Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Σήμερα το τελευταίο αντίο...

AΝΤΙΟ, ΜΑΪΚΛ...

Από τη δημόσια τελετή στο Staples Center
Με μία τελετή σε στενότερο, οικογενειακό κύκλο και, λίγο αργότερα, με μία εκδήλωση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και τυχερών θαυμαστών, αποχαιρετούν η οικογένεια και ο όλος ο πλανήτης τον Μάικλ Τζάκσον το βασιλιά της ποπ.





Λίγο πριν τις οκτώ το πρωί τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος) λίγοι στενοί συγγενείς αναχώρησαν από την κατοικία της οικογένειας στο Εντσίνο για το νεκροταφείο Forest Lawn. Στην κλειστή τελετή στο νεκροταφείο δεν θα παραβρεθεί η πρώην σύζυγος του τραγουδιστή και μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του Ντέμπι Ρόου.

Αργότερα, στις 10 τοπική ώρα, τα μέλη της οικογένειας μετέβησα στο Staples Center. Στη σκηνή μεταφέρθηκε και το φέρετρο του τραγουδιστή, όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία του Λος Αντζελες χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ακόμα που θα ταφεί ο τραγουδιστής.

Στον ίδιο χώρο έκανε λίγες ημέρες πριν το ξαφνικό θάνατό του στις 25 Ιουνίου πρόβες για μία συναυλία με την οποία θα επέστρεφε στη μουσική δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, οι δρόμοι γύρω από το σημείο της εκδήλωσης είναι αποκλεισμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ οι Αρχές καλούν τους θαυμαστές που δεν έχουν πρόσκληση για την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση να μην προσεγγίσουν στο χώρο αφού δεν θα τους επιτραπεί. Παρά τις προειδοποιήσεις χιλιάδες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Από τα 1,6 εκατομμύρια των θαυμαστών που έκαναν ηλεκτρονική αίτηση για το μαγικό χαρτάκι, μόνο 8.750 τυχαία επιλεγμένοι θα βρεθούν στο συναυλιακό χώρο· καθένας έλαβε δύο εισιτήρια. Δεν έλειψαν όμως και τα κρούσματα πώλησης των προσκλήσεων σε ηλεκτρονικές σελίδες δημοπρασιών για χιλιάδες δολάρια αλλά αποσύρθηκαν αμέσως.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Στίβι Γουόντερ, ο Λάιονελ Ρίτσι, η Μαράια Κάρει, ο μπασκετμπολίστας Κόμπι Μπράιαν και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ III. Διαβάστηκε ακόμη μήνυμα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

Η τελετή ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί ζωντανά στο Internet αλλά και από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, παρά το ότι, λόγω της μεγάλης διαφοράς ώρας με το Λος Αντζελές για πολλές από αυτές θα είναι περασμένα μεσάνυχτα.

* Σε δήλωση του από τη Μόσχα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι «κάποιοι άνθρωποι, όσο ζουν, μαγνητίζουν τη φαντασία των ανθρώπων και με το θάνατό τους γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι». Πρόσθεσε πάντως ότι αυτό τρέφεται από τα ακόρεστα μέσα ενημέρωσης.




Waiting in line
(Genaro Molina / Los Angeles Times)

Το φαινόμενο Michael Jackson

Έσβησε σε ηλικία 50 ετών ο βασιλιάς της ποπ μουσικής Μάικλ Τζάκσον

Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα. Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971.

Μαντόνα: Ο κόσμος έχασε έναν από τους μεγάλους Πόσα άλλαξε ο Μάικλ Τζάκσον Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μάικλ Τζάκσον Οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο αποχαιρετούν το είδωλό τους Έσβησε το είδωλο της pop Μάικλ Τζάκσον Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον Μ. Τζάκσον: Μόνο χάπια βρέθηκαν στο στομάχι του Εκδήλωση στο Χάρλεμ στη μνήμη του Μ. Τζάκσον

H άνοδος και η πτώση του βασιλιά της ποπ

Όταν οι τραυματιοφορείς έφτασαν στην  κατοικία του διαπίστωσαν ότι δεν ανέπνεε.  Αμέσως επιχείρησαν καρδιοαναπνευστική  ανάνηψη και στη συνέχεια τον μετέφεραν  στο Ιατρικό Κέντρο UCLA

Πέθανε ξαφνικά στο Λος Άντζελες το μεγάλο αστέρι της ποπ μουσικής, ο Αμερικανός τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον. Ο «βασιλιάς της ποπ», όπως αναφέρουν οι τελευταίες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, είχε καταναλώσει ισχυρή δόση Demerol, πριν πεθάνει.
Δείτε τα βίντεο κλιπς που έγραψαν ιστορία
Δείτε το ειδικό αφιέρωμα στον Μάικλ Τζάκσον

Φόρος τιμής από την εφημερίδα του Βατικανού Το φαινόμενο Michael Jackson Οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο αποχαιρετούν το είδωλό τους Έσβησε το είδωλο της pop Μάικλ Τζάκσον

2 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Για μένα δεν θα πεθάνει ποτέ!!!!!!!!!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΕ ΕΤΣΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝ.ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.