Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "Ασημένιος" ο σφαιροβόλος Δημήτρης Σενικίδης!...




ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
"Είναι στο χέρι μου" ένα μετάλλιο, είπε ο Δημήτρης και το κέρδισε...
Πέντε μετάλλια για την Ελλάδα...

Και ναι, η Ελλάδα κερδίζει ακόμη ένα μετάλλιο, από τον σφαιροβόλο Δημήτρη Σενικίδη, στην κατηγορία F20...


Το ασημένιο μετάλλιο είναι γεγονός από τον πρωταθλητή Ευρώπης, στο αγώνισμά του που τελείωσε λίγα λεπτά πριν, ένα συναρπαστικό αγώνα όπου είχαμε και την συμμετοχή ενός ακόμη Ελληνα πρωταθλητή, του Στράτου Νικολαΐδη, ο οποίος κατέλαβε την 4η παραολυμπιακή θέση, την τελευταία στιγμή, αφού μέχρι το τέλος φλέρταρε με το χάλκινο μετάλλιο... 
Τελικά την 3η θέση κατέλαβε ο Αυστραλός Χόντγκεντς (15.82μ.), στην 6 και τελευταία βολή!

Ο Στράτος βελτίωσε το δικό του προσωπικό ρεκόρ με την καλύτερη βολή του στα 15.69μ. 
Οι έγκυρες προσπάθειές του είναι:
15.64μ., 15.69μ. και 14.76μ.

Ο Δημήτρης Σεκινίδης, με βολή στα 16μ. 17εκ., στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, υπερέβαλε εαυτόν και κατέρριψε δύο φορές το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ (βολή: 15.68μ.), ανεβαίνοντας στο βάθρο των Παραολυμπιονικών!!!

Ο αθλητής του Λάζαρου Στεφανίδη "καπάρωσε" το ασημένιο στην τρίτη προσπάθεια, όπως είχε συμβεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, στη Ντόχα.

Οι έγκυρες βολές του ασημένιου Παραολυμπιονίκη ήταν:
15.51μ., 16.06μ., 16.17μ., 16.12μ., 15.78μ., 16.01μ.

Αναφερόμενος και στον συναθλητή του Στράτο Νικολαΐδη που έχασε κυριολεκτικά στην τελευταία βολή το χάλκινο μετάλλλιο, ο "ασημένιος" Παραολυμπιονίκης, δήλωσε: 
"Νοιώθω εξαιρετικά. Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Ο βασικός αντίπαλλός μου, ο αθλητής από τη Μαλαισία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ που δείχνει πόσο το βαθμό δυσκολίας. Ηρθε το ασημένιο μετάλλιο. Ανανέωσα το ραντεβού μαζί του για του χρόνου. Γεροί να είμαστε και θα προσπαθήσω να τον ξεπεράσω.
... Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-3. Στον αγώνα ήμασταν πολλοί δυνατοί και  πραγματικά στενοχωρήθηκα που ο Στράτος δεν πήρε μετάλλιο. Το έχασε στην τελευταία βολή. Του άξιζε το μετάλλιο και είναι κρίμα που το έχασε με αυτόν τον τρόπο"...

Ο Σεκενίδης αφιέρωσε το μετάλλιο του στην οικογένειά του, αλλά και στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του. 
Φυσικά και στους προπονητές του...

Η Ελλάδα, μέχρι στιγμής και με το τέλος της 3ης αγωνιστικής ημέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων, έχει κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια ( Θανάσης Κωνσταντινίδη, Μανώλης Στεφανουδάκη),  ένα ασημένιο μετάλλιο (Δημήτρης Σενικίδης) και δύο χάλκινα (Δημήτρης Ζησίδης, Δημήτρης Μπακοδημήτρης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Συνέντευξη του Κώστα Βλουτή στους Παγκόσμιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: