Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μαίρη Χρονοπούλου: "Θέλω να πεθάνω"...

Υπήρξε αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου... Μεσουράνησε στη 10ετία ΄60 ΄70 και "έσπασε" ταμεία... Αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ... Σήμερα, η Μαίρη Χρονοπούλου, στα 79 της χρόνια, είναι απελπισμένη από τους πόνους που νιώθει ύστερα από ατυχήματα και πολλαπλά χειρουργεία... Είναι έτοιμη, όπως λέει, να "ταξιδεψει" για την άλλη ζωή... Και κλαίει με όσους υποφέρουν και πεινάνε... Η Μαίρη Χρ. που ευτύχησα να πάρω από τα χέρια της ένα μουσικό βραβείο και να την έχω, χρόνια μετά, σε συναυλία μου αφιερωμένη σε άτομα με αναπηρία, νοιώθει χορτάτη... Δεν φοβάται το θάνατο και τον περιμένει ως λύτρωση... Αυτή η "γυναίκα του γλεντιού" που τραγούδησε κλασικά πλέον κομμάτια: " Έκλαψα χθες", "Καμαρούλα", "Του αγοριού απέναντι", "Υπάρχει κάπου ένα παιδί" και τόσα άλλα που μας κάνουν και ανατριχιάζουμε στο άκουσμά τους... Θυμάμαι να της θυμώνω γιατί κάπνιζε πολύ... Κι εκείνη σαν να ζητούσε "ακόμη ένα" με αγκάλιαζε για "συγχώρεση" που δεν μπορεί να το κόψει... Ήταν και πάλι, φουλ ερωτευμένη και το έδειχνε... Και ως ερωτευμένη τραγουδούσε και τα μάτια της έβγαζαν φλόγες... Έντονη προσωπικότητα μα τόσο ευάλωτη και ...ανασφαλής, κυρίως με τις σχέσεις της... Όπως και να έχει, η Μαίρη Χρονοπούλου, είναι ένα δυνατό κεφάλαιο στη ζωή του καθενός μας... Και μας πληγώνει όταν ακούμε ότι θέλει να μας... "αφήσει"...
  Μαίρη, κουράγιο!...

Το δράμα που ζει τα τελευταία χρόνια δεν έχει τέλος... 
Καθηλωμένη πλέον σε αναπηρικό καροτσάκι, παρακαλάει κάθε μέρα να… φύγει,
σύμφωνα με το ρεπορτάζ  της εφημερίδας "ΝEWS".
"Δεν φοβάμαι το θάνατο" εξομολογείται στον πνευματικό της γέροντα Ποιμένα στο μοναστήρι της Παναγίας Ευεργέτιδας στην Παιανία και συνεχίζει,"Ο θάνατος ουσιαστικά δεν με αγγίζει! Πονάω, πονάω πολύ. Θέλω να φύγω για την άλλη ζωή. Έχω περάσει άλλωστε τόσα πολλά, όμως νιώθω ευτυχισμένη και πλήρης. Ακόμα και όταν πονάω απο τα πολλά χειρουργεία προσπαθώ αυτό να μην με καταβάλλει"Η ηθοποιός ζει απομονωμένη στο κτήμα της στην Παιανία και, όπως αναφέρει η εφημερίδα News, προσεύχεται και παρακαλεί τον Θεό για οριστική λύτρωση! 
/

"Η εκκλησία μας τη βοήθησε πολλές φορές από τότε που της έκοψαν σε μεγάλο βαθμό τη σύνταξη. Κι εκείνη πριν την κρίση μας βοηθούσε πολύ. Τώρα πρέπει να πληρώνει τη γυναίκα γιατί έχει κινητικά προβλήματα, το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο. Έχει πολλούς φίλους αλλά είναι πολύ αξιοπρεπής. Δεν θα πει ποτέ 'Δώσε μου'. Η Μαίρη κλαίει πλέον πολύ εύκολα και κυρίως με όσους δεν έχουν να φάνε. Δεν έχει άλλους συγγενείς παρά μόνο την μαμά της. Δύο φορές την εβδομάδα η Μαίρη στο καροτσάκι κι εγώ την επισκεπτόμαστε στον ξενώνα ηλικιωμένων που μένει.'', δήλωσε ο πνευματικός της!



Δεν υπάρχουν σχόλια: