Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

O Μίκης ανησυχεί...


Ο Μίκης "ξαναχτύπησε"... Με αφορμή την κρίση που ξέσπασε, ως δια ...μαγείας, ένα ...πρωινό πάνω από τα κεφάλια μας εκεί που νοιώθαμε... "πλούσιοι", η πολιτική του παρέμβαση είναι πιο αναγκαία από ποτέ...
"Κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ", λέει ο Θεοδωράκης και νοιώθεις τη φωνή του να ενώνει με τη δική σου.
Την ώρα που η τηλεόραση σε αποχαυνώνει με μα...ες τύπου "επιστρέφει η Ρούλα" (την εκτιμώ, η βολή μου είναι στην υπερβολή των υπολοίπων), "η Ναταλία δεν πήγε στο show, θα τη διώξουν οι Γερμανοί" (φτου κι εδώ οι Γερμανοί. Έχουμε και τίποτα δικό μας;) ή "η κολοχτύπα είναι πιο νόστιμη με μακαρόνι" παρεμβαίνει με επιστολή του κόντρα στην διαστρεύλωση του "εφιάλτη" μας...
"Φτωχύναμε", φίλε... Κι αυτό που με φοβίζει πιο πολύ είναι πως και στην σημερινή μας φτώχεια θα έχουμε ταξικές διαφορές... Εσύ κι εγώ θα ήμαστε φτωχοί, αλλά εκείνοι από εμάς τους "δύο" πιο πλούσιοι... "φτωχοί" !
Η φτώχεια, πες τους, δεν αντέχεται στην τσιμεντούπολη και στις πολεις τέρατα... Η φτώχεια θέλει την αλάνα της και τον χωματόδρομο, να ματώσεις το γόνατο, να σε μαλώσει η κυρα Βασιλική, να σε συμπονέσει η γειτόνισσα...
Αυτή η φτώχεια, φίλε, θα είναι της μοναξιάς και του ψυχίατρου...
Είναι ώρα να "θωρακιστούμε"...

Άνοιξε μάτια και διάβασε τη λέει ο Μίκης:

"Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο".

3 σχόλια:

efhbos είπε...

Ευτυχως που υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι.

iLiAs είπε...

..ενας ανθρωπος που ειπε την αληθεια...οι αλλοι 300 μονο παραμυθια λενε!

Καλο απογευμα κ.Βλουτη! :)

mahler76 είπε...

ενώ τόσα χρόνια που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σαν λαός γιατί την μια μας πιέζουν για την Κύπρο την άλλη για το Πατριαρχείο της Πόλης την άλλη για τα Σκόπια, ήμασταν ελεύθεροι και εθνικά κυρίαρχοι??? Ο Μίκης από τότε που συγκυβέρνησε με το Μητσοτάκη το έκαψε και το λίγο που είχε. Να κλείσουν όλα τα εθνικά βαρίδια τώρα να πάμε μπροστά που έχουμε βαλτώσει.