Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Οι "αντάρτες" μετρούν ...απώλειες! Ο επόμενος για τη ..."στάνη";


Πάει και το "αντράκι" η Βάσω. Την πλάνεψαν τα γαλάζια μάτια του "τσάρου" της Οικονομίας

Συνάντηση στη "Βιβλιοθήκη" του Κολωνακίου είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με την Βάσω Παπανδρέου, μια μέρα μετά την έντονη συζήτηση στο ΚΤΕ, όπως γράφει το axiaplus.gr.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στον ΚΤΕ Οικονομικών, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε: "Αυτά βρήκα και προσπαθώ να τα συμμαζέψω. Δεν είχε συμφωνηθεί τίποτα και στο Eurogroup ήταν έξω φρενών".

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το κλίμα "ζοφερό" και αναρωτήθηκε "αν θα μπορέσει κάποια στιγμή να επιστρέψει το μισό δώρο του Πάσχα".

Η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε "να μην υπογράφει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών. Δεν ξέρουμε που πάμε, δεν υπάρχει ορίζοντας… Δεν γίνεται να δίνουμε 23 δισ. σε τόκους". Γιατί, κάτα την κα Παπανδρέου, με Βενιζέλο τώρα η χώρα κυβερνάται... Ξέχασε τα μικροφωνικά ξεσπάσματα πως "υπάρχει πρόβλημα α-κυβερνησίας στην Ελλάδα".

Και ξεχνά, επίσης, πως πρόκειται για μέτρα που θα εφαρμοστούν ουσιαστικά την επομένη της ψήφισής τους, προκαλώντας σοκ στους «συνήθεις υπόπτους» για φορολόγηση, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ψηφοφορίας για. το Μεσοπρόθεσμο. Δεν θα το ψηφίσουν οι Θ. Ρομπόπουλος και Αλ. Αθανασιάδης.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και στη συνέχεια, πιθανότατα, να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος σε δηλώσεις του το πρωί στα ραδιοσταθμό Real fm, αλλά και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου "Καλημέρα σας".
"Δε μασάω από την απειλή ότι δε θα δοθεί η πέμπτη δόση", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι είνια έτοιμος ακόμη και να τον στείλει "σπίτι του", Ο ΓΑΠ-λεφτά υπάρχουν.

Αλλά και ο βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα μιλώντας στο πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημερα Ελλάδα".
"Θα θυσιαστώ για δει κάτι καλύτερο η κοινωνία", είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε αλλαγές. Διεκπεραίωσε μια υπόθεση που σε μεγάλο βαθμό ήταν διαμορφωμένη. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα είναι ότι οι γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο κόβονται κάθε μέρα και πιο πολύ. Δεν πιστεύει κανένας κανέναν. Μιλάμε και δεν μας ακούει κανένας. Και κανένας Βενιζέλος δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και να απαλλάξει το μεσαίο στρώμα της κοινωνίας αν δεν πιάσει πρώτα τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη. Δεν το κάναμε 20 μήνες, αλλά δεν προετοιμάσαμε και έναν μηχανισμό. Και αυτό δεν είναι ανικανότητα ή αναποτελεσματικότητα. Είναι πολιτική ανηθικότητα. Μας βασανίζει όλους ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα, αν δεν υπάρξει ένα μνημόνιο ανάπτυξης".

Κώστας Βλουτής / Olympia.gr / newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: