Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ...

Νέες πορείες διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ημέρα πένθους

Ημέρα πένθους η Τρίτη με κλειστά όλα τα σχολεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν νέα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Στις 15:00 στο Παλαιό Φάληρο η κηδεία του δολοφονηθέντος 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας.


Οι μαθητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο από τις 12:00 στην Ομόνοια και απόστις 12:30 οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα Προπύλαια.

Κλειστά σε ένδειξη πένθους είναι σήμερα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν δάσκαλοι και καθηγητές. Κλειστά παραμένουν ΑΕΙ και ΤΕΙ σε Αθήνα και Πειραιά. Στάση εργασίας από τις 12:00 έως το τέλος της βάρδιας αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι καθηγητές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Ανοιχτό μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι θα παραμείνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ κλειστά θα παραμείνουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ της Σίνδου. Με απόφαση του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστή από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 12:00 στην Καμάρα από αντιεξουσιαστές. Στην πλατεία Χημείου θα συγκεντρωθούν φοιτητές στις 12:00 και μαζί με μαθητές και φορείς της πόλης θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 12:30.

Ειρηνικό συλλαλητήριο μαθητών πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Σε ειρηνική συγκέντρωση στις κατά τόπους πλατείες στις 19:00 κάλεσε τους πολίτες το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον Αγιο Αντώνιο.

Στις 15:00 στο Παλαιό Φάληρο θα τελεστεί η κηδεία του δολοφονηθέντος 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αυστηρά μέτρα ασφάλειας θα λάβει η αστυνομία στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων.

ΕΚΤΑΚΤΩΣ, ώρα: 3:01 μμ.

-Αυτή την ώρα κηδεύεται ο άτυχος νεαρός, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στο Παλαιό Φάληρο.

- Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο κέντρο. Πολιορκείται η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι. Νεαροί επιτίθενται με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας που απαντά με δακρυγόνα. Τελειώνουν τα χημικά της ΕΛΑΣ.

- Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πετούν αντικείμενα και βόμβες μολότωφ στους αστυνομικούς.

- Μετατροπές στα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ και στα δρομολόγια των τρόλεϊ.

- Δεκάδες άτομα πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το ελληνικό προξενείο στο Παρίσι. Φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό διαμαρτυρόμενα για το θάνατο του 15χρονου μαθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: