Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ να συνεχίσει την ταπείνωση των Ελλήνων.

Με κομένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τα ναζάκια των δικών μας ηγετών να βρουν κοινή συνισταμένη και να συμπλεύσουν μαζί, ώστε η Ελλάδα να βρει ξανά το χαμένο της δρόμο.
Τα μικροπολιτικά παιχνίδια παίζονται, εως αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο, πίσω από κλειστές πόρτες και στόματα...
Και μένουμε εμεις έξω από το παιχνίδι να αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά πίσω από την πλάτη μας...
Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι στα πρόθυρα, γιατί τα δυο αγόρια από το Harvard, δείχνουν να τους ενδιαφέρει η πολιτική τους επιδίωξη...
Για τον κόσμο ποιός ενδιαφέρεται;

Στο χείλος του γκρεμού η Ελλάδα, από πολιτική ατολμία...

Κι όμως, όποιος πάρει το χρίσμα προσωρινής πρωθυπουργίας έχει ήδη στο τσεπάκι του τη "βρόμικη δουλειά" έτοιμη για να την φέρει σε πέρας.

Θα "πρέπει" για 10 και πλέον χρόνια η Ελλάδα να είναι υπό το καθεστώς των εταίρων "μας", με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες...
Οι Έλληνες, αυτό που τους μένει να κάνουν κατ΄αυτούς, είναι να το "σκάνε" και να πληρώνουν τα σπασμένα...

Οι ώρες κυλούν βασανιστικά και ...καπνός ακόμη να βγει από την "καμινάδα"...
Η Ευρώπη, όπως πάντα, βάζει το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας και στέλνει τελεσίγραφο: "Βρείτε τα μέσα σε τρεις μέρες, αλλιώς... έξω από το Ευρώ", λέει και προετοιμάζει το ευρωπαϊκό της σύστημα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα και την πτώχευση της.

Τα δικά μας αγόρια εδώ επιμένουν.
Ο ένας θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός και δεν δείχνει να πιέζει και ιδιαίτερα τα πράγματα για να αναγκάσει τον Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Ο άλλος εμμένει σε μια πιθανή αυτοδυναμία η οποία θα προκύψει μόνο μέσα από εκλογές και σε όρους στους οποίους δεν κάνει βήμα πίσω.

Εκλογές ζητούν και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, να αλλάζει γραμμή πλεύσης και να λέει: "Ο κ. Σαμαράς με εξαιρετικά περίτεχνο τρόπο άφησε ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία και απομένει να δούμε την εξέλιξη των προσπαθειών. Περιμένω το όνομα του νέου πρωθυπουργού"...


























Στο τραπέζι, μέχρι στιγμής, έχουν πέσει τα ονόματα, για τη μεταβατική περίοδο, των: Ευάγγελου Βενιζέλου (τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Eurogroup), Λουκά Παπαδήμου, Σταύρου Δήμα και Κώστα Σημίτη (πρόταση της κας Μέρκελ).

Εμείς, βέβαια, δεν περιμένουμε τίποτα... Το πολύ πολύ τα ...χαράσια της άγριας πολιτικής τους!
Τίποτ΄άλλο...

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη μετράει το όχι της ΝΔ, το όχι του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη, αν στο σχήμα δεν συμμετέχει ο Αντώνης Σαμαράς.
Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα επιμένουν να πάμε σε εκλογές...

Αν δεν βρουν σημείο επικοινωνίας, για το καλό του τόπου, τότε φίλε θα τους βρούμε εκεί που τους βρίσκαμε πάντα. Στις αρχικές τους θέσεις να απειλούν τον ελληνικό λαό να δώσει και το ¨κορμί" του ακόμη, που λέει ο λόγος, για να εξοφληθεί το χρέος τους!

Με τις υγείες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: