Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Tο εμβόλιο για τη Νέα Γρίπη.

Υπό δοκιμή κι όμως το βάζουμε...

Μια νέα αποκάληψη φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική εφημερίδα του Νίκου Ευαγγελάτου σχετικά με το εμβόλιο της νέας γρίπης. Δύο άτομα την ημέρα πεθαίνουν, ενώ πολλά σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο κόσμος, μπερδεμένος, δεν ξέρει τί να κάνει. Από τα, μέχρι στιγμής, στοιχεία βλέπουμε πως γύρω στα 400.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί, ενώ οι υπέυθυνοι πορσπαθούν να μας καθησυχάσουν για τις παρενέργεις που προκαλεί το φάρμακο κατά της γρίπης.

Παρενέργειες επί τω… έργω φαίνεται ότι ανακαλύπτουν οι δημόσιες αρχές, 20 μέρες μετά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού.

Η αρχική σύγχυση όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά εντείνεται όσο περνούν οι μέρες όπως φαίνεται και από τα δυο έγγραφα φωτιά του ΕΟΦ και του Υπουργείου Υγείας. Το τελευταίο μάλιστα με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον»!

Σε κινούμενη άμμο κινούνται τα...δεδομένα ασφαλείας του νέου εμβολίου, τα οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Είναι εντυπωσιακό μάλιστα ότι ο ΕΟΦ…πετάει το μπαλάκι στους επαγγελματίες υγείας με έγγραφό του στις 05/11/09 προκειμένου να βρίσκονται εκείνοι σε εγρήγορση. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι: «νέα δεδομένα ασφαλείας και αποτελεσματικότητας μπορεί να προκύψουν με την ευρεία χρήση των εμβολίων που πιθανόν να οδηγήσουν σε τροποποίηση των πληροφοριακών τους στοιχείων».

Ο ΕΟΦ πετάει το μπαλάκι στους επαγγελματίες υγείας:
«ειδοποιήστε μας αν δείτε παρενέργειες»



Τις επιφυλάξεις του για την ασφάλεια του εμβολίου διατηρεί ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος ο οποίος μάλιστα τονίζει ότι «…είναι η πρώτη φορά που δίνονται τόσο συχνά, τόσες πολλές οδηγίες για ένα εμβόλιο. Οι ίδιοι που το συστήνουν έχουν τις επιφυλάξεις τους, πώς να μην έχει λοιπόν ο υπόλοιπος κόσμος»;

Με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», το Υπουργείο Υγείας πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 30/11/09…ανακάλυψε – παρά το έντονο κλίμα διχογνωμίας που κυριαρχεί εδώ και καιρό - τις πρώτες παρενέργειες του εμβολίου! Είκοσι ημέρες, λοιπόν, μετά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού και ενώ αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να σπεύδουν καθημερινά να…θωρακιστούν από τον ιό Η1Ν1, το υπουργείο με επίσημο έγγραφο τους σε υπουργεία, νομαρχιακές αυτοδιοίκησης και νοσοκομεία στέλνει οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι πρώτες παρενέργειες: με έλεγχο ζωτικών σημείων, με χορήγηση οξυγόνου και αδρεναλίνης, ενώ σε περίπτωση που κλινική εικόνα ασθενούς δεν βελτιώνεται, άμεση διασωλήνωση και μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο!

Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί:
Σε πιθανή παρενέργεια του φαρμάκου, διασωληνώστε τον ασθενή!


«Είναι λογικό» σημειώνει ο κύριος Λουράντος «…από τη στιγμή που για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή μαζικός εμβολιασμός χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα σε βάθος χρόνου».

Εσύ τί γνώμη έχεις;

19 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αγαπητέ Κώστα, η υπόθεση είναι μύλος! Ζάρια με την υγεία μας παίζουν κάποιοι... Καλησπέρα!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Μιχάλης Τσαντίλας

Μιχάλη, πραγματικά κι εγώ τα έχω χαμένα. Γράφω για το μεγάλο αυτό θέμα που απασχολεί όλους μας και δεν ξέρω την "αλήθεια" της υπόθεσης.

Όχι πανικό, λένε κι από την άλλη σημειώνονται θάνατοι.

Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Ο ΕΟΦ δεν είχε πολύ χρόνο για την έγκριση του φαρμάκου.

Ο Θεός μαζί μας...

Unknown είπε...

Εγώ το έκανα γιατί είμαι από τις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Καμία παρενέργεια.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ bear

Καλά έκανες, φίλε μου.

Μακάρι να σου πηγαίνουν τα πράγματα σωστά στη ζωή, από δω και πέρα.

Θέλει προσοχή και πρόληψη για το κάθε τι...

Έπρεπε, όπως καταλαβαίνεις, να ενημερώσουμε ΚΑΙ για τις παρενέργειες ενός φαρμάκου που δεν "ελέγθηκε" επαρκώς, λόγω της ραγδαίας εξέληξης της νόσου.

Την καλημέρα μου.

thumbelina είπε...

Εχω ακούσει, δει και διαβάσει τόσα πολλά,τόσες αντικρουόμενες απόψεις που όσο πιο πολυ περνά ο καιρός εγώ μπερδεύομαι περισσότερο...
το πιο πιθανό είναι να μην το κάνω, μετά απο συζήτησεις που είχα και με τον παιδίατρο και με τον προσωπικό μας γιατρό , όπου και οι δύο με απέτρεψαν από τον εμβολιασμό...
εσύ τι θα κάνεις?
φιλιά!!!!

efhbos είπε...

Τα λεφτα οι εταιριες τα εχουν παρει...Απο εκει και περα το τι γινετε...Ενδιαφερει μονο μερικους!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση αγαπητέ Κώστα! Τα έχουμε γράψει, πει, δείξει, θέσε το όπως θές και άλλοι bloggers, αλλά τέτοια έγγραφα φωτιά, δεν έχει τύχει να δω προσωπικά. Μπράβο σου που τα έχεις και τα δείχνεις για τη σωστή ενημέρωση του κόσμου. Προσωπικά το έχω ξαναγράψει, δεν πρόκειται να κάνω κανένα εμβόλιο! Ας ενημερωθεί ο κόσμος και ας πράξει ανάλογα

Την καλησπέρα μου και συνέχισε έτσι. Πάλι μπράβο σου

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

thumbelina

thumbelina μου, ανέβασα αυτό το άρθρο για καλύτερη ενημέρωση. Παίρνω και πολλά e-mail γι αυτό.

Καλό είναι να ξέρουμε περισσότερα πράγματα για τη νόσο και την καταπολέμισή της.

Αν θα το κάνω, με ρωτάς...

χμμμ, μάλλον 'όχι".

Να είσαι καλά.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ efhbos

Πες το ψέματα...

Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζουμε ΕΜΕΙΣ το γεγονός στην πράξη.

Όσους, τέλος πάντων, ενδιαφέρει.

Να περνάς όμορφα.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ zamanftou

Σ΄ευχαριστώ, φίλε μου, για τα καλά σου λόγια...

Suspect είπε...

σε ολα τα φαρμακα γραφει "αναφερετε παρενεργειες" και δεν ειναι μονο για το συγκεκριμενο εμβολιο. Παντου ισχυει το ιδιο.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Suspect

Φίλε μου, γίνεται τόσος ντόρος με το θέμα των παρενεργειών και υπάρχουν καταγγελίες μη εξυπηρέτησης των ασθενών από τις (αναγραφόμενες στο σκεύασμα)εταιρείες που έχει ο κόσμος θορυβηθεί.

Κανείς δεν συνιστά τον πανικό, αλλά η ενημέρωση βοηθά στην παρούσα κατάσταση.

Να περνάς όμορφα.

Σταλαγματιά είπε...

Εγώ τώρα νευριάζω γιατί βαρέθηκα να κάνουν πειράματα πάνω μας και να παίζουν με την υγεια μας.
Οχι το εμβόλιο δεν πρόκειται να το κάνω ότι και αν λένε, μια γρίπη είναι και τίποτε παραπάνω.

Ουφ αυτά :))

Καλο σου βράδυ Κώστα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ηξεις...αφίξεις

Πλουταίνουν οι φαρμακοβιομηχανίες και....οι μεσάζοντες

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Σταλαγματιά

Όοοολα μια μπίζνα είναι, τί νομίζεις...

Ας ελπίσουμε να μη μας προδώσει αυτό που λέμε: "Ο καλύτερος γιατρός, είναι ο ίδιος μου εαυτός"...

Καλό σου νύχτα.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Αχ, αυτοί οι μεσάζοντες. Αααχ...

Μ΄αυτό που είπες "ανοίγεις" δρόμους, που λέει κι ο Λάκης.

Σοβαρά, είναι "αμαρτωλή" η υπόθεση...

Φιλιά κι από μένα.

Χριστίνα Γεωργαλλή είπε...

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο νευριάζω μ' αυτές τις καταστάσεις..

Οι επιστήμονες μόνο για την ανθρωπότητα που δεν δουλεύουν, φυσικά με σκοπό τα τεράστια οικονομικά συμφέροντά τους, δημιουργούν νέους ιούς που απειλούν ανθρώπινες ζωές κι αυτό βέβαια γι' αυτούς έχει τα θετικά του... Τα αντιβιοτικά που χορηγούνται διάβασα πως δεν είχαν κατανάλωση και μάλιστα επρόκειτο να σταματήσουν για κάποιες παρενέργειες που είχαν... Πώς λοιπόν θα τα πουλήσουν;;;

Αλλά τι να λέμε... Εδώ έβγαζαν ιούς για να πεθάνει κόσμος επείδή "υπήρχαμε πολλοί στον πλανήτη", τώρα που είχαν οικονομικά συμφέροντα θα σταματήσουν;;;

Και ας έρθω και στο εμβόλιο.. Γιατί να κάνω ένα εμβόλιο που έχω περισσότερες πιθανότητες να πάθω κάτι από τις παρενέργειες παρά να κολλήσω τη γρίπη! Και στο κάτω κάτω και να την κολλήσω τι θα πάθω; Μια γρίπη είναι όπως όλες τις άλλες, μπορούμε απλώς να πηγαίνουμε κατευθείαν στο γιατρό μόλις αρρωσταίνουμε και να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις... Ή αλλιώς μπορούμε να κάνουμε το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκο που δεν είναι το ίδιο αλλά είμαστε καλυμένοι, απ' ότι μου είπε εμένα προσωπικά ο γιατρός μου. Αυτό γιατί δεν το λένε στις ειδήσεις; Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να φοβίζουν τον κόσμο, ο οποίος είναι μέρος των καταναλωτών των εμβολίων και των αντιβιοτικών.... Προσπαθούν απλώς να μας πείσουν να τα χρησιμοποιήσουμε με μέσο την τρομοκρατία!

Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι, αν και θα πέθαινα να γράφω σε εφημερίδες και περιοδικά, δε θα μπορούσα ποτέ να γίνω δημοσιογράφος. Δεν μπορώ να τα βλέπω όλα αυτά... Εδώ αποφεύγω να έχω επαφή και το λιγότερο που θέλω είναι να αλλάξω πλανήτη αν γίνετε! Αυτά από μία κοπέλα 18 χρονών... Έτσι για να τα ακούν μερικοί μερικοί και να σκεφτούν αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς καθημερινά: "τι μέλλον έχουμε;;;"

Side21 είπε...

Απ' ότι ξεκαθάρισα
πρέπει να το κάνουν
οι ομάδες υψηλού κινδύνου
οι νοσημευτές και τα σχολεία.
Πάντως τόση φασαρία δε γίνεται
πουθενά στην Ευρώπη για το θέμα.
Καλή βδομάδα εύχομαι ...

iLiAs είπε...

..να το κανουν αυτοι το εμβολιο..να γινουν πειραματοζωα των πολυεθνικων...

υγεια και χαμογελο να εχετε κ.Βλουτη! :)