Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

43η μέρα αγανάκτησης και απολογισμού από τους "Αποφασισμένους"

Μέρες τώρα παρατηρεί ο τηλεθεατής πως δεν γίνεται κουβέντα στα τηλεοπτικά κανάλια για τον δίκαιο αγώνα των "Αγανακτισμένων". Πλάνα δε μόνο το Kontra channel δείχνει, άντε να είναι ακόμη ένα τηλεοπτικό δίκτυο... Η γραμμή είναι σαφής και κατανοητή. "Μή δείχνετε πλάνα από τους προπηλακισμούς κατά των Βουλευτών και θα σταματήσουν. Το κάνουν για την τηλεόραση", είπε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρεις στο Δελτίο του Mega. Με την ίδια λιγική μπορεί να κανείται το "σύστημα" με τους διαδηλωτές ..."μέχρι να ξεφουσκώσει" το κίνημα...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

"οι πρώτες 40 μέρες ήταν μόνο η αρχή! Δεν θα φύγουμε αν δε φύγουν!"

Κι όμως είναι και πάλι εδώ και αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες μέρες τις επόμενες κινήσεις τους. Οι πολίτες αυτοί που για μία ακόμη μέρα, 43η συνεχόμενη, είναι έξω από τη Βουλή και διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης.Με πολιτιστικά δρώμενα από την ομάδα "αγανακτισμένων" καλλιτεχνών οι οποίοι φορώντας λευκές μάσκες στράφηκαν προς τη Βουλή, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στους 155 βουλευτές που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, πορείες δεκάδων μοτοσικλετιστών και εξαγγελίες για τις επόμενες κινήσεις τους, πολίτες της Αθήνας και όχι μόνο, έχουν αποκλείσει και σήμερα τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, έχει καλέσει τις λαϊκές συνελεύσεις όλης της χώρας, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου για ένα ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων.

"Εδώ και 40 μέρες είμαστε στο δρόμο και στις πλατείες και γράφουμε μια από τις λαμπρότερες σελίδες του τόπου μας! Το σύστημα ελπίζει ότι με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού του νόμου το κίνημα μας θα εκτονωθεί. Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα που έχει διαμηνύσει ότι ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα σε μια χώρα που οι κάτοικοί της, οι εργαζόμενοι σε αυτήν, ο δημόσιος πλούτος, μέχρι και οι παραλίες της ξεπουλιούνται στους δανειστές και στους “εταίρους μας”. Η ενεργητική και μαζική παρουσία του κινήματος μας είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι αγανακτισμένοι.

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή τους οι "αγανακτισμένοι" υπογραμμίζουν, "οι πρώτες 40 μέρες ήταν μόνο η αρχή! Δεν θα φύγουμε αν δε φύγουν!"

Κώστας Βλουτής/enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: