Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Θ.Πάγκαλος: "Αγανακτισμένοι", κίνημα σε μια στιγμή...οργής!

Κι αυτοί στον κόσμο τους και στη "συναίνεσή" τους ν΄αποτελειώσουν ότι απέμεινε...

Σε λίγο όλες οι πλατείες και οι δρόμοι της Ευρώπης θα γεμίσουν από αγανακτισμένους ενός συστήματος που βαλτώνει τα όνειρά μας... Ο εφιάλτης αυτού του συστήματος είναι ο ίδος ο λαός που αντιστέκεται ενάντια στις ορέξεις των κυβερνώντων.

Σήμερα, 29 Μαΐου, ενωμένοι όλοι θα δειξουν τη δύναμή τους... Σήμερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θόδωρος Πάγκαλος, βρήκε "τη μέρα να (ξανα)λερώσει τη βέρα".
Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα μίλησε, με ειρωνικό τρόπο, για το κίνημα των " που με ειρηνική διάθεση στην πράξη, ζητούν να φύγει του ΔΝΤ απότην Ελλάδα και ννα μπουν στη φυλακή όσοι έκλεψαν τη χώρα, τα τελευτάι 30 με 40 χρόνια.

Ο κ. Πάγκαλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κίνημα, αναφέρει πως είναι "μόδα των Νέων Τεχνολογιών" και παραλληλίζει αυτές τις διαδηλώσεις με εκείνες της Αιγύπτου, λέγοντας: "Δείτε που οδήγησε το κίνημα του facebook. Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου της χώρας. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα, σε μια στιγμή οργής δύο πράγματα μπορούν να προσφέρουν: είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελική εκτόνωση που δεν ενδιαφέρει και την πολιτική αυτή καθ’ αυτή είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες".
Και συνεχίζει ο αντιπρόεδρος: "Πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στα πανό δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες".

Προκαλεί, για μια ακόμη φορά, τους πολίτες ένας πολιτικός που δεν ντρεπεται σε καιρούς κρίσης για τον τόπο να περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακόπές στην Μεγάλη Βρετάνια, να τρώει με επιχειρηματίες τη στιγμή που κόβονται συντάξεις, δημιουργείται χώρα ανέργων και το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχειλίζει απο τις κομπίνες που έφεραν τρελά ποσά στις τσέπες βολεμένων...

Από θέση ισχύος, πυροδοτεί το, ήδη τεταμένο, κλίμα, τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός τους "φτύνει" και τους περνά -σιγά σιγά- στο περιθώριο της Ιστορίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: