Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Κι όμως, υπάρχει... "Στο Βάθος Φως"...


Έκθεση Φωτογραφίας και Κολάζ του Αντώνη Παπαδόπουλου, με τη συμμετοχή του Κώστα Βλουτή

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η έκθεση Φωτογραφίας και Κολάζ του
Αντώνη Παπαδόπουλου, στο χώρο Τέχνης "Γκαραζ''.
Στο χώρο αυτό του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού "Μελίνα Μερκούρη" που, από πραγματικό γκαράζ, μετατράπηκε σε στέκι νέων καλλιτεχνών με οράματα...

Μέχρι τις 15 του μήνα, εκτίθενται 100 περίπου φωτογραφικά έργα του καλλιτέχνη, με θέμα τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως, από τη βάση στη κορυφή της πυραμίδας.

Ο θεατής οδηγείται, μέσα από ασπρόμαυρες φωτοδιαδρομές, να ανακαλύψει στο βάθος το φως...
Τα χρώματα εναλλάσσονται, ανάλογα τη θεματολογία και με κύρια εκείνα που σου επιβάλλουν να τα κοιτάξεις από την ένονη παρουσία τους στο μαύρο φόντο. Το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο σε παίρνουν από το χέρι να σε βγάλουν στο φως... Και το καταφέρνουν.

Ως ανθρώπινη κορυφή της παρουσίασης των εκθεμάτων, θεωρείται η αισιοδοξία, η δύναμη, η ελπίδα, ο αγώνας, όλα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, σε μία κεντρική φωτογραφία.
Αποτυπώνει τη στιγμή ενός Παραολυμπιονίκη που τερματίζει στη πισίνα.
Είναι η αφετηρία για την νίκη, για το πρώτο σκαλί στο βάθρο των νικητών του Παγκόσμιου Πρωταθλητισμού...
Έχει προηγηθεί ο αγώνας του για μια θέση στην κοινωνία και στο αυτονόητο...

Ο Κώστας Βλουτής και ο Αντώνης Παπαδόπουλους με τον πίνακα φωτοζωγραφικής που τίθεται σε "πληστηριασμό" για την οικονομική ενίσχυση αθλητή στους Παραολυμπιακούς του 2012, στο Λονδίνο.

Οι συντελεστές της έκθεσης, με τον βουλευτή, Δημήτρη Λιντζέρη και τον πρόεδρο Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, Κώστα Καλούδη.

Η φωτογραφία-ζωγραφική, από χθες και μέχρι το τέλος της έκθεσης, έχει τεθεί σε πληστηριασμό, με τιμή εκκίνησης 1.500 ευρώ, τα έσαδα της οποίας θα διατεθούν για τις πρώτες ανάγκες αθλητή ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα, εν όψει των Παραολυμπιακών Αγώνων το 2012, στο Λονδίνο...
Και είναι προπομπός μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας του ανθρώπου που έχει σταθεί, όσο κανείς άλλος, στο αναπηρικό κίνημα και τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες, του Κώστα Βλουτή που, μαζί με τον φωτογράφο - σκηνοθέτη, το τρίτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη αναμένεται, στο χώρο της Βιομηχανικής Καλλιέργειας, να διοργανώσουν Εκθεση Φωτογραφίας, εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην ιστορία και τα κατορθώματα των δικών μας αθλητών που κατάφεραν να διακριθούν σε Παραολυμπιάδες, για την οικονομική ενίσχυση αθλητή που θέλει να διαπρέψει.


Στα εγκαίνια μίλησαν, ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος δέχτηκε και άπειρες ερωτήσεις για το θέμα των ημερών, αλλά και τα συγχαρητήρια του κοινού που συστρατεύτηκε με τους "αγανακτισμένους" πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες όλης της χώρας.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, Δήμου Κορυδαλλού, Κώστας Καλούδης, επισήμανε την καλή συνεργασία που έχει ο Οργανισμός με τον καλλιτέχνη και τις σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις που έχει ανεβάσει, υπό την αιγίδα του Δήμου.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο δημοσιογράφος και συνθέτης τραγουδιών, Κώστας Βλουτής που, με τον ανθρώπινο λόγο του κατέπληξε το κοινό. Μίλησε για τους αγώνες των αναπήρων στην Ελλάδα και στα πέτρινα χρόνια του ειδικού αθλητισμού.

Την παρουσίαση ανέλαβε η Βάνα Μπούκη και την οργανωτική επιμέλεια της έκθεσης, ο Αλέξης Νικόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: