Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο πρόεδρος, η γρίπη και η Μέριλιν...

Σας λείψαμε; Ένα τεχνικό πρόβλημα μας στέρησε την επικοινωνία που τόσο πολύ θέλουμε να διατειρούμε μαζί σας. Αναπτύξαμε καλή σχέση μεταξύ μας και πραγματικά νοιώθαμε άσχημα τις μέρες της "σιωπής"...
Επιστρέψαμε...
Τέλος καλό όλα καλά, λοιπόν, μιας και όλα τα προβλήματα λύθηκαν...

"Δώσαμε"... πρόεδρο στην Ν.Δ. κι έτσι ο Γιώργος (Παπανδρέου) απέκτησε αντιπολίτευση. Αυτή που θα του ασκεί, πλέον, ο συμμαθητής του από τα παλιά, Αντώνης Σαμαράς, με βοηθό τον τ. υπουργό υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο...
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν άντεξε και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Ενώ η ...Τζούλια έκανε τα πάντα να "κλέψει" δημοσιότητα από τη Λαίδυ του τραγουδιού Άντζελα (δεν χρειάζεται επίθετο).



Η Ανθή Γαϊτάνου ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες δόθηκε προτεραιότητα για να εμβολιαστούν τις πρώτες ημέρες για τον ιό Η1Ν1.
Η 62χρονη πήγε στο Λαϊκό νοσοκομείο, προκειμένου να εμβολιαστεί, έχοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά και τις γνωματεύσεις γιατρών που έδειχναν ό,τι πρόβλημα υγείας έχει καθώς και ποιες φαρμακευτικές αγωγές ακολουθεί. Οι αρμόδιοι γιατροί τα ήλεγξαν, της έδωσαν το παραπεμπτικό και της είπαν ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα και μπορεί κανονικά να κάνει το εμβόλιο για τη γρίπη Η1Ν1. Όλα αυτά, χωρίς να τις κάνουν κάποιες περαιτέρω εξετάσεις, όπως μας αναφέρει η κα Γαϊτάνου.


Μετά από δύο ημέρες από τον εμβολιασμό της γρίπης Η1Ν1, ξαφνικά άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα σπαστικότητας και έντονου τρόμου και να τραυλίζει. Αμέσως απευθύνθηκε στον ΕΟΦ, στο τηλέφωνο δηλαδή που αναγράφεται στο δελτίο εμβολιαζόμενου που αναφέρει χαρακτηριστικά : «Σε περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών επικοινωνήστε με τον ΕΟΦ στο 2109904034 ή ae@h1nivac.gr». Όταν κάλεσε η κα Γαϊτάνου, η κοπέλα που σήκωσε το τηλέφωνο της είπε ότι δεν είναι ο ΕΟΦ και δεν μπορούν να τη βοηθήσουν γιατί δε γνωρίζουν τι γίνεται σε περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2009.

Και σαν να μην έφτανε αυτό...
Βρεεε, την Μέριλιν...

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει την Marilyn Monroe να καπνίζει μαριχουάνα εντοπίστηκε σε μία σοφίτα 50 χρόνια μετά από τότε που γυρίστηκε.

Το έγχρωμο βίντεο, χωρίς όμως ήχο, γυρίστηκε σε ένα σπίτι στο Νιού Τζέρσι και το αγόρασε ο άνθρωπος που το είχε τραβήξει τότε, ο οποίος και ζήτησε ανωνυμία, από τον συλλέκτη Keya Morgan έναντι 275 χιλιάδων δολαρίων.

Ο Morgan και ο αγοραστής του βίντεο έδωσαν στο Ρόιτερς την άδεια να χρησιμοποιήσουν τη σύντομη εκδοχή του. Τα αποκλειστικά δικαιώματα του οπτικού υλικού θα βγουν στο σφυρί προς πώληση από το eBay αργότερα μέσα στην εβδομάδα, είπε ο Morgan.

Σε ένα σημείο του βίντεο η Monroe φαίνεται να παίρνει το τσιγάρο, να το καπνίζει αλλά να μην κατεβάζει τον καπνό. Ο άνθρωπος που γύρισε το βίντεο επιβεβαίωσε ότι το τσιγάρο περιείχε μαριχουάνα.

Ο Morgan, συλλέκτης ιστορικών φωτογραφιών, χειρογράφων, αυτογράφων και άλλων εγγράφων, βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ για το θάνατο της διάσημης ηθοποιού, τον Αύγουστο του 1962.

Έμαθε για το συγκεκριμένο βίντεο στη διάρκεια της έρευνάς του και εντόπισε τον ιδιοκτήτη του βίντεο. Το βίντεο με τη Monroe φυλασσόταν σε μία σοφίτα επί τρία χρόνια προτού εντοπιστεί από τον Morgan. Σε αυτό, η ηθοποιός εμφανίζεται χαρούμενη και χαλαρή να συμμετέχει σε μία μικρή συγκέντρωση φίλων, την οποία, βασιζόμενος στην εμφάνισή της, ο Morgan τοποθετεί στο διάστημα 1958-59.

Η 3η Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Στο επόμενο θέμα θα σας δώσουμε στοιχεία από έρευνες για την ευαίσθητη αυτή κοινωνία.






21 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Αχ θα έλεγα τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά θα πρέπει να βάλουμε εικονίδιο ακατάλληλο για ανηλίκους :)))

Όσο για την Μέριλιν ε δεν μου κάνει καμιά εντύπωση :))

Καλώς ήρθες πάλι Κώστα

Καλό μήνα και καλό βράδυ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Σταλαγματιά

Σταλαγματιά μου σ΄ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα.

Καλό μήνα και σε σένα.

iLiAs είπε...

..καλημερα και καλο μηνα κ.Βλούτη :)

Artanis είπε...

Ε, κάπνισε και η Μέριλυν ένα τσιγαριλίκι πριν από 50 χρόνια και κάτι έγινε...Απορώ γιατί έγινε τόσο μεγάλο θέμα...
Πάντως, στη ΝΖ έχει απαγορευτεί ο εμβολιασμός, αλλά μάλλον για οικονομικούς λόγους πάρθηκε αυτή η απόφαση...Πρέπει να έχει γύρω στους 20-25 νεκρούς από την γρίπη, η ΝΖ, ως τώρα...

Artanis είπε...

Και καλό μήνα...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Καλό μήνα και σε σένα Ηλία μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Artanis

1.- Δεν ξέρεις κοπέλα μου. 'Οποιος δεν έχει ..."δουλειά", αρχίχει και...ξύνεται...

χα χα

Άκου, η Μέριλιν...

χα χα


2.- Εδώ επιβάλουν τους γιατρούς πρώτα να κάνουν εμβόλιο, για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο.

Λένε διάφορα για τις παρενέργειες, όπως αναφέρω και με περιστατικό, διότι προφανώς δεν πρόλαβε να "εγκριθεί" επαρκώς από τον ΕΟΦ...

Έχει ο Θεός...

Καλό μήνα, φίλη μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ JK O SKROYTZAKOS

Σ΄ευχαριστώ πολύ. Να είσαι καλά...

Πάνος είπε...

Καλό μήνα φίλε....
Η Ελλάδα του σήμερα είναι ακόμη ένα βαγόνι που ακολουθεί αναγκαστικά την τροχιά της μηχανής.... Δεν χρειάζονται συστάσεις για το ποια είναι..... Το πρόβλημα είναι ότι στις γραμμές που βρίσκεται.....και κυλά.... δεν υπάρχει αίσιο τέλος.... βρίσκονται σε αδιέξοδο.... σε ένα ανατριχιαστικό τέλος.... το τέλος όλων μας......
Κάποιος θα αναλάβει να διορθώσει και εύχομαι να μην είναι αργά....


Καλό ξημέρωμα

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Πάνος

Έχεις πολύ δίκιο, Πάνο μου. Ελπίζω κι εγώ να μην είναι αργά για ότι είναι να διορθωθεί.

Καλό ξημέρωμα και σε σένα.

nikos είπε...

Μπορεί να σε ταλαιπώρησε φίλε μου Κώστα το τεχνικό πρόβλημα που είχες στο blog σου αλλά εμένα η γνωστή γρίπη που την πέρασα όπως και τόσος άλλος κόσμος....
Τι να κάνω με κολλησαν και εμένα, αλλά παει πέρασε και τώρα όλα καλά...

Την καλημέρα μου φίλε μου Κώστα!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ nikos

Να προσέχεις πολύ γιατί δεν είναι παίξε γέλασε...

Περαστικά σου να είναι όλα.

Καλή σου μέρα, Νικόλα μου.

Leviathan είπε...

Kalimera!poli krima gia ti ginaika meta to emvolio.distixos oloi aneu8inoi sauti ti xora...filia!

Νικόλας K. είπε...

Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Η ενημέρωση, η πληροφόρηση θα βοηθήσει νομίζω. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τέτοιου μεγέθους που αδιαφορούν για την ζωή των απλών ανθρώπων. Πολλά πράγματα στην Ελλάδα μας θέλουν διόρθωση.
Καλό μήνα!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Leviathan

Δυστυχώς, Lev, έτσι είναι. Τί δινει, λέει ο Λάκης, ο Θεός σε αυτούς που κάνουν υπομονή;
Κι άλλη υπομονή.
Ο θεός μαζί μας...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Νικόλας Κ.

Νικόλα, πολλά πράγματα πρέπει να διορθωθούν και άμεσα...

Αυτά τα συμφέροντα μας "τρώνε" χρόνια τώρα.

Αλλά τί να πεις;

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Καλό μήνα και σε σένα.

Suspect είπε...

τι να πρωτοσχολιασεις, πολλα θεματα μαζι εβαλες! :)

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Suspect


Δίνω ένα σχολιασμό, στα γεγονότα που μας απασχολούν, στα κείμενά μου και αφήνω φίλους να γράψουν ότι τους κεντρίζει το ενδιαφέρον...

Ειδησεογραφική είναι, κυρίως, η θεματολογία μου... Και χαίρομαι που τα λέμε από αυτό το blog με καλούς φίλους.

Καλό Σαββατοκύριακο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κώστα, τα καλλιτεχνικά δεν είναι της αρμοδιότητάς μου αλλά αφού αποκτήσαμε αντιπολίτευση οκ! όλα καλά... εμ, κυβέτρνηση έχουμε; :)

Όσο για την γριούλα, ο Θεός βοηθός! δεν ξέρω αν έχεις δει το βίντεο που έχω στο blog μου σχετικά με το εμβόλιο, προσωπικά πάντως και 150 χρονών να ήμουν και όλα τα κακά της μοίρας μου να είχα δε θα το έκανα! μακριά ξού ξού...

Κάπνιζε η Μέριλυν; έλα! το βίντεο δείχνει και τίποτα σοκολάτες ή παγωτά εποχής; lol :)

Να είσαι πάντα καλά, καλά να περνάς

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ zamanftou

Το είδα το βίντεο.

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόλαβαν να το "τσεκάρουν" επαρκώς το συγκεκριμένο εμβόλιο -έτσι, τουλάχιστον, λένε...- επειδή ήρθε "απρόσκλητη" η νέα γρίπη.

Μια λέξη αρμόζει: Πανικός.

Ούτε κι εγώ το έκανα...

-Μα κάπνιζε η "Θεία" Μέριλιν; Κάπνιζε; χα χα χα

Να έχεις μια πολύ όμορφη Κυριακή.