Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

"Τσίρκο στην Ελλάδα για την Αλαμουντίν", το προκλητικό σχόλιο της Daily Mail


Π Ο Λ  Τ Ι Σ Μ Ο Σ
"τσίρκο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης"

Ευθείες βολές από το βρετανικό Τύπο κατά των Ελλήνων και της ελληνικής κυβέρνησης. "Οι Έλληνες πολιτικοί μπορούν να συνεχίσουν το αγαπημένο τους... τροπάριο, που επιδοκιμάζεται ακόμη και από τους ηλίθιους της Αριστεράς, όσο ο καημένος Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για την κυρία Κλούνεϊ και φιλαράκια της"...



Στη... γωνία περίμεναν την Αμάλ Αλαμουντίν τα βρετανικά μέσα, με αφορμή την επίσκεψή της στη χώρα μας, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας και έπειτα από τις συναντήσεις που είχε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας την Τρίτη, ο βρετανικός Τύπος την... περιέλαβε, λέγοντας πως το ζεύγος Κλούνεϊ θα ήταν καλύτερο να ποζάρει για το "Hello!", παρά να ασχολείται με τα Ελγίνεια Μάρμαρα.
Η Daily Mail, που βρίσκεται πρώτη στις προτιμήσεις των Βρετανών, όταν αναζητούν ειδήσεις σε tabloid, αφιερώνει σήμερα εκτενές δημοσίευμα, στην επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για "τσίρκο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης", έξω από το Μεγάλη Βρετανία, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώνει πως "θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι κάποιος παγκόσμιος ηγέτης ήταν στην πόλη ή πως οι... γνωστοί Ελληνες ταραξίες ετοιμάζονταν για μια ακόμη πορεία προς το ελληνικό κοινοβούλιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πλατεία. Αλλά, όχι, δεν υπάρχουν ταραχές αυτή την εβδομάδα και οι ηγέτες του κόσμου βρίσκονται σε... λεπτή θέση, καθώς η Ελλάδα σήμερα είναι το οικονομικό... μπαλάκι της Ευρώπης".
Μάλιστα, το άρθρο σημειώνει πως περισσότερα από 200 άτομα περίμεναν μια "νεαρή δικηγόρο", που είναι μέλος της ομάδας δικηγόρων που προσέλαβε η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, η οποία κάνει "ό,τι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις σε δύσκολους καιρούς: Ζητά επιτακτικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όμως συμπεριφέρονται έτσι, πιστεύοντας πως θα τους υποστηρίξει η φιλελεύθερη ελίτ της Βρετανίας".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι τη δεκαετία του '80 λίγοι γνώριζαν για το πού βρίσκονταν τα Ελγίνεια Μάρμαρα, ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες δεν έδιναν δεκάρα. "Τα τελευταία χρόνια όμως, η επιστροφή τους έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Έλληνες πολιτικούς που βλέπουν τα ποσοστά των κομμάτων τους να ανεβαίνουν, όταν προσπαθούν να τονώσουν την εθνική υπερηφάνεια".

Επιπλέον, αναφορά γίνεται στο πόσο κόστισε η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας: "Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο σχεδόν χρεοκοπημένος Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει σχεδόν 11.000 ευρώ για την τριήμερη επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν και των συνεργατών της".
Το δημοσίευμα γίνεται πιο προκλητικό όταν αναφέρει: 
"Οι Έλληνες δεν είναι ηλίθιοι. Ξέρουν πως δεν θα γίνει απολύτως τίποτα από την ομάδα που φιλοξενήθηκε στο Μεγάλη Βρετανία, στην περίπτωση που μια ομάδα Λονδρέζων δικηγόρων εμφανιστεί απέναντί τους. Αλλά, φυσικά, είναι όλοι εκεί για να δουν την κυρία Κλούνεϊ. Διότι, κατά τα άλλα, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς έστω και μια... γωνίτσα ανθρώπινων δικαιωμάτων (που άπτονται της ιδιότητας της Αμάλ Αλαμουντίν) σε αυτά τα μάρμαρα".
Η αλήθεια, είναι ότι "τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι νομική ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου. Δεν είχαν κλαπεί", αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού, δίνοντας στους Έλληνες να καταλάβουν σε πόσο δύσκολη θέση έχουν έρθει οι Βρετανοί, για να γράφουν τέτοιους είδους δημοσιεύματα, ενώ στο τέλος αναφέρεται: «Προς το παρόν τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα παραμείνουν σε ένα παγκόσμιας κλάσης μουσείο, που ο καθένας μπορεί να τα επισκεφθεί, γιατί αν πάνε στην Ελλάδα, θα στεγαστούν σε ένα λιγότερο εντυπωσιακό μουσείο κάτω από την Ακρόπολη».
Με άλλα λόγια, "οι Έλληνες πολιτικοί μπορούν να συνεχίσουν το αγαπημένο τους... τροπάριο, που επιδοκιμάζεται ακόμη και από τους ηλίθιους της Αριστεράς, όσο ο καημένος Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για την κυρία Κλούνεϊ και φιλαράκια της", καταλήγει το δημοσίευμα.
Στο πρόγραμμα της ημέρας υπήρχε συνάντηση της Αλαμουντίν με Σαμαρά, επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης  και συνέντευξη τύπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: