Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SPECIAL OLYMPICS: "Μεταφέρθηκαν 18 αθλητές με γαστρεντερίτιδα στο Γενικό Κρατικό"

ργησαν, αλλά ..."άρχισαν τα όργανα" για την Γιάννα Δεσποτοπούλου, την πρόεδρο των Special Olympics - Athens 2011. Tώρα πια, το ένα δημοσίευμα διαδέχεται το άλλο και πραγματικά έρχεται στο φως της δημοσιότητας "βαριά μυρωδιά" από τα... έργα και τις ημέρες μιας κυρίας που μετέτρεψε τον εθελοντισμό και την φιλανθρωπία σε "οικογενειοκρατία με χορηγία του Δημοσίου"!

SPECIAL ... ΝΤΡΟΠΗ
Για "κακοδιαχείρηση, κατασπατάληση, καταγγελίες και το ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης", κάνουν λόγο οι εφημερίδες
18 αθλητές της βρατανικής ομάδας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό με γαστρεντερίτιδα...

Μετά το δισέλιδο δημοσίευμα, στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (19/6/2011, σελ.: 32 - 33) που κάνει λόγο για... "οικογενειακό πάρτι αξίας 70 εκατομμύρια ευρώ" (κάνε κλικ εδώ) το θέμα έχει πάρει φωτιά...

Σου λέει "είκοσι μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων, ο πρϋπολογισμός τους ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ γιατί δέσμευε προκαταβολικά με οργανωτικές δαπάνες τη "ρεζέρβα" των 2,6 εκατομυρίων ευρώ που η κυβέρνηση είχε κρατήσει για ενδεχόμενα απρόβλεπτα έξοδα, πέρα από την άμεση συνδρομή της. Δηλαδή, η διοίκηση της Οργανωτικής Επιτροπής, προχωρούσε στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ αυτών των χρημάτων, αρνούμενη να περικόψει έστω και μέρος των εξόδων, εμμένοντας στην πλήρη υλοποίηση ματαιόδοξων δαπανών, όπως τα 7,7 εκατ. της τελετής έναρξης και πανηγυρικών εκδηλώσεων για VIP προσκεκλημένους".

Τώρα "η Γιάνννα Δεσποτοπούλου προσπαθεί να εκβιάσει την κυβέρνηση μέσω των 'δικών' της ανθρώπων, για να συμπληρώσει τα έσοδα που δεν έχουν καλυφθεί από τις χορηγίες και κάθε είδους αρχικό σχεδιασμό, ενώ η ίδια αρνείται να προχωρήσιε σε περικοπές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι προμυθευτές λόγω ελλείματος, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εισαγγελικής έρευνας για παρατυπίες".

"Για τα μάτια του κόσμου, δημιουργούνταν 'διαγωνισμοί' και έρανοι" υπέρ των Special Olympics...

"Kακοδιαχείρηση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για το θεαθήναι... ...ενώ τα ιδρύματα από τα οποία συχνά προέρχονται άτομα με διανοητική αναπηρία, κλείνουν το ένα μετά το άλλο", γράφει το "Πρώτο Θέμα" (26/6/2011. σελ.: 48 - 49)

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και η έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, η οποία εξέδωσε και ανακοίνωση: "Καλούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία του τόπου να μη μετέχουν των εκδηλώσεων, σεβόμενοι τις αρχές του ολυμπιακού πνεύματος, σεβόμενοι την αγωνία μας για την 'επόμενη μέρα' των παιδιών μας με Νοητικη Υστέρηση, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, που οι δομές από τις οποίες προέρχονται, βρίσκονται με το λουκέτο στο χέρι"...

Και το "δράμα" δεν έχει τελειωμό...
Για "απαράδεκτες συνθήκες στη διαμονή και διατροφή των παιδιών των Special Olympics, που φιλοξενούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας", γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (σελ.: 52). Το στηρίζει, μάλιστα, σε καταγγελίες των εθελοντών.
Και συνεχίζει ο αρθρογράφος, Ανδρέας Μπέτσης, στο δημοσίευμα: "Οι αποστολές της Ρωσίας και της Ουρουγουάης ζήτησαν να μετακομίσουν, ενώ 18 αθλητές της βρετανικής ομάδας μεταφέρθηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Γενικό Κρατικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: