Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

14 τραυματίες, 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου

Την ώρα που το κέντρο της Αθήνας "φλέγεται" η τηλεόραση, μέσο ενημέρωσης του πολίτη, τραγουδά το "σήμερα γάμος γίνεται" και οπτικοποιεί σενάρια που έχουν να κάνουν με τους ανεκπλήρωτους έρωτες. Η "σιωπή", όπλο αποχαύνωσης και σκοταδισμού, έχει ακινητοποιήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης. Στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, η μνήμη για το θάνατο του Αλέξη "μπλέκεται" με φλόγες... Για ακόμη μια φορά, ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη ενός παιδιού που έχασε εντελώς άδικά και απροσδόκητα τη ζωή του, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ήταν κι εκείνοι που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μαθητική πορεία.

Κωλέττη και Μεσολογγίου, το σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου (φωτ. Μ.Βαλασόπουλος)

Μολότοφ και χημικά στην πορεία για τον Αλέξη
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ
Αναμενόμενα τα επεισόδια, οι συλλήψεις, οι τραυματίες... Οι πονεμένοι άνθρωποι αντιδρούν κατά του Μεσαίωνα των κυβερνώντων που βάλθηκαν να εξαφανίσουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας...

Στην Ελλάδα, στη χώρα του χαμένου πολιτισμού, δεν σ΄αφήνουν να κλάψεις και να τιμήσεις την μνήμη. Σου "κλέβουν" το δικαίωμα, σου απαγορεύουν τη σκέψη, σου φυλακίζουν το "αύριο"...
Σου απαγορεύουν να σταθείς με υπερηφάνεια μπροστά στον 'Αγνωστο Στρατιώτη, σου κλείνουν τους δρόμους, θέτουν εκτός λειτουργίας τα Μεσα Μαζικής Μεταφοράς, με εντολή ...άνωθεν.
Αμολάνε αστυνομικούς, κλούβες, χειροπέδες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά... Απειλούν, τρομοκρατούν, χτυπάνε... Περίπου 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους, για 2.000 μαθητές και φοιτητές που δεν θέλουν να ξεχάσουν τον Αλέξη.

Όσοι επιζούν από τον "πόλεμο" των διαδηλώσεων κατά του Μεσαίωνα που επέβαλαν τα κέντρα εξουσίας να ζήσουμε, ενώνουν με τους υπόλοιπους Έλληνες να δώσουν μάχη επιβίωσης απέναντι στα χαράτσια, τις περικοπές, την αθλιότητα της δικής τους κυβέρνησης, την διορισμένη από τους ίδιους... Αναλαμβάνοντας θέσεις και πόστα που ίδιοι δινουν στους εαυτούς τους, στο "όνομα της πατρίδας" και έναντι παχυλήςαμοιβής λόγω... πατριωτισμού!!!
Επιδιώκουν ...πρωτογενές πλεόνασμα αναξιοπιστίας, ισοπεδώνοντας την μικρομεσαία τάξη των Ελλήνων...

Στη Θεσσαλονίκη
Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του 15χρονου, οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και σε συνδυασμό με το άσχημο κλίμα που επικρατεί λόγω της οικονομικής κρίσης, ο θυμός για το άδικο που έχει αντικαταστήσει κάθε έννοια δημοκρατίας, είναι μεγάλος!

Στην Αθήνα περίπου 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.

Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, επικράτησε ένταση στα Προπύλαια.




Τα επεισόδια
Κλειστέςείναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου και Αμαλίας. Η πορεία πέρασε από τη Σταδίου και οι διαδηλωτές φθάνουν στη Βουλή.
Μερίδα διαδηλωτών προσέγγισε τη Βουλή και εκσφενδόνισε νεράντζια και μολότοφ.
Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών. Εξαιτίας των επεισοδίων, στις 2:30 το μεσημέρι, αποχώρησαν οι Εύζωνοι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στην αρχή οι δρόμοι γύρω από τα Προπύλαια δεν είχαν κλείσει με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται κανονικά.

Όταν όμως ξαφνικά δόθηκε εντολή να κλείσουν, αρκετά αυτοκίνητα και ταξί… εγκλωβίστηκαν στους κλειστούς δρόμους!Πάντως, ησυχία επικρατεί προς το παρόν στο κέντρο.

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

LIKES:


* 2 people like this.

* Aggelikh Keramida, Despina Tsafetopoulou, Fotini Vlouti and 11 others like this.

*
Aggelikh Keramida, Nikitas Soulos, Stelios Koundourakis and 6 others like this.


ΣΧΟΛΙΑ:


* Litsa Karkinos re tha trelathoume giati olla auta den pame kalla....3 minutes ago · · 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: