Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ιδού πώς χτύπησαν τον 31χρονο άτυχο διαδηλωτή, Γιάννη Καυκά.

Η τραγωδία, μιας αιματοβαμένης πορείας κατά του Μεσαίωνα που ζουν όλοι οι Έλληνες, είναι έκδηλη στο πρόσωπο της εικονιζόμενης διαδηλώτριας...
Στην εφημεριδα "Ελευθεροτυπία" έφθασαν επιστολές που τις υπογράφουν αυτόπτες μάρτυρες της "απόπειρας δολοφονίας" του 31χρονου Γιάννη Καυκά από τα ΜΑΤ που ξυλοκόπησαν και έστειλαν πολλούς διαδηλωτές σε νοσοκομεία. Ανάστατη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την απάθεια μπροστά στα γεγονότα των κυβερνώντων που δεν λένε τίποτα για να μη πυροδοτήσουν -και καλά- το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί και την οργή του κόσμου που ήδη έχει ξεχειλίσει...
"Άντε για κανένα ραμματάκι, γελάει ένας μπάτσος", γράφει η Σέβη στην επιστολή της...
και για την αντιμετώπιση του σοβαρά τραυνατισμένου διαδηλωτή

Η πρώτη επιστολή υπογράφεται από την Σέβη Δ. που συμπαραστάθηκε στον 31χρονο την ώρα του ξυλοδαρμού του μέχρι να τον μετακομίσει σε νοσοκομείο το ασθενοφόρο:

«Πανεπιστημίου. Ένα πλήθος διαδηλωτών αποτελούμενο από σωματεία και συνελεύσεις γειτονιάς έχει γίνει μία μάζα ανθρώπων που προσπαθεί να καλυφθεί από λυσσασμένα γκλoμπ αστυνομικών, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που κατευθύνονται μόνο στα κεφάλια μας. Άνθρωποι γύρω μου καταρρέουν και ποδοπατούνται από αστυνομικές μπότες. Όταν καταφέρνω να δω τριγύρω, βλέπω έναν διαδηλωτή με πρόσωπο πλημμυρισμένο στο αίμα. Τρέχω κοντά του, τον τραβάω απ’ το χέρι, προσπαθώ να τον ηρεμήσω, να απομακρυνθούμε από εκεί.

- Δεν μπορώ να τρέξω, μου λέει, πονάει το αφτί μου.

- Ηρέμησε, θα μπούμε σε αυτό το δρομάκι.

Στρίβουμε στην Αμερικής. Ο μαζεμένος κόσμος στο πεζοδρόμιο μας λέει ότι μέσα στη στοά υπάρχει φαρμακείο. Μπαίνουμε, του ξεπλένω το ματωμένο κεφάλι.

- Μην ανησυχείς, λέω, έχεις ένα τραύμα ψηλά στο κεφάλι. Πονάς;

- Ναι, πολύ, με πονάει και το αφτί μου, τρέχει αίμα.

Κάθεται, με τρομερή δυσκολία προσπαθεί να πιέζει το τραύμα στο κεφάλι. Οι μαγαζάτορες βγαίνουν έξω, το αφτί αιμορραγεί συνεχώς, το ΕΚΑΒ μας λέει ότι δέχεται συνεχώς κλήσεις για ανοιγμένα κεφάλια, θα αργήσει.

- Πώς σε λένε;

- Γιάννη.

- Ήσουν σε κάποιο μπλοκ;

- Στο πανό του πάρκου Κύπρου και Πατησίων.

Μαζεύεται κόσμος, ο Γιάννης χλωμιάζει, προσπαθούμε να τον χαλαρώσουμε, να τον κρατήσουμε ξύπνιο. Κάποιοι καταφέρνουν να σταματήσουν ένα ασθενοφόρο στη Σταδίου. Αρχικά δεν τον παίρνει, γιατί χτυπημένοι άνθρωποι περιμένουν πιο κάτω, αλλά όλοι μαζί τον σηκώνουμε στα χέρια και τον οδηγούμε εκεί, ενώ το πλήθος που έχει μαζευτεί γιουχάρει οργισμένα τις διμοιρίες που προσπερνάνε χαρωπά από μπροστά.

- Άντε για κανένα ραμματάκι, γελάει ένας μπάτσος.

"Προθανάτια κατάσταση", αποφαίνονται οι γιατροί, όταν ο Γιάννης Κ. φτάνει στο νοσοκομείο.

Ο εκπροσώπου Τύπου της ελληνικής αστυνομίας, δηλώνει:

«Μας γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε σε χειρουργείο. Με τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το τι έχει συμβεί. Είναι εντυπωσιακό και για εμάς, και για τον λόγο αυτό, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται. Πάντως, δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και να τον αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να του παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες».

Όταν ο πιο διεφθαρμένος μηχανισμός ενός εξίσου διεφθαρμένου συστήματος μπορεί τόσο αδίστακτα να ξυλοκοπεί ακόμα και μέχρι θανάτου, τότε είναι ικανός να αναπαράγει ένα τέτοιο ψέμα απλώς σαν κακόγουστο μακάβριο αστείο».

"Με τα γκλομπ ανάποδα τα ΜΑΤ χτυπούσαν λυσσαλέα διαδηλωτές στο κεφάλι και στο σώμα"

Η δεύτερη επιστολή, που έφτασε στην εφημερίδα, υπογράφεται από δύο μέλη της Συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, τους Γιαννή Βιδάλη - Κατερίνα Σοφιανού και αναφέρει:

"Ο Γιάννης Κ., ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Νίκαιας έχοντας δεχθεί δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι από τα ΜΑΤ, είναι ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη. Συγκεκριμένα, σε όλη τη διάρκειά της, όπως και στο σημείο που χτυπήθηκε, στην οδό Πανεπιστημίου, βρισκόταν στο μπλοκ της Συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων.

Απέναντι στα ψεύδη και την προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της αστυνομίας, καταγγέλλουμε ότι:

Στην οδό Πανεπιστημίου, ανάμεσα στις οδούς Βουκουρεστίου και Αμερικής και ενώ η πορεία επέστρεφε από τη Βουλή, η αστυνομία εξαπέλυσε οργανωμένη, συντονισμένη δολοφονική επίθεση με προφανή στόχο τα αυτοοργανωμένα και αντισυναινετικά μπλοκ, τον κόσμο που αγωνίζεται «από τα κάτω». Στο σημείο αυτό περικυκλώθηκαν και χτυπήθηκαν από πολυάριθμες διμοιρίες ΜΑΤ οι συνελεύσεις γειτονιάς (Κυψέλης-Πατησίων, Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου), το σωματείο βάσης των σερβιτόρων-μαγείρων, η συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, αριστερές και φοιτητικές οργανώσεις κ.α.

Εμείς που πορευόμασταν με τον Γιάννη, κρατώντας μαζί του το πανό της Κυψέλης, βρεθήκαμε σε ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ που με τα κλομπ ανάποδα χτυπούσαν λυσσαλέα διαδηλωτές και διαδηλώτριες στο σώμα και το κεφάλι, ρίχνοντας πολλούς στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα έκαναν ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης μέσα στο πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν σοβαρά δεκάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Κ. που, αιμορραγώντας στο κεφάλι, απομακρύνθηκε από το σημείο της αστυνομικής επίθεσης με τη βοήθεια άλλης διαδηλώτριας, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου χειρουργήθηκε.

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για τη ζωή του, επειδή απέναντι στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια και το φόβο που επιβάλλουν τα αφεντικά, απέναντι στην τρομοκρατία τους, απέναντι στην παραίτηση και την παθητικότητα, επέλεξε το δρόμο της συλλογικής αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Η μάχη του Γιάννη είναι μάχη όλων μας"!

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα"(ΑΝΤ1) μίλησε, σήμερα το πρωί ο επιμελητής χειρουργός κος Π. Παπανικολάου. Μεταξύ άλλων ο γιατρός επισήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης του διαδηλωτή και συνέχισε λέγοντας πως "τον Δεκέμβριο του 2010, επειδή είχαμε πάλι φαινόμενα βίας αστυνομικής, με 10άδες τραυματίες φοιτητών, στην επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου, είχαμε προειδοποιήσει τον κο Χρήστο Παπουτσή και του έιχαμε ζητήσει να παρθούν μέτρα. Είχαμε και συνάντηση με τον κο Παπουτσή, που δυστυχώς δεν συνέβει ποτέ... ...Υπάρχει πολύ μεγάλη και συσσωρευμένη λαϊκή οργή. Δεν ισχύει με τίποτα, αυτό που θέλει να πει η κυβέρνηση, ότι η πλειοψηφία συμφωνεί με την πολιτική της. Τέτοιου είδους ωμός αυταρχισμός, πιστεύω ότι είναι ομολογία αδυναμίας εκ μέρους της κυβέρνησης"...

Είναι αυτό που λέει φίλος, αγανακτισμένος με τα έκτροπα, σε δύο φράσεις: "Δεν έχω το δικαίωμα να διαμαρτύρομαι, αλλά έχω το δικαίωμα να ψηφίζω αυτούς που με δέρνουν"!

Δες το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: