Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΓΛΕΖΟΣ: "Γεννιέται η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας" *Οι Σπαρτιάτες στο Σύνταγμα την Κυριακή


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ειρηνική τους διαμαρτυρία φαίνεται πως είναι οι «Αγανακτισμένοι» του Συντάγματος.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
"Γεννιέται η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας"...

Μερικές ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι ειρηνικοί διαδηλωτές ξαναμαζεύτηκαν στην πλατεία, στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική της λιτότητας και του μνημονίου, με τον τρόπο που μας έχουν συνηθίσει τρεις εβδομάδες τώρα... Οι «Αγανακτισμένοι» έκαναν σαφές ότι αν δεν γίνει κάποια δραματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, εκείνοι θα επιμένουν.

Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο Σύνταγμα

Στο μεταξύ, η εταιρεία λειτουργίας του μετρό και οι Διασώστες του ΕΕΣ έστησαν την Παρασκευή σταθμό πρώτων βοηθειών στο σταθμό του Συντάγματος ώστε, όπως ανέφεραν, να «μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις βεβαρημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται από τις ογκώδεις διαδηλώσεις».

Και συνθήματα κατά του Άσαντ

Το απόγευμα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν και πολλοί Σύροι Αγανακτισμένοι οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους για να συμπαρασταθούν στους Έλληνες διαδηλωτές, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα πολέμου που σημειώνονται στη χώρα τους από το καθεστώς Άσαντ: Η πλατεία γέμισε συριακές σημαίες, ενώ ακούγονταν συνθήματα τόσο κατά του Μνημονίου όσο και κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης»

Την Παρασκευή στις 19:30, οι Αγανακτισμένοι πραγματοποίησαν και την εκδήλωση «Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης» σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας, ο Μανώλης Γλέζος, εγχείρημα Άμεσης Δημοκρατίας στην Απείρανθο Νάξου, ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, ο Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας και ο Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής ΕΜΠ.

O Μανώλης Γλέζος, μάλιστα, δήλωσε ότι στην άμεση δημοκρατία όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ανήκουν στο λαό, και ασκούνται από τον λαό, ενώ τόνισε με νόημα ότι "μια καινούρια Ελλάδα γεννιέται, η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας".

Εν αναμονή της Κυριακής

Μπροστά από τη Βουλή οι «Αγανακτισμένοι» θα μαζευτούν την Κυριακή, πιστοί στο νέο τους πανευρωπαϊκό ραντεβού, το οποίο συμπίπτει με την ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Αυτό θα είναι το δικό μας καλοκαίρι», διαμηνύουν και ζητούν από τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα να κηρύξουν γενική απεργία, ώστε «μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε τη Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης».

«Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο», αναφέρει το ίδιο ψήφισμα, καλώντας όλους τους πολίτες στον δρόμο την ερχόμενη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι η τριήμερη συζήτηση θα αρχίσει την Κυριακή το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Από το άγαλμα του Λεωνίδα στον Άγνωστο Στρατιώτη...

Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρώπης και με σύμβολό τους το διάσημο αρχαιοσπαρτιατικό ψηφιδωτό της "Αρπαγής της Ευρώπης" πραγματοποιούν μια συμβολική πορεία από τη Σπάρτη στην Αθήνα. Σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 8 μμ με προβλεπόμενη άφιξη στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 22 Ιουνίου.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: