Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

153 ψήφισαν το "θάνατο του εμποράκου"... 128 ψήφισαν ΟΧΙ. Παρόντες 18



Μετά από μια συνεδρίαση για κλάματα κι αφού είχε προηγηθεί ψηφοφορία για την αντισυνταγματικότητα ή μη των μέτρων (170 κατά, 47 υπέρ), αργά το βράδυ ψήφισαν και την καταδίκη των Ελλήνων σε ένα πολυνομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή με ένα άρθρο...
6 απώλεις το ΠΑΣΟΚ, 1 απώλεια η Ν.Δ.
Δημιουργείται πρόβλημα στην κυβέρνηση με αυτήν την πρωτοφανή ψηφοφορία

Οι υπάλληλοι της Βουλής απείλησαν με κατάληψη το κανάλι, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί να το πράξουν...
Έτσι φτάσαμε στην ονομαστική ψηφοφορία που θα προκαλέσει από την επόμενη μέρα κι όλας πολλές αντιδράσεις αφού κατάφεραν να το περάσουν με 153 ψήφους μόνο, από τα δύο κόμματα της...τρικομματικής κυβέρνησης...

Η ψηψοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να "υπερψηφίζονται" με 153 ψήφους (ο στόχος της κυβέρνησης ήταν πάνω από 157), οι οποίες προήλθαν από τους 126 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 
Όχι στα μέτρα ψήφισαν 128 μέτρα, παρών 18 βουλευτές και ένας ήταν απών, δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης, τον ο ποίον έθεσε εκτός ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματός του.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής, κ. Κασσαπίδης ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς δεν ψήφισε ναι, αλλά παρών και έτσι το κυβερνών κόμμα αντί για 127 ναι είχε 126.  Ως συνέπεια ο κ. Κασσαπίδης τέθηκε με εντολή Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.


Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς από τους 33 βουλευτές, οι 6 πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν ψήφισε και ήταν απών, όχι ψήφισαν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης και παρόντες ψήφισαν οι κ.κ. Μπόλαρης και Γκερέκου.


Η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν κατά πλειοψηφία παρών στο πολυνομοσχέδιο, ενώ οι κ.κ. Μουτσινάς και Βουδούρης ψήφισαν όχι παρά την κομματική γραμμή.


Στην αίθουσα του κοινοβουλίου επικράτησε χάος νωρίτερα με αφορμή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα με την οποία έμπαιναν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ και οι υπάλληλοι ξεκίνησαν απεργία που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: