Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ της ΕΡΤ συγκλονίζει, όπως και η αδιαφορία των ΜΜΕ για τους Παραολυμπιακούς


 ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ...
 



Paralympic Games, London 2012
Του Άρης Δήμου
Αρχείο: Di. Em. P




Κι ενώ οι Αγγλικές εφημερίδες κάνουν συνεχείς αναφορές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στην Ελλάδα σχεδόν κάθολου, κυρίως στον έντυπο τύπο, δεν απασχολεί το γεγονός. Μοναδικές εξαιρέσεις "τα ΝΕΑ" και ο "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" που αφιερώνουν ένα ολοσέλιδό τους στην Τελετή Έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Λονδίνο.
Εντύπωση προκαλεί το πολύ μικρό  αφιέρωμα της έγκριτης εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και αυτό του "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"...

Καμία άλλη αναφορά δεν γίνεται...
Στην Κρατική Τηλεόραση, στα μικρά τους αφιερώματα, ξεχνούν ακόμη και να αναφέρουν το όνομα του Κώστα Βλουτή που το 1996 έφερε με κόπο στο φως τους αθλητές που αθλούνταν στο σκοτάδι κυριολεκτικά.
Αλλά και πολλοί παλιοί αθλητές επιμελώς αποφεύγουν  την αναφορά τους στο όνομα της "ψυχής των Παραολυμπιακών Αγώνων", όπως τον αποκαλούσαν.. 

Είναι φανερό πως οι εποχές που οι Παραολυμπιονίκες, την περίοδο των Αγώνων της Ατλάντα και της Αθήνας, ως διοργανώτριας πόλης, γίνονταν πόλος έλξης για τους δημοσιογράφους έχει περάσει.
Η αφιλοκερδώς προσπάθεια  του Κώστα Βλουτή που τους καθιέρωσε στη συνείδηση του ελληνικού κοινού, σίγουρα έχει γράψει ιστορία...
Στο χέρι και των νέων αθλητών είναι πια να την πάνε ένα βήμα, ακόμη πιο πέρα...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ                                                                                                                  

ΤΑ ΝΕΑ

 ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 Η εφημερίδα "ΕΛΛΑΔΑ", μπορεί να μη κάνει αναφορά στους Παραολυμπιακούς, δημοσιεύει αποκλειστικά ένα σκάνδαλο αξίας... μισού εκατομμυρίου ευρώ!...
Κατηγορεί την ΕΡΤ πως σπατάλησε αυτό το αστρονομικό ποσό για αποστολές και ...διακοπές απεσταλμένων της στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Χαρακτηριστικά γράφει πως "υπάλληλος ταξίδεψε έως και δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη και παρέτεινε για μερικές μέρες τη διαμονή του και μετά την λήξη"!!!
Και δημοσιεύει την "λίστα της ντροπής" με τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αποστολή δημοσιογ΄ραφων και τεχνικών - αποστολή που για κάποιους έμοιαζε με... ταξιδάκι αναψυχής που πληρώθηκε, φυσικά, από την τσέπη του ελληνικού λαού"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: