Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Άρχισαν τα "ποντίκια" να εγκαταλείπουν της εξουσίας το "καράβι".

Τέτοιο "σεισμό" είχε να ζήσει η Ελλάδα πάρα πολλά χρόνια.
Και κατάφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με μία απελπισμένη κίνηση να δώσει την καυτή πατάτα στον ελληνικό λαό. Το δημοψήφισμα που δρομολογεί έφερε τριγμούς, πρώτα και κύρια στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, όπου με το ξημέρωμα της άλλης μέρας, είδαμε τα πρώτα πολιτικά "ποντίκια" να έγκαταλείπουν της εξουσίας το "καράβι"...


Η "μοναξιά" ενός πρωθυπουργού

Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας την αντίθεση της με τις πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ανεξαρτητοποίηθηκε κι έκανε τον αριθμό των πράσινων βουλευτών να φτάσουν κοντά στην "κόκκινη γραμμή" των 152!

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου, με τη σειρά της, ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η θέση αυτή της κας Παπανδρέου σημαίνει ότι αν φτάσουμε στην Παρασκευή (μπορεί και την Πέμπτη) η ίδια δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, μία άλλη Βουλευτής, η κυρία Εύα Καϊλή ζήτησε με επιστολή της όπως και η κα Παπανδρέου κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα ζητώντας η κυβέρνηση αυτή να έχει άλλον πρωθυπουργό. Μάλιστα είπε ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά της δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δηλαδή μένουμε στους 151 βουλευτές.

Ήδη, από το Μέγαρο Μαξίμου, κάνουν λόγο για αποστασία και όλοι αναρωτιούνται: "Τρεις κυρίες θα ρίξουν το Παπανδρέου;"...

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε και δηλώσεις του αντιπροέδρου 1 και υπουργού Οικονομικών, κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου, μέσα από την κλινική όπου νοσηλεύεται με κοιλιακό άλγος, όπου με αυτές άδειασε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως δεν γνώρισε τίποτα για τις προθέσεις του.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, δεν είχε ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι επρόκειτο να αναγγείλει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής. Ο Βενιζέλος δεν είχε ιδέα για το δημοψήφισμα. Το μόνο που ήξερε ήταν για την ψήφο εμπιστοσύνης. Είπε στον Παπανδρέου ότι πρέπει να ενημερώσει τους ξένους εταίρους και η επιστολή συντάχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες"...

Επιφυλακτικά έως αρνητικά, κρίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, την ξαφνική εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αναφορικά με την έγκριση ή όχι των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

"Οι Έλληνες καλούνται αίφνης να ψηφίσουν σχετικά με τις αποφάσεις του Συνόδου Κορυφής. Η διάσωση είναι σε κίνδυνο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απόρριψη", γράφει η γερμανική Handelsblatt, συμπληρώνοντας, ότι η Ελλάδα, είναι και πάλι αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.
"Oι αγορές αντιδρούν στα άσχημα νέα από την Αθήνα" αναφέρουν και οι γερμανικοί Financial Times.

Φαίνεται πως η 28η Οκτωβρίου ήταν καθοριστική για το "μέλλον" της 26ης, κυρίως όμως, για την εφαρμογή της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: