Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Φόρο αναπνοής στο αεροδρόμιο βάζει η Βενεζουέλα!

Πρόκειται για το Maiquetia στο Καράκας

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας 
χρεώνει το δικαίωμα εισπνοής καθαρού αέρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο BBC.


Το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Βενεζουέλας φορολογεί το δικαίωμα των επιβατών να... εισπνέουν καθαρό αέρα! Ναι, καλά διαβάζετε... Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα στην αναπνοή; Για να μην... σκάσετε στη Βενεζουέλα, βάλτε το χέρι στην τσέπη...
Για να καλυφθεί το κόστος ενός πρόσφατα εγκατεστημένου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίσει το σύστημα κλιματισμού του κτιρίου

Έχουμε συνηθίσει σε μια ατελείωτη σειρά από φόρους και προσαυξήσεις όταν πραγματοποιούμε κάποιο ταξίδι με αεροπλάνο - φόροι επιβατών, φόροι αναχώρησης, φόροι καυσίμων. Αλλά το Διεθνές Αεροδρόμιο Maiquetia στο Καράκας το πήγε ένα βήμα παραπέρα. 
Οι επιβάτες πρέπει τώρα να πληρώσουν 127 μπολιβάρ φόρο (20 δολάρια) για τον αέρα που αναπνέουν.

Αυτό γίνεται για να καλυφθεί το κόστος ενός πρόσφατα εγκατεστημένου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίσει τον κλιματισμό του κτιρίου.


Οπως σημειώνει το BBC, το δελτίο τύπου από το Υπουργείο Μεταφορών Υδάτων και Αέρα λέει ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία, που -όπως ισχυρίζεται- θα εξαλείψει την ανάπτυξη των βακτηρίων και θα "προστατεύσει την υγεία των ταξιδιωτών", ενώ θα καθαρίζει την ατμόσφαιρα και θα απολυμαίνει το κτίριο.
'Οπως αναφέρει το Bloomberg, τα εισιτήρια είναι ήδη πολύ ακριβά και ο νέος φόρος προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ορισμένοι μάλιστα φοβούνται ότι τελικά ο νέος φόρος θα γίνει μια ακόμα εστία διαφθοράς. Άλλοι υποστηρίζουν ότι απλά αποδεικνύει το πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη μετρητών στα ταμεία του αεροδρομίου.
TheTOC
ProtoThema

Δεν υπάρχουν σχόλια: