που και αυτός ξαφνιάστηκε με την τοποθέτησή της, ενώ άλλοι τη χειροκροτούσαν.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι το κείμενο στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου το οποίο διακίνησαν η Ροδούλα Ζήση και ο Γρηγόρης Νιώτης έχουν υπογράψει δεκάδες βουλευτές. Κυβερνητικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό στους 100!

Έτσι, εξηγείται και η εικόνα διχασμού που παρατηρείται την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, με φωνές και έντονες αντεγκλίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: