Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΟ ΑΛΕΞΗ...





Για σένα μικρέ μου,
που δεν πρόλαβες ν΄ανθίσεις
...

Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά, ενώ τριήμερη απεργία, από την Δευτέρα, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων. Απεργία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν προγραμματίσει το απόγευμα της Δευτέρας εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαθητές. Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη. Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών παραγματοποιεί στις 10:00 το ΠΑΜΕ.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου 15χρονου, καθώς η οικογένειά του επιθυμεί να είναι παρευρίσκεται τεχνικός σύμβουλος.





Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς,
λυτρώνω μάνες και γιους.
Κάνω τη γλώσσα μου την πορφυρένια, ατόφιο μολύβι·
και τη ψυχή μου ένα απέραντο από στίχους καλύβι.
Ρίχνω το κάστρο σας, φτύνω του άστρου σας την κόχη.
Γίνομαι αύρα αλμυρή και στερνοβρόχι

Active Member

'Εκτακτη είδηση, ώρα: 2:56 μμ

αθητική εξέγερση σε ολόκληρη τη χώρα για τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου από πυρά ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Μαθητές έχουν βγει στους δρόμους, ενώ σημειώνονται επεισόδια έξω από αστυνομικά τμήματα. Καταλήψεις και κλειστά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα. Κλειστά όλα τα σχολεία την Τρίτη.

Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων βγήκαν στους δρόμους από το πρωί της Δευτέρας, εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του 16χρονου. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικά τμήματα, πραγματοποίησαν πορείες και σταδιακά συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδες μαθητών έφθασαν στα Προπύλαια, ενώ άλλοι κατευθύνονται στη Βουλή. Ορισμένοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου επικράτησε ένταση, με τους αστυνομικούς να αποκλείουν τη λεωφ. Αλεξάνδρας και να κινούνται απειλητικά εναντίον των μαθητών και φοιτητών.

πεισόδια σημειώθηκαν έξω από αστυνομικά τμήματα, με τους μαθητές να πετούν πέτρες και νεράτζια και τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Ακινητοποιημένα είναι τα οχήματα σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Κλειστές είναι η λεωφ. Βασ. Σοφίας, η Αλεξάνδρας, η Πανεπιστημίου και η Σταδίου. Νωρίτερα, είχαν κλείσει η λεωφ. Κηφισίας σε τρία σημεία, στο ύψος του Νέου Ψυχικού, της Πανόρμου και του ΚΑΤ, η Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, καθώς και στους Αμπελόκηπους, η Παπάγου στου Ζωγράφου, η Βεΐκου στο Γαλάτσι, η Αμφιθέας και η Θηβών.

έχρι το σταθμό Ειρήνη πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, λόγω κατάληψης του σταθμού Νερατζιώτισα από μαθητές. Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Τράμ, καθώς μαθητές έχουν μπλοκάρει τις ράγες.

-Στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στην περιοχή του Λαγκαδά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε προάστια, όπως η Καλαμαριά και η Περαία.

πεισόδια σημειώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Μαθητές, φοιτητές και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες κατά του κτιρίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

νάλογα επεισόδια σημειώθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Πειραιά, στο αστυνομικό τμήμα Ερυθραίας, στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων και στο αστυνομικό τμήμα Κέρκυρας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μαθητών υπάρχουν σκέψεις για καταλήψεις σχολείων.

Πάντως, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι αύριο, Τρίτη, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Δεδομένης και της απεργίας των δασκάλων αύριο, Τρίτη, κλειστά θα παραμείνουν και τα δημοτικά.

Ο υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης εξέφρασε την οδύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την τραγική απώλεια της ζωής του 15χρονου μαθητή κάτω από συνθήκες οι οποίες πληγώνουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας και υπέβαλε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ηγεσίας του υπουργείου στην οικογένεια του μαθητή.

Κατάληψη στο προξενείο Βερολίνου

Το ελληνικό Γενικό Προξενείο του Βερολίνου, στη Βίττενμπεργκ Πλατς, βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας υπό κατάληψη από ομάδα νεαρών Ελλήνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του μαθητή.

Οι καταληψίες είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέκα έως δεκαπέντε άτομα και στην πλειοψηφία τους φοιτητές. Στο κτίριο που στεγάζεται το προξενείο, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, έχει αναρτηθεί πανό με την επιγραφή «Το κράτος δολοφονεί». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου, ενώ γίνεται προσπάθεια για ειρηνική λήξη της κινητοποίησης.

Νέα συλλαλητήρια το απόγευμα

Συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν προγραμματίσει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαθητές. Συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια, κατά την οποία θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, διοργανώνει το ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΚΚΕ έχει εξαγγείλει κινητοποίηση στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, την ίδια ώρα ο ΣΥΝ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία, ενώ μισή ώρα αργότερα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών στην Καμάρα.

Καταλήψεις και κλειστά ΑΕΙ, ΤΕΙ

Υπό κατάληψη παραμένουν το ΕΜΠ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Κλειστά παραμένουν την Δευτέρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά, ενώ τριήμερη απεργία, από την Δευτέρα, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων. Απεργία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Η ένταση που σημειώθηκε στις πορείες διαμαρτυρίας για το θάνατο του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου από πυρά ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια, συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στις 4 τα ξημερώματα ομάδες νεαρών βγήκαν από το Αριστοτέλειο και εκσφενδόνισαν μολότοφ προς την Εγνατία Οδό και την Εθνικής Αμυνης με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τρία αυτοκίνητα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κλειστή παραμένει η οδός Στουρνάρη, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην οδό Τζορτζ. Ανοιξε από τους κάδους και τις πέτρες η οδός Πατησίων.

10 σχόλια:

mahler76 είπε...

Αντίο στο μικρό, αντίο στην όποια αθωότητα έχει μας είχε μείνει.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ mahler76

Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου.

Έφυγα από την εφημερίδα στις 4 το πρωί...

Και έπεται συνέχεια. Τα επισόδεια συνεχίζονται...

Δεν ξέρω ποιά ήταν η τελευταία φορά που είδα την αθωότητα...

Πάντως ήμουν μικρός...

Νάσαι καλά.

panos είπε...

Ας ελπίσουμε ότι πραγνατικά θα γίνει κάτι αυτή την φορά και όταν κοπάσουν οι κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας να παραμείνουμε ξύπνιοι...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ panos

Αυτός είναι ο φόβος μου panos.

Θα παραμείνουμε ξύπνιοι όταν κοπάσουν όλα;

'Η πρέπει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω δημοσιότητας...

Εγώ κι εσύ, αυτό το παιχνιδάκι, το ξέρουμε απ΄έξω κι ανακατωτά πια...

Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.

Σταλαγματιά είπε...

Επικρατεί ένα χάος.
Νομίζω πως ποια έχει χαθεί ο έλεγχος,
Όλη η αγανάκτηση που είχε συνορευτεί βγήκε τώρα.
Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος διαμαρτυρίας.
Νιώθω απέραντη θλίψη για ότι έγινε και ότι θα γίνει

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Anastasia

Προσπαθώ, με το να ανακοινώνω τα γεγονότα, να βοηθήσω όσο μπορώ τους φίλους...

Ναι, είναι ΤΡΑΓΩΔΙΑ...

Και, ως έτσι, την αντιμετωπίζουμε όλοι.

Σε φιλώ.

jk in your life είπε...

KΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ.ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.

Artanis είπε...

Τώρα μένει να δούμε την κατάληξη: Την δίκη και την (πιθανή) καταδίκη του δολοφόνου του...Θα την δούμε όμως; Επειδή πολλά περιστατικά αστυνομικής βίας έχουμε τελευταία, και όλοι βγάινουν μέλι-γάλα...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ jk_in_yoyr_life

Κρίμα κι άδικο για το αγγελούδι.

Κοίτα τώρα τί γίνεται σε όλη τη χώρα;

Που επικρατεί το απόλυτο χάος και έχουμε γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα παγκόσμια δίκτυα;

'Αναψε το φιτίλι της έκρηξης...

Οργή παντού.

Σ΄ευχαριστώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ Artanis

Artanis μου την κατάληξη τη φοβάμαι, όπως όλοι.

Ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν εκσοστρακίστηκε ή όχι η σφαίρα.

Και που είσαι ακόμη.

Σε φιλώ.