Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Αγγελούδι "εκτελέστηκε" από τις... περικοπές του υπ. Υγείας...

 "Προγραμματισμένη" δολοφονία...
 Από το 2011, το αγοράκι, βρισκόταν σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθεί...
*επιμέλεια: Κώστας Βλουτής
Δημοσιογράφος, ειδικευμένος σε θέματα ΑμεΑ
kostas.vloutis@gmail.com
Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι δηλαδή, "δεν μπορούμε να παρέχουμε Υγεία σε όλους", ένα αγοράκι 2,5 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή στη... λίστα αναμονής, περιμένοντας να χειρουργηθεί...
Το μικρούλη έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια...
Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΕΚΑΣΚΑΠ) του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” υπολειτουργεί... 
H καταγγελία δόθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια, καταγγελία που προκαλεί οργή. 
Οργή για όλους όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες και έφτασαν τη χώρα στο σημείο του εξευτελισμού να χάνονται ανθρώπινες ζωές, χωρίς να νοιάζεται πραγματικά κανείς. 

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, που τόσο πολύ υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ένα αγοράκι 2,5 ετών έχασε τη ζωή του επειδή το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΕΚΑΣΚΑΠ) του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” υπολειτουργεί. 
Το αγοράκι έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια και πριν από δύο χρόνια περίπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις. Η πρώτη επέμβαση έγινε το Σεπτέμβριο του 2011 και έμελλε να γίνουν άλλες δύο.

Από το 2011 το αγοράκι βρισκόταν σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθεί. 
Λόγω όμως του γεγονότος ότι το Κέντρο υπολειτουργεί και γίνεται μόλις ένα χειρουργείο τη βδομάδα, η αναμονή ήταν μεγάλη. Στο μεταξύ η υγεία του παιδιού επιβαρυνόταν διαρκώς. Και όταν επιτέλους ήρθε η σειρά του να χειρουργηθεί…δεν πρόλαβε.

Η οικογένειά του ξεκίνησε κανονικά από τις Σέρρες προκειμένου το παιδί να χειρουργηθεί. Στη διαδρομή όμως κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο. Ένας άγγελος, ένα παιδί 2,5 ετών, μόνο και μόνο εξαιτίας των περικοπών που έχουν διαλύσει το χώρο της Υγείας έπειτα από εντολές των ξένων δανειστών...

πηγή: koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: