Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με ολίγην από ΝΔ-ΛΑΟΣ και "μπουμπούκους" εθνικής σωτηρίας!

Στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, που δόθηκε η ..."εντολή, να σώσει τη χώρα από την καταστροφή", όλοι οι "καλοί" χωράνε. Πολυπληθής ο πολιτικός θίασος, επί "σκηνής" ορκίστηκε, με τις οικογέννειες των ...ορκισμένων στα μετ΄όπισθεν του Προεδρικού... Η συγκίνηση εμφανής. Μήπως, εκτός από τους συνήθεις "ύποπτους" πολιτικούς, περίμεναν κάποιοι βουλευτές-αναλυτές εκπομπών καλόπιστης κριτικής να βρεθούν σε αξιώματα, για να καθορίσουν το μέλλον αυτής χώρας; Η (νέα)
κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με σύμπραξη ΝΔ, ΛΑΟΣ) είναι πάλι εδώ...


ΤΟ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ" ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΣΗ
Ίδια πρόσωπα, τα γνωστά, στις ίδιες υπουργικές και μνημονιακές θέσεις...

"Χαίρομαι για το διορισμό του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο γνωρίζω καλά και με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες αμέσως για την εξέταση της καταβολής της έκτης δόσης και μετά για τις σχέσεις του Ταμείου με την Ελλάδα", δήλωσε η επικεφαλής ΔΝΤ, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και οι λόγοι ποφανείς. Την (τρελή) χαρά της εκδήλωσε και η Καγκελάριος της Γερμανίας, κυρία Άνκελα Μέρκελ, διότι το "θέλω" της κυβερνά τον τόπο που έχει βάλει στο μάτι και οι λόγοι προφανείς, επίσης...
Ο Λουκάς, για τους συμμαθητές-φίλους που έσπευσαν να δηλώσουν μπροστά στις κάμερες την γνωριμία τους με τον κύριο Παπαδήμο, ήρθε στα πράγματα για να μας περάσει στο πετσί και για μια 10ετία, την συμφωνία της "26ης Οκτωβρίου", αλλά και να μας "δώσει"την 6η δόση που εκρεμεί και χρησιμοποιείται ως απειλή με στάση πληρωμών, άρα μή καταβολή των μισθών - συντάξεων τα Χριστούγεννα!

Ένα κάρο φόρους και χαράτσια, θα πληρώσουμε εμείς, οι εκατομμύρια φορολογούμενοι, μέχρι το τέλος της χρονιάς, με την σύμφωνη γνώμη πια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Κυβέρνηση, βλέπεις...

Ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από βουλευτής ΝΔ για να γίνει ...υπουργός!!!
Το έχεις ξανακούσει αυτό;
Κι όμως, υπάρχει εξήγηση...
Έπρεπε να παραιτηθεί γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, αρχηγός αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ήταν η γενική Γραμματέας ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα.
Έτσι, στην Ελλάδα της σημερινής "δημοκρατίας" (είναι αυτή που "βαφτίζει" κυβερνήσεις, χωρίς την εντολή του λαού) η Αντιπολίτευση έγινε ...συμπολίτευση!!!
Είπες τίποτα;
Και τί να πεις για το παρακάτω.
Ο κύριος Αβραμόπουλος, στις κλειστές κάμερες και μετά την ορκωμοσία του, εξέφρασε τη γνώμη του και είπε πως δεν "είναι ευχαριστημένος από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αλλά ευχαριστημένος με την εξέλιξη αυτή". Και συνέχισε το σχόλιό του: "Ας κάνει τη δουλειά της και ας φύγει στην ώρα της".
Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαρτίζεται από τέσσερις πολιτικούς!
Τον κο Δημήτρη Αβραμόπουλο που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, τους κυρίους Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Γεωργίου, ως αναπληρωτές υπουργούς και τον κο Κώστα Σπηλιόπουλο που παρέμεινε στη θέση του υφυπουργού Άμυνας.
Τέσσερα άτομα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λένε, δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Ούτε σε πολεμικές περιόδους, ούτε καν την περίοδο της προετοιμασίας για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που οι ανάγκες ήταν πολλές και οι ένοπλες δυνάμεις είχαν επιφορτιστεί με την ασφάλεια χιλιάδων υψηλών προσκεκλημένων και εκατοντάδων χιλιάδων θεατών.
Γιατί να συμβεί αυτό;
Ώσπου μάθαμε το "γιατί". Μα γιατί το θέλει ο Λουκάς της μεταβατικής περιόδου... Δεν σε βάζω στα βαθυά της σκέψεις του πρωθυπουργού... Άστο καλύτερα...


Διάβασε και το επόμενο κουφό...
Παράγοντες αποκαλύπτουν πως "η εκπροσώπηση, για το κόμμα του ΛΑΟΣ με το 5%, είναι δυσανάλογα μεγάλη και μάλιστα με δύο "κομβικές" θέσεις και άλλα δύο σημαντικά πόστα"!


Στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υφυπουργός ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης...
Mη το γελάς καθολου...

Είναι ο τύπος που έσπευσε να κάνει εμβόλυο γρίπης, από φόβο και μόνο μην αρρωστήσει...
Είναι ο "μπουμπούκος" της γυναίκας του, της κυρίας Ευγενίας Μανωλίδου...
Το στιγμιότυπο το θυμάσαι;
Καλεσμένη η κυρία Μανωλίδου, στον πρωινό καφέ του ΑΝΤ1, να μιλήσει για τη νέα της εκπομπή δέχεται ανθοδέσμη στον αέρα. Διαβάζει την κάρτα και συγκινείται: "Αχ, το μωρό μου, μού την έστειλε... Ο μπουμπούκος μου"!!!
Το μετά το ξέρεις...
Πήρε περατζάδα όλες τις μεσημεριανές εκπομπές χωρίς ανάσα να εξηγεί τα "πώς" χωρίς "γιατί", τόσο πολύ που έκανε την βουλευτή ΚΚΕ, κυρία Λιάνα Κανέλη, να αναφωνήσει "αργά" στου Πέτρου Κωστόπουλου: "Αν σταματήσουν να τον καλούν αυτές οι εκπομπές, αυτός θα πεθάνει".
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τις παρουσιάστριες τηλεοπτικών εκπομπών, ντυμένες στα μαύρα και ως άλλες Μαρινέλλα, να τραγουδούν: "Άνοιξε πέτρα για να μπω"!

Ο Άδωνις (τους) είναι πια υφυπουργός.


Στην κρίση που ζούμε, εκτός από βουλευτηλίκι, παρουσιαστηλίκι (έχει ΚΑΙ εκπομπή στο Τηλεάστυ, που πωλεί την εκδοτική πραμάτια του), εκδοτηλίκι, δεν χρειάζεται κι ένα ...υπουργιλίκι να έρθει να στανιάρει; Αυτό στις μέρες μας φαντάζει... σωστό, φίλε...

Όπως και το πολυπληθές σχήμα της κυβέρνησης που, βλέποντάς τους στο Προεδρικό, μου έκανε πιο πολύ με ...δεξίωση παρά με ορκωμοσία!

Με καινούργια κουστιούμια, λουστραρισμένα ...μαλλιά, χαμόγελα και πατούμενα, έλαμπαν από χαρά κι ευτυχία που, παρά την κρίση, βρήκαν και πάλι καρέκλα να ...ξαποστάσουν στο όνομα της ...πατρίδας!

Εμείς που "μένουμε εκτός της σκέψης τους" θα πληρώσουμε το μάρμαρο, όπως πάντα!

Αυτό το πλάνο το έχεις ξαναδεί με τους αντιπροέδρους, αριτερά και δεξιά του πρωθυπουργού. Το αυτό συμβαίνει κια με την (νέα) κυβέρνηση Παπαδήμου... Τ΄είχες Γιάννη, τ΄είχα πάντα...

Κάνεις γκρίζες σκέψεις, στην προσπάθειά σου να βάλεις κι εσύ κόκκινη γραμμή στο ...μαύρο, όταν αντικρίζεις και πάλι στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού, αντιπροεδρικές "φάτσες"...
Ευάγγελος Βενιζέλος (είναι και υπουργός Οικονομικών, ξανά) και Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδροι σαν να μη πέρασε μια μέρα...
Οι περισσότεροι του ΠΑΣΟΚ δεν μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους...
Εγώ τους καταλαβίνω... Εϊναι οδυνηρό να βγίνει στην εφεδρεία. Είναι και άδικο...

Έτσι, 36 υπουργοί και υφυπουργοί από το ΠΑΣΟΚ, 6 από τη Ν.Δ., 4 από το ΛΑΟΣ και δύο υπηρεσιακοί νεοκυβερνήστηκαν και είναι έτοιμα να εισπράξουν χαράτσια και φόρους από εκεί που είχαν βάλει άνω τελεία για να τακτοποιήσουν το δικό χάος μέχρι να συνενοηθούν και να τα βρουν πώς θα μας συγκυβερνήσουν με την κυβέρνηση που έφτιαξαν, χωρίς να μας ρωτήσουν... Τα 12 νέα πρόσωπα είναι τράμπες και έτοιμα να "εγκληματιστούν" με τις προσταγές της Τρόικα.

Άρα δικιολογούν και το "έμπα" τους στο κυβερνητικό σχήμα...
Μέχρι να ξημερώσει και να μας δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε κι εμείς με την ψήφο μας. Τότε, πολύ φοβάμαι, πως με τη φωνή μας θα κουφαθεί ο πλανήτης!

Πίστεψέ με,όμως, θα αξίζει τον κόπο!Τ

4 σχόλια:

Leviathan είπε...

o titlos tis anartisis sou einai toso ma toso eustoxos...kalo savvatovrado! :)

iLiAs είπε...

κυβερνηση υποδουλωσης ειναι!
εκλογες τωρα!!

να 'στε καλα :)
καλο σαβ/κο κ.Βλουτη :)

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Leviathan

Σ ευχαριστώ, φίλε.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ iLiAs

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ και σε σένα, Ηλία μου.