Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Αυτοκτόνησε ο Λεωνίδας Τζανής

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Σοκ προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Τζανή.
Τα τηλέφωνα στα γραφεία του κόμματος έχουν πάρει φωτιά.

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του ονόματος του στη λίστα των 36, έδωσε τέλος στη ζωή του ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής, όπως μεταδόθηκε και από το e-volos.gr.
Στην λίστα των 36 αναφέρει πως ο Λεωνίδας Τζανής Λεωνίδας, πρώην βουλευτής Μαγνησίας και υφυπουργός Εσωτερικών, ελέγχεται από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της αστυνομίας τον Τζανή βρήκε στις 19:50 η σύζυγός του απαγχονισμένο με καλώδιο στο υπόγειο γκαράζ της οικίας του. στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Αstra TV, Δημήτρης Μαρέδης, αποκάλυψε:
"Ζήτησα από τον πρώην υφυπουργό, Λεωνίδα Τζανή να μου παραχωρήσει συνέντευξη για την περιβόητη λίστα των 36 και εκείνος μου είπε πως δεν αισθάνεται καλά με τις διαστάσεις που πήρε  το θέμα, αλλά και με το γεγονός ότι εμπλέκεται, σε αυτή την υπόθεση, το όνομά του... Η συνάντηση μας έγινε λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει. Δηλαδή γύρω στις τρεις το μεσημέρι"... 

Σύμφωνα με πληροφορίες,  την Τρίτη και την Τετάρτη, είχε προγραμματισμένο ραντεβού με το Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης "δι΄υπόθεσίν" του. 
Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, εμφανιζόταν ανήσυχος για τις εξελίξεις, ωστόσο η υπόθεσή του δεν χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Παλιότερα είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση για παράνομα "φρουτάκια", που τόσο θόρυβο προκάλεσαν κι αυτά...

Όπως λένε στενοί του συνεργάτες, ο 57χρονος Λεωνίδας Τζανής, ήταν ο άνθρωπος που δίπλα στην Βάσω Παπανδρέου στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης έστησε από το μηδέν όλο τον μηχανισμό και τις υποδομές για τον θεσμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Παρόλα αυτά είχε ένα μεγάλο παράπονο. Κανείς δεν του αναγνώρισε ποτέ ότι τα ΚΕΠ ήταν, επι της ουσίας, δικά του παιδιά...

Όπως έλεγε σε στενούς του συνεργάτες: "Το κόψιμο μιας κορδέλας στα εγκαίνια ενός θεσμού, δεν σε κάνει ταυτόχρονα και πατέρα ή δημιουργό αυτή της ιδέας."

Μετά την κοινοβουλευτική του θητεία και τον υπουργικό θώκο ως υφυπουργός Εσωτερικών επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη είχε επιλέξει να ασκήσει και πάλι τη δικηγορία στην ιδιαίτερή του πατρίδα. 

Ως δικηγόρος, ο Λεωνίδας Τζανής, έβλεπε όλο και πιο πολύ να αραιώνει η πελατεία του, γεγονός που το απέδιδε στις φημολογίες που τον ήθελαν να εμπλέκεται για "παράνομο πλουτισμό"...
Πριν λίγες ημέρες, είχε πει σε φίλο του πως θέλει να αυτοκτονήσει και "να προσέχεις την γυναίκα μου και τα δύο μου παιδιά"...
Ο ιατριδικαστής που ήρθε 5 ώρες μετά το τργικό συμβάν επιβεβαίωσε τον απαγχωνισμό του...

Ο Λεωνίδας Τζανής εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996 του 2000 και του 2004. Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.
Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριου του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001. Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-1989, και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-1992 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. Από την 1.1.1993 έως την 30.10.1993, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: