Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Δημοσιογράφος έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Τη στιγμή που "Μάρθες Βούρτσες" και "Νίκοι Ξανθόπουλοι" κλαψουρίζουν στα έδρανα της Βουλής πως δέχονται φραστικές βίες και γιαουρτόματα από "επικίνδυνους" Αγανακτισμένους Πολίτες και τα κανάλια το κάνουν ανατολικό ζήτημα, ένας δημοσιογράφος έχασε πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά όταν άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δίπλα του χειροβομβίδα κρότου- λάμψης, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ, η οποία καταδίκασε το γεγονός.


Ο Μανώλης Κύπριος, που εργάζεται στο τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας όταν κάλυπτε ρεπορτάζ κατά τις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Μετά τη ρίψη της χειροβομβίδας κρότου- λάμψης, ο συνάδελφος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας "ΔΕΛΤΑ" στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

"Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: