Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

"ΧΕΡΙ _ ΧΕΡΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΖΑΦΕΡΗΣ

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η
Στη Δικαιοσύνη ο "πατριώτης" με τις offshore 
και το ύποπτο έμβασμα
Η Βουλή αποφάσισε να στείλει το πόρισμα στη Δικαιοσύνη και έτσι, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες 
σε βαθμό κακουργήματος.

ΒΙΝΤΕΟ-Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Οι ορκωτοί ελεγκτές άρχισαν να ελέγχουν την περίοδο 2002 - 2007, κατά την οποία ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τους, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κενά στο Πόθεν Έσχες του και ακολουθώντας μια υπερατλαντική διαδρομή οδηγήθηκαν στην εξωχώρια εταιρεία "Catalina" που ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη και στον υιό του.
Τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίζονται σε λογαριασμό της δύο εμβάσματα από την εταιρεία "Premium Properties" (σ.σ.: δικαιούχος της οποίας εμφανίζεται ο Αλέξανδρος Τσάτσος, ιδιοκτήτης της Κεστρέλ), συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. 
Η "Catalina" δέχθηκε τρία επίμαχα εμβάσματα, ύψους 1,64 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Όταν λοιπόν το πορτοφόλι της εταιρείας γεμίζει, χάνονται τα ίχνη της. 
Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ακόμη ένα έμβασμα 150.000 ευρώ από την εταιρεία "Malwern" προς την "Catalina International", με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον Γ. Καρατζαφέρη κατά 50% και τον γιο του Ιωάννη κατά 50%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα στείλει τον φάκελο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ίδρυση της "Catalina" 
Η "Catalina" φέρεται να ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του '92 με έδρα τα νησιά Turks and Caicos και πραγματικούς ισότιμους δικαιούχους τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον γιο του.
Τον Σεπτέμβριο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας RBC, η αξία του πορτφόλιο της υπεράκτιας ανερχόταν σε 6.600.000 δολάρια, ενώ σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την τράπεζα η ακίνητη περιουσία του υπολογιζόταν σε 20.000.000 ευρώ.
Αναλυτικά, αναφέρονται δύο ακίνητα στο Παλαιό Φάληρο, επιχειρηματικά ακίνητα στην Καλλιθέα, θερινή κατοικία στο Λαγονήσι η αξία της οποίας υπολογίζεται από την τράπεζα στα 6.000.000 ευρώ και διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στις Βρυξέλλες, που αποκτήθηκε το 1999.
Η «Catalina» μετονομάστηκε σε "Sunlight Delight LTD" και τον Ιανουάριο του 2010 ορίστηκε εγγεγραμμένος μέτοχος η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη.
Στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 με εντολή του Καρατζαφέρη μεταφέρονται τα υπόλοιπα της εταιρείας στο όνομα του εμπιστεύματος The Ferisca Trust και τον Απρίλη του ίδιου έτους οι λογαριασμοί της RBC έκλεισαν.
Επίσης, σύμφωνα με τους λογιστές, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε και την υπεράκτια "Homeric GT" με έδρα τα νησιά Turks and Caicos, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του '83 και μετονομάστηκε σε "Homeric TCI".

Δεν υπάρχουν σχόλια: