Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, το νέο "τρομακρατικό χτύπημα"...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
"Λέμε στον πολίτη να μιλήσει καθαρά με το ναι και το όχι του. Η εντολή του θα μας δεσμεύσει όλους"

Από την ώρα που ανήγγειλε "δημοψήφισμα" έγινε το "έλα να δεις" σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Ευρώπη. Οι αγορές "σάλεψαν" στο άκουσμα της λέξης και μόνο και η Μέρκελ με τ΄"αδέλφια" της είδαν τον ουρανό σφονδύλη!
Τα ΜΜΕ αναλύουν το νέο "τρομοκατικό χτύπημα" του Γιώργου Παπανδρέου και όλοι ψάχνουν να βρουν που το πάει ο ..."παίκτης"...

Να πουν οι πολίτες το "μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" στη νέα δανειακή σύμβαση, ζήτησε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα - αυτό είναι το νέο "χτύπημα"- για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και για τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν.
"Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες", η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: "Αν δεν θέλει ο ελληνικός λαός αυτή την απόφαση, πολύ απλά δεν θα υλοποιηθεί".

Στο σημείο αυτό η Καγκελάριος μετράει εγκεφαλικά και πάλι λίγα της βγαίνουν...

"H απάντηση του λαού δεν αφορά την εκλογή προσώπων και κομμάτων. Εξίσου κορυφαία δημοκρατική λειτουργία είναι η κατάθεση της θέσης κάθε πολίτη. Tην ώρα που το πολιτικό σύστημα βάλλεται έχουμε χρέος να προτάξουμε το ρόλο και την ευθύνη του πολίτη. Αυτό είναι το δημοψήφισμα", είπε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: "Για τη νέα σύμβαση πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Για μια εθνική απάντηση στο μείζον εθνικό ερώτημα. Ο λαός πρέπει να τοποθετηθεί. Θέλει να υιοθετήσουμε τη νέα συμφωνία ή θέλει να την απορρίψουμε;".

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε απορρίψει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι "θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, δεν μπορούμε να παρατήσουμε τον αγώνα στη μέση γιατί έτσι συμφέρει ορισμένους".
Απέρριψε παράλληλα σενάρια συγκυβέρνησης και συγκατοίκησης.

Το δημοψήφισμα τοποθετείται μετά την Πρωτοχρονιά...

"Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο", πρόσθεσε, "θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση: στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος".

Είναι γεγονός πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προς όφελός του.
Το θέμα είναι τί θα κάνουν οι αντίπαλλοι του, στην αντιπολίτευση. 'Ετσι κι αλλιώς οι της κυβερνησής του χειροκροτούν ακόμη το λόγο του μέσα στη Βουλή...

Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: