Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το "Κατηγορώ" του Κοντογιώργη στον Παπακωνσταντίνου από την εκπομπή του Παπαδάκη



Χαμός σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Καλεσμένος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να μιλήσει στον δημοσιογράφο για όλα όσα τον "κατηγορούν" (ρήμα που το ...μισεί) στην διετία που η Ελλάδα πέρασε σε σκοτεινό τούνελ και ρίμαξε τους Έλληνες στην ανέχεια.

Το "έλα να δεις" στο πρωινό του ΑΝΤ1, με τον καθηγητή κο Κοντογιώργη να τα "ψέλνει" στον κο Παπακωνσταντίνου...

Παπακωνσταντίνου: Κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε το ΦΠΑ, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!".

Με πολλές μεταπτώσεις, σε αρκετά σημεία φωνάζοντας και άλλες φορές προσπαθώντας να μιλήσει χαμηλόφωνα, προσπάθησε να δικιολογήσει τα αδικιολόγητα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν υπουργός Περιβάλλοντος. Προκλητικός, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ισχυριζόμενος ότι απλώς μετέφερε την κακή είδηση... Ιπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό ότι καλώς έπραξε και μας έβαλε στο μηχανσιμό στήριξης του ΔΝΤ, και έριξε το ανάθεμα στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δημοσίως παραδεχθεί πρώιμες συνεννοήσεις με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

"Πόσο βολικό είναι να χρεώσουμε τα πάντα στον Παπακωνσταντίνου", είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρχε στις αγορές" από τη δήλωσή του περί Τιτανικού.

"Φταίει ο Παπακωνσταντίνου, ο μάντης των κακών ειδήσεων;" αναρωτήθηκε ο άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

"Ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Πείτε μου ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Οι ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για ΔΝΤ! Είπαμε την αλήθεια και το χρεωνόμαστε κάθε μέρα", υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωσε: "Για το ΔΝΤ μίλησε η κυρία Μέρκελ πρώτη. Πράγματι πριν την έναρξη του μνημονίου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, από τον Μάρτιο μέχρι την 1η Μαϊου υπήρχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ με το οποίο συζητούσαμε προπαρασκευαστικά".

"Ξέραμε ότι έρχεται μπροστά μας μια κρίση", παραδέχτηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Γιώργο Παπαδάκη και επισήμανε ότι: "Το ΔΝΤ μπήκε μέσα όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά επειδή η κυρία Μέρκελ...".

"Κατηγορώ όλους αυτούς οι οποίοι δε λένε την αλήθεια", συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας. "Ξέρετε τι σημαίνει στάση πληρωμών: να μην μπορεί η χώρα να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να κλείσουν οι τράπεζες, να χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του", ενώ επιχείρησε να τρομοκρατήσει αναφέροντας τη χρεοκοπία της Αργεντινής: "Στην Αργεντινή που υπήρχε πτώχευση βγήκε ο στρατός, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους...".


"Ποια θα ήταν η ευθύνη μου ως υπουργός αν η χώρα είχε χρεοκοπήσει στις 9 Μαϊου;" συνέχισε ο κ. Παπακωνσαντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έφτασε στο αποκορύφωμα της προκλητικότητας όταν ισχυρίστηκε ότι το PSI έγινε όχι λόγω αποτυχίας, αλλά επειδή δήθεν πέτυχε το πρώτο μνημόνιο...

"Το πρώτο μνημόνιο επειδή το εφαρμόσαμε όπως το εφαρμόσαμε μας οδήγησε", είπε και ισχυρίστηκε: "Θα είχε γίνει η απομείωση του χρέους αν οι Ευρωπαίοι έλεγαν αυτοί οι τύποι ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα βγάζουν, λένε ψέματα, δεν κάνουν και τίποτα γι' αυτό, ε, ας τους κόψουμε και 100 δισ. από το χρέος να έχουν να πορεύονται;".

Σχεδόν υποκριτική έμοιαζε η παραδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου ότι "πολλά πράγματα απ' αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βλάψει τον κόσμο.

Κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε το ΦΠΑ, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!".

Συγκλονιστικό ήταν το κατηγορώ που εξαπέλυσε στον κ. Παπακωνσταντίνου ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης, που στο παρελθόν είχε χρηματίσει υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου.

"Τι θα κάνατε στη θέση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος βλέπει μπροστά του το φάσμα της χρεοκοπίας;", απευθύνθηκε στον καθηγητή Κοντογιώργη ο κ. Παπακωνσταντίνου και τον προκάλεσε: "Ποιον εκπροσωπείτε εσείς; Εγώ κρίνομαι, κρίθηκα και κρίνομαι απ' αυτά που κάνω...".

Οταν ο κ. Κοντογιώργης παρατήρησε ότι αυτοί που είχαν την εξουσία λειτούργησαν σαν συμμορία, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξερράγη: "Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι να λέτε ότι οι εκλεγμένοι από το λαό είναι συμμορία; Εγώ δεν έχω έρθει να συζητήσω με κάποιον ο οποίος λέει ότι η Βουλή είναι μια συμμορία 300 ατόμων!

Δεν το δέχομαι! Δεν αποδέχομαι να συζητάμε εδώ πέρα σε όρους "η συμμορία των 300", αυτά οδηγούν τη χώρα σε καταστάσεις που ζήσαμε, σε καταστάσεις δικτατορίας, φασισμού".
*πηγή: πρώτο θέμα

ΑΡΕΣΕΙ:

*Maria Bairamoglou Chania, Dina Ven and 17 others like this.

ΣΧΟΛΙΑ:

* Elizabeth Xristidou like..like..like!!!!

* Maria Bairamoglou Chania Ωραιο αρθρο Κωστα!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: