Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: "Αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου"

Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας

Σύμβολο της αντίστασης ο Μ. Γλέζος, μετά την έντονη διαμαρτυρία των πολιτών στην Θεσσαλονίκη είπε ότι αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της ημέρας αυτής, της επετείου του μεγάλου ΟΧΙ του 1940.

Ο Μ. Γλέζος έδωσε το δικό του ξεχωριστό στίγμα για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν:

"Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη!".

Δήλωσε ακόμη: "Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση".

Ο ΜανώληςΓλέζος, τη στιγμή που δέχεται την επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Γλέζου:

"Στη Θεσσαλονίκη σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” στον εισβολέα. Σήμερα σην Θεσσαλονίκη όπως στην Πάτρα στο Ηράκλειο και άλλα μέρη, ο λαός διατρανώνειτο ΟΧΙ στην υποταγήτης χώρας στην τρόικακαι την μετατροπή της σε προκτεκτοράτο. Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον πρόεδρο της δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε. Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο λαό. Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση"...

2 σχόλια:

Ειρηνη Σ είπε...

απο τους λιγους εν ζωη ηρωες

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Ειρηνη Σ

Συμφωνώ.
Σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο.