Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Χάλκινο μετάλλιο η Δήμητρα Κοροκίδα!...

ΕΞΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Και ένα κορίτσι στα μετάλλια...

Το έκτο της μετάλλιο κέρδισε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο...
Μετά τα χρυσά του Κωνσταντινίδη και του Στεφανουδάκη, το ασημένιο του Σενικίδη και τα δύο χάλκινα του Ζησίδη και του Μπακοχρήστου, η Κοροκίδα έκανε το ...θαύμα της...

Η Δήμητρα Κοροκίδα, σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, σήμερα με καλύτερη βολή στα 4μ. και 28εκ. κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα, τηςF53 κατηγορίας, στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που τα ρεκόρ καταρρίπτονται για πλάκα! 

Η επίδοσή της αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ, αφού ήρθε στο Ρίο με 4.27. 

Οι βολές της Κοροκίδα ήταν: 4μ. 17εκ., 4μ. 27εκ., 4μ. 28εκ., 3μ. 83εκ., 4μ. 10εκ. και 4μ. 22εκ.

Οι διοργανωτές, πριν λίγο, έπεσαν σε ατόπημα...
Εδειξαν τις δύο πρώτες αθλήτριες του αγωνίσματος, που κέρδισαν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο και για την Ελληνίδα "χάλκινη" Παραολυμπιονίκη δεν έδειξαν ούτε ένα πλάνο!...

Η "χάλκινη", πλέον, Παραολυμπιονίκης του Ρίο, προετοίμασε το ..."έδαφος" για την απόκτηση ενός μεταλλίου, σε αυτούς τους Αγώνες, γράφοντας στη σελίδα της στο Facebook:
Αγαπημένοι μου φίλοι, η ώρα που τέσσερα χρόνια ονειρευόμουν και με ανυπομονησία περίμενα έφτασε! Αύριο (σήμερα) αγωνίζομαι και θα τα δώσω όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα,Την επιθυμία μου να φέρω στη χώρα μας άλλο ένα μετάλλιο την έχω εκφράσει πολλές φορές, αλλά αυτό που συνειδητοποιώ τις μέρες που βρίσκομαι εδώ, είναι ότι είμαι ήδη ευλογημένη για την αγάπη που λαμβάνω από όλους εσάς!Κανένα μετάλλιο δεν αξίζει όσο η ανθρώπινη. ειλικρινής και ανιδιοτελής αγάπη και το αποτύπωμα που αφήνει στην καρδιά μας!Οι φωτογραφίες και τα λόγια θα ξεχαστούν, το συναίσθημα όμως θα μείνει για πάντα και θα μου δίνει δύναμη στα δύσκολα να συνεχίσω!Σας ευχαριστώ όλους, μέσα από την καρδιά μου, για άλλη μια φορά!

διακρίσεις

2η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013, ακόντιο F52/53
1η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015, σφαίρα F53
2η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016, σφαίρα F53/54
3η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016, ακόντιο F54
3η θέση Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016, σφαίρα F53

Δεν υπάρχουν σχόλια: