Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

18η μέρα στην πλατεία, εν όψει της 3ης Πανευρωπαϊκής Διαμαρτηρίας, σε λίγες ώρες


Με την εξώδικο επιστολή που έστειλαν 1380 γεναίοι Ηρακλιώτες προς τους βουλευτές που τους ψήφισαν για να μπουν στη Βουλή κι εκείνοι "μνημόνευσαν" τη ζωή τους... Με το Μίκη, για δεύτερη φορά να μιλά για ξεπούλημα της Ελλάδας και την ταπείνωση των Ελλήνων. Και με τον κόσμο, στο παραμιλητό του, να λέει πως "αυτοί είναι χειρότεροι από ταγματασφαλίτες της Κατοχής", ανακοινώνουν τα μέτρα-θάνατος για ένα χρέος που το φορτώθηκε στις πλάτες του ένας λαός που σε τίποτα δεν έφτεξε κι όμως του το επιβάλει επιτακτικά και με "δημοκρατικές" διαδικασίες "μοναρχική" ...σκέψη, μαριονέτα!!!

ΣΥΝΘΗΜΑ
"ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΨΟΥΜΕ
ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ"
Το Σύνταγμα καλείται να παίξει τώρα με ειρηνικό "επαναστατικό" τρόπο πολιτικό ρόλο, στην ουσία. Για τον κόσμο, οι πολιτικοί είναι "κλέφτες", συνεπώς δεν έχουν καμιά θέση στο "Ναό της Δημοκρατίας"...
"ΟΥΣΤ" είναι το επόμενο σύνθημα που δηλώνει ευθέως και την ..."προτίμησή" του σε αυτούς...
Συνθήματα εμπνευσμένα από την ΑΠΑΤΗ και την ξεφτίλα άχριστων, που ροκάνισαν το βιος και την αξιοπρέπεια, που κρύφτηκαν στην ασυλία που τους παρείχε το δικό τους πολιτικό σύνθημα για να βγαίνουν "καθαροί" από τις ΒΡΩΜΙΕΣ τους...

Το παιχνίδι έχει αγριέψει... Η εποχή "εγκυμονεί" κινδύνους... Και στα χείλη υπάρχει, ως προσευχή, ο Εθνικός Ύμνος...

"Απ΄τα κόκκαλα βγαλμένη" λένε οι "Αγανακτισμένοι", για μια χώρα "απ΄το Γιώργο ...ξεπουλημένη"...
Σε μια χώρα που η οργή ξεχειλίζει για την ατιμωρισία όλων αυτών που έφαγαν με χρυσά κουτάλια και ακούς έναν 28άρη να σου λέει "Είμαι άνεργος, χρωστάω 2 νοίκια, δεν έχω όραμα. Αν συνεχίσει να ξεπουλά την ελπίδα μας, τότε θα γίνω ο πρώτος καμικάζι. Τ΄ορκίζομαι..."

Άλλος δείχνει τη Βουλή και λέει: "Αυτό δεν είναι το Κοινοβούλιο, Μιζοβούλιο είναι. Και μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε ρεμάλια. Όσο θα βγαίνει ήλιος και φεγγάρι στην Ελλάδα, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους".

Σε συγκινούν οι ομολογίες που μπορείς να τις δεις και στις πράξεις τους.
Μιλούν για την Δημοκρατιά στην Αθήνα και για τον Σόλωνα που διέγραψε τα χρέη φτωχών. Θεατρίζονται και φέρνουν στη μνήμη τον "άνθρωπο σπηλιά" με την φιλοσοφική σκέψη του Πλάτωνα. Και χειροκροτούν τα συγκροτήματα που τους κρατούν συντροφιά στον Αγώνα.

Και πάλι ο Εθνικός Ύμνος στα χείλη των "Αγανακτισμένων" ως αντιστάθμισμα, αφού στα χείλη αυτών της Βουλής είναι το "δόσιμο"!!! Χειρονομία έπειτα και ρυθμικό σύνθημα, στο ρυθμό της τραγωδίας που ζούμε...

"Οταν τόσοι, μα τόσοι πολλοί, διαμαρτύρονται εναντίον του πολιτικού συστήματος, κάτι κακό συμβαίνει με τη λειτουργία της συγκεκριμένης Δημοκρατίας"... Kι αυτό είναι το ζητούμενο για το οποίο δίνει τη μάχη του όλος ο λαός, να το αντιληφθεί η πιο τραγική κυβέρνηση, σε καιρό ειρήνης, πριν καταλήξει η ιστορία να γράφεται με πιο άγριες σκηνές αγανάκτησης.

Σε λίγες ώρες αναμένονται πάνω απο 500.000 άνθρωποι να πουν το μεγάλο ΟΧΙ, αυτό που δεν τόλμησε ο Γιώργος Παπανδρέου να πει στους "ετέρους μας που μας δανείζουν και πρέπει εμείς να είμαστε σοβαροί απέναντί τους"!!!

Το 3ο Πανευρωπαϊκό κάλεσμα είναι προ των πυλών για να γράψει κι αυτό τη δική του ξεχωριστή ιστορία!!!

Οι συνελεύσεις που έκαναν λίγο νωρίτερα οι "Αγανακτισμένοι" αποφάσισαν νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα πανεργατικής απεργίας.

Δυναμικό παρόν σχεδιάζουν να δώσουν και την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, πραγματοποιώντας ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουν την ψήφισή του από τους βουλευτές...

Επιμένει;

Επιμένουν αποφασιστικά και οι "Αγανακτισμένοι" με το απόλυτο δίκιο να τους πνίγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: