Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ του μήνα: Παναγιώτης Πικραμένος.


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός που επιλέχθηκε να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αυτό αποφάσισε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, πλην Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής που δεν είχε εκληθεί, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Κάρολο Παπούλια. 

                                              Διαφώνησαν να καταλήξουν...                                              .
ΕΝΤΟΛΗ για ένα μήνα πρωθυπουργός μέχρι τις επόμενες εκλογές στον αρχαιότερο από τους προέδρους Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας

Οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συμφώνησαν και αποδέχτηκαν την πρόταση του Κάρολου Παπούλια να παραμείνει πρωθυπουργός έως τις επαναληπτικές εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγός της Λουκας Κατσέλη... 
 Η κίνηση του κου Τσίπρα μεταφράστηκε σε προσπάθεια να ρίξει γέφυρα συνεργασίας με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη.
Αργότερα συνέπλευσε με τους Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλο... 


Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα πρότεινε "υπηρεσιακή κυβέρνηση που δε θα λάβει καμία υπουργική απόφαση" και ο Πάνος Καμμένος τον "πρόεδρο του ΣτΕ" για υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Με την πρόταση για τον Λουκά Παπαδήμο διαφώνησε και ο Φώτης Κουβέλης. 

Η διαφωνία τους για πολιτικό πρόσωπο, κατέκηξε στην ...απόφαση να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κος Παναγιώτης Πικραμένος, ως αρχαιότερος από τους προέδρους  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Όμως, ποιός είναι ο πρωθυπουργός του μήνα; 

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).


Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ' όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).


Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.


Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου.


Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσαντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 - 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).


Από τον Οκτώβριο του 2005 άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την είσοδο των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο...


Αλέξης ΤσίπραςΠανγιώτης Καμμένος


Αντώνης Σαμαράς


Αλέκα Παπαρήγα


Φώτης Κουβέλης


Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: