Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

CNN: "Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο για να φύγει"

Ο συντάκτης του άρθρου βρίσκει πολλά κοινά σημεία με την "τραγωδία" της Αργεντινής που οδηγήθηκε στο ΔΝΤ και βγήκε ανεπανόρθωτα τραυματισμένη το 2001. Και επισημαίνει πως ίσως ο κύριος Παπανδρέου να έχει την "τύχη" του Αργεντινού προέδρου που φυγαδεύτηκε με ελικόπτερο από τη χώρα του...

Άλλο ένα δημοσίευμα που ντροπιάζει την Ελλάδα

"Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να τον σώσει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός πρόεδρος , Fernando De La Rue, το Δεκέμβριο του 2001".

Με αυτές τις λέξεις τελειώνει το άρθρο του "Η ελληνική τραγωδία θυμίζει Αργεντινή" , στην πρώτη σελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, ο αρθρογράφος Hans-Joachim Voth, κάνοντας συσχετισμούς με τις ομοιότητες της "ελληνικής τραγωδίας", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "με την Αργεντινή του 2001".

Το CNN κάνει μία ιστορική αναδρομή αναφερόμενο στα γεγονότα από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και τα παραλληλίζει με την Αργεντινή και την ανεξέλιγκτη χρεοκοπία της.

"Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε; Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001", τονίζει ο συντάκτης του κειμένου. Και συνεχίζει: " Όπως στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά, φυσικά, το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση".

"Οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας είναι", λέει το CNN, "τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην Ελλάδα του 2011 και της Αργεντινή του 2000".

Για να καταλήξει: "Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο για να φύγει"...

Διάβασε περισσότερα... ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: