Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΟΛΑΝΤ Βάζει στο "μάτι" το φυσικό αέριο και οι Καναδοί τον... χαλκό!


Γαλλικό ρεπορτάζ- σοκ για την πώληση των μεταλλείων Χαλκιδικής- VIDEO
Την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ υπογράφει "μνημόνια" συνεργασίας με την 3κομματική κυβέρνηση της Ελλάδας και βάζει  στο μάτι το φυσικό αέριο στην Κρήτη, με την βοήθεια των "δικών" μας ΜΜΕ τα οποία  "θριαμβολογούν" με αυτήν την επίσκεψη του "υψηλού" προσκεκλημένου Αντώνη Σαμαρά...
...Υπάρχουν κάποιοι Γάλλοι που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας σκάνδαλο-σοκ, ενημερώνοντας το γαλλικό κοινό πως πριν από δέκα μήνες, η εταιρεία Eldorado Gold, που εδρεύει στον Καναδά, αγόρασε τα μεταλλεία χρυσού και 317.000 στρέμματα δασικής έκτασης για 2 δισ. ευρώ, στη Βόρεια Ελλάδα. 

Αποκάλυψη-σοκ από Γαλλικό Κανάλι                            
"Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα" 
Αυτός είναι ο τίτλος του επεισοδίου της εκπομπής "Ειδικός Απεσταλμένος" που προβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2...
Αίσθηση προκαλεί το τελευταίο 10λεπτο με το ρεπορτάζ για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και την Καναδική εταιρεία Ελντοράντο.
Το γαλλικό κανάλι προβάλλει τα τεράστια κέρδη που θα αποκομίσει η εταιρεία από την περιοχή, αλλά και την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει, τονίζοντας πως το ελληνικό κράτος προσέφερε ένα «δωράκι» στην Ελντοράντο η οποία αποκτά δικαιώματα που καμία άλλη εταιρεία στο παρελθόν δεν είχε στη χώρα` να καταστρέψει ένα από τα σημαντικότερα σε βιοποικιλότητα δάση στην Ευρώπη για να εξορύξει χαλκό!


Με ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό και αποκαλυπτικό βίντεο για το τι συμβαίνει στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, το γαλλικό κανάλι 2 παρουσίασε την ξεφτίλα που σημειώνεται στον τόπο με το ...πρόσχημα της βαθειάς κρίσης και υπό τον φόβο της ...χρεοκοπίας.

Η Ελλάδα ξεπουλιέται όσο όσο...
Της παίρνουν την "πραμάτια'' της για ψίχουλα...
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε η "αγορά" από Καναδούς των μεταλλείων χρυσού  σε δασική έκταση που, όλως τυχαίως, η τεράστια αυτή έκταση είναι γεμάτη ...από χαλκό!!! 


την Ελλάδα'' όλα πωλούνται'' αναφέρει στην κατακλείδα της η δημοσιογράφος, ''σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, είναι επείγον να γεμίσουν τα ταμεία με ό,τι πωλείται, που περιλαμβάνει εκτός από την κληρονομία της κι ένα κομμάτι από την ψυχή της''. 

Το βίντεο που προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Γαλλία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση!!!
Στην Ελλάδα δεν προβλήθηκε ...ποτέ...
Τυχαίο; Δε νομίζω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: