Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Είναι ο Αλέξης Τσίπρας το πολιτικό αστέρι που φοβάται η Ευρώπη;

Ο Αλέξης Τσίπρας, για τους πολιτικούς του αντιπάλους,  έκανε ένα "ασυγχώρητο" λάθος. Έσπασε τον διπολισμό που χρόνια είχε παγειωθεί στην  ψήφο του ελληνικού λαού και δεν έλεγε με τίποτα να αλλάξει... Ώσπου ήρθε η κρίση... Η βαθυά κρίση και ο μαρασμός. Το κύμα το μεταναστών, στη σύγχρονη εποχή, παίρνει αεροπλάνα και βαπόρια, χωρίς να τους συντροφεύει η φωνή ενός νέου Καζατζίδη΄, γι άλλες πολιτείες "ερωτικές"... Και αυτοί που μένουν πίσω στην πατρίδα, σφίγγουν τα χείλη και προσπαθούν να αποτινάξουν τη ρετσινιά του "τεμπέλη", του "βολεψάκια", του "διευθαρμένου", στον πάτο που τον έχουν φέρει οι μνημονιακές πολιτικές των "φιλοευρωπαϊστών" ...  Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας τινάζει την Μπάγκα στον αέρα, με το αστρονομικό 16,78%... Και "καρφώνεται" στη συνείδηση του λαού, ως ή νέα ελπίδα. Ή μήπως οχι. 17 Ιουνίου, κοντός ψαλμός.

 Το νέο πολιτικό αστέρι που "τρέμει" η Ευρώπη  
Είναι αποφασισμένος "να σταματήσει το πείραμα" με τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται από την Γερμανία. Μάλιστα περιέγραψε, στην εφημερίδα the Guardian, τις φορολογικές αυξήσεις και τις περικοπές ως "έγκλημα κατά του ελληνικού λαού". Και δίνει τη μία συνέντευξη μετά την άλλη για να κάνει γνωστές τις πολιτικές του θέσεις.

Με το νέο "αστέρι" που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις, τα χείλη των αντιπάλων μένουν άλαλα... Στις μέρες που περνούν, προσπαθούν να βρουν "ανάχωμα" να τον ...εξουδετερώσουν... Και είναι τόση η λύσσα και το μένος εναντίον του που, χωρίς τσίπα και απροκάλυπτα, του επιτίθενται όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου...
"Θα μας οδηγήσει στην καταστροφή και στην χρεοκοπία", λένε με μια φωνή από χορωδία...
Ως και ο ...Θόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκε εναντίον των ψηφοφόρων του: "Oι ψηφοφόροι του είναι αργόμισθοι και φοροφυγάδες", είπε σε συνέντευξή του και συνέχισε: "Αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει τόσο υπερόπτες με ποσοστό 16%, όταν φθάσουν στο 25% μπορεί να αρχίσουν τις εκτελέσεις!".
Και κατέληξε: " Αν εφαρμοστούν αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας -τα ασυνάρτητα και αυθαίρετα- πάμε σε οικονομική καταστροφή που θα μας πάει 30-40 χρόνια πίσω"...

Προς το παρόν ο Τσίπρας "εκτετελεί" τις ορέξεις όλων εκείνων που σκέφτονται να συνεχίσουν να εφιαλτώνουν τα όνειρα των ελλήνων. 

Τον εδιαφέρον στο  πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δείξει και ο διεθνής τύπος.
Όχι πάντα με θετικά σχόλια. Είναι, βλέπεις, ο τύπος που χαλάει την πολιτική μαγιά.
"Πριν από δύο εβδομάδες έκανε το μεγάλο άλμα όταν το μέχρι πρότινος άσημο κόμμα του ήρθε δεύτερο στις εθνικές εκλογές με την υπόσχεση της καταγγελίας της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας", σημειώνουν οι New York Times που φιλοξενούν συνέντευξή του. 


" 'Eκτοτε, ο κύριος Τσίπρας, έχει εμπλακεί σε ένα υψηλού ρίσκου παιγνίδι μπλόφας με τους ευρωπαίους ηγέτες", αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει: "Ενώ εκείνοι προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα σχέδιο μη μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας λέει ήρεμα την άποψή του και τους αφήνει να ιδρώνουν από τον πιθανώς καταστρεπτικό αντίκτυπο όσων λέει ότι θα κάνει"...


Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη ξεκαθαρίζει: "Ο  στόχος μας δεν είναι να εκβιάσουμε ή να τρομοκρατήσουμε, ο στόχος μας είναι να τους ταρακουνήσουμε, λέει αναφερόμενος στους διεθνείς δανειστές της χώρας", αφού πρηγουμένως έχει δηλώσει την αδυναμία του στο πόκερ.

Κατά τον Τσίπρα, οι αγορές προκάλεσαν την κρίση και όχι η Ελλάδα ή ο ίδιος...
"Δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς. Εάν διώξουν την Ελλάδα, απλά θα επιτεθούν στην επόμενη χώρα. Και οι επόμενες χώρες που παίρνουν σειρά είναι η Ισπανία και η Ιταλία"...
Στο συμπέρασμα της εφημερίδας για τον Αλέξη Τσίπρα που δεν φοράει γραβάτα "επειδή του θυμίζουν τη θητεία του στο Ναυτικό" είναι και τα επίθετα του "κομψού" όσο και "αινιγματικού"...

Oι NY Times παρουσιάζουν τον Αλέξη Τσίπρας σαν τον Αλκιβιάδη και το Ζαχαριάδη.  
 Kι έχουν λόγο που το κάνουν γιατί ο μεν Αλκιβιάδης, οδήγησε με τη δημαγωγία του τους Αθηναίους στην καταστροφή της Σικελίας, και μετά πρόδωσε τους Έλληνες στους Πέρσες και ο δε Ζαχαριάδης, ηγέτης του ΚΚΕ μετά τον πόλεμο του ’40, οδήγησε την Ελλάδα στον εμφύλιο με 50.000 νεκρούς...

"Ο  Αλέξης Τσίπρας, ήταν πολιτικά αρκετά έξυπνος για να υποσχεθεί στους Έλληνες την περιφρόνηση των ήδη υπογεγραμμένων συμφωνιών μεταξύ της χώρας και της ΕΕ / ΔΝΤ / ΕΚΤ και παράλληλα την παραμονή στη ζώνη του ευρώ", αναφέρει στο άρθρο του για τον έλληνα πολιτικό, ο ο Nicolas Gage στους ΝΥ. Τimes.

"Η άρνησή του Αλέξη Τσίπρα να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση συνασπισμού και η τακτική του να αποκαλεί τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων “προδότες” ήταν ένας ισχυρός συνδυασμός που τον έκανε να κερδίσει τις ψήφους πολλών Ελλήνων".

Και καταλήγει στο άρθρο του ο Ελληνοαμερικάνος Nicolas Gage "Αν έρθει στην εξουσία και αρνείται να τιμήσει τις δεσμεύσεις της χώρας η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εξέλθει από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή".Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να δίνει συνεντεύξεις με σκοπό να γνωστοποιηθούν οι πολιτκές τουθέσεις.
"Η Ελλάδα" λέει στην βρετανική εφημερίδα the Guardian, "επελέγη σαν πείραμα για την αναγκαστική εφαρμογή μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής – σοκ, και οι Ελληνες ήταν τα πειραματόζωα.

Εάν το πείραμα συνεχιστεί, θα θεωρηθεί επιτυχημένο και οι πολιτικές του θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Γιά αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσει αυτό το πείραμα. Δεν θα είναι θρίαμβος μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη".

"Με ρωτάτε αν φοβάμαι. Θα φοβόμουν αν συνεχίζαμε στον ίδιο δρόμο, έναν δρόμο προς την κοινωνική κόλαση», σημειώνει.

O Aλέξης Τσίπρας, όπως δείχνουν τα πράγματα, ήρθε για να μείνει...

Δεν ξέρω αν αυτός ο 37άρης πολιτικός που ξάφνιασε την Ευρώπη με την βροντερή του παρουσία, κρατήσει τις υποσχέσεις του.
Τόσοι μας πρόδωσαν. Κι ένας παραπάνω, τί;
Για ένα ελπίζω "τή φλόγα που άναψε στις κουρασμένες ψυχές, από τις βρώμικες ενέργειες των προηγουμένων, να μη τη σβύσει. Στο πολιτικό έγκλημα θα έχουν τη φωτογραφία του"...  

ΑΡΕΣΕΙ:

Nikos Tsalapatas, Nikitas Soulos, Eleni Papas and 6 others like this.

* Λαμπρινα Αλεξανδροπουλου likes this.


ΣΧΟΛΙΑ: 

* Γιώργος Αναλυτης Αστρολογος ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΕΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ

* Nikos Pavlidis  Ποσο ευκολα και χαζα γινοσαστε οπαδοι.Τα ιδια λαθη ,παλι και παλι και
παλι.Δεν εχει καμμια ελπιδα η χωρα, με τετοια μυαλα.Ξεχασατε ποιος
ειναι ο κ.Τσιπρας;Ξεχασατε τα εργα του;Ενας υπαλληλος και τελαλης της

παγκοσμιοποιησης,του παγκοσμιου κεφαλαιου,της λαθρομεταναστευσης διχως
ορια,του μπαχαλου,της ψευτομαγκιας και εσχατως των συνθηματων του


αθλιου Ανδρεοπαπανδρε'ι'σμου ,που ρημαξε τη χωρα ,τον πολιτισμο,τη
προσωπικοτητα και τη φυση της ελληνιδας και του ελληνα με το


λα'ι'κισμο του.
Ο Συριζα βασικα ειναι το κομμα των δημοσιοφαγαδων, που ελπιζουν με


αυτον να ψιλορεφαρουν και καποιου κομματιου της νεολαιας ,την οποιαν
κακοποιησαν ψυχικα-ηθικα-πολιτικα-πολιτισμικα σε τετοιο βαθμο ,που να


θεωρει το θρασος λεβεντια....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: