Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ;

Τι λένε τα ξένα MME για τα επεισόδια


Εκτενή ρεπορτάζ μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για το θάνατο του 15χρονου νεαρού και για τα επεισόδια, που σημειώνονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Συνεχίζουν να καλύπτουν το θέμα με συνεχείς ανανεώσεις και ανταποκριτές στα σημεία - κλειδιά.

Το CNN με τίτλο "Συνεχίζεται η βία στην Ελλάδα λίγο πριν την κηδεία του νεαρού" έχει αναλυτικό ρεπορτάζ αλλά ζωντανή αναμετάδοση, για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, σε όλα τα επίπεδα και κάνει αναφορές και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

"Βία στις διαδηλώσεις για το νεκρό νεαρό", αναφέρει ο τίτλος του Sky News που ενημερώνει συνεχώς τη σελίδα του με τα νεότερα από τα επεισόδια.

Στον Daily Telegraph ο τίτλος αναφέρει: "Εξεγέρσεις στην Αθήνα. Οι μαθητές είναι έτοιμοι για τέταρτη ημέρα διαδηλώσεων". Στο κείμενο αναφέρονται τα χθεσινά επεισόδια και η είδηση της κηδείας του νεαρού.

Στο ρεπορτάζ του BBC δεσπόζει η είδηση της κηδείας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στο κείμενο αναφέρονται λεπτομέρειες από τα επεισόδια στην Αθήνα και τις άλλες περιοχές το βράδυ της Δευτέρας, ενώ υπάρχει βίντεο με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές.

Η ιταλική εφημερίδα Republica, έχει τίτλο: "Αλέξης, ο μαθητής που αγαπούσε το μπάσκετ και το ροκ. Τώρα είναι σύμβολο της εξέγερσης". Μέσα στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι τα λόγια "Αλέξη θα εκδικηθούμε για το θάνατό σου", τα οποία γράφονται σε κάποιον από τους τοίχους του Πολυτεχνείου, μοιάζουν να είναι γραμμένα με αίμα.

"Νέα νύχτα επεισοδίων και βίας στην Αθήνα", έχει τίτλο η γαλλική Figaro.

Στην αντίδραση της κυβέρνησης επικεντρώνεται το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο έχει τίτλο: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός ψάχνει λύση για να σταματήσουν οι εξεγέρσεις." Στο κείμενο αναφέρονται με λεπτομέρειες οι συναντήσεις του Κώστα Καραμανλή με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

*πηγή: zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: