Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Η τελετή έναρξης της 30ής Ολυμπιάδας, στο Λονδίνο...

Περισσότεροι από 80.000 θεατές βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και περίπου 1 δισεκατομμύριο κόσμος σε όλο τον πλανήτη παρακολουθεί την 30ή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. τις 23:07 με τη βρετανική εξοχή ξεκίνησε το σόου. 70 πρόβατα, 12 άλογα, 12 κοτόπουλα 10 χήνες έχουν επιστρατευτεί μεταξύ στη σκηνή για το «Ιsles of Wonder», νησιά των θαυμάτων δηλαδή.
ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ...
Στη συνέχεια το δέντρο που βρισκόταν στο κέντρο της σκηνής... ξεριζώθηκε και κάτω από τους ήχους των τυμπάνων το σκηνικό σιγά - σιγά άρχισε να αλλάζει.

Στις 23:13 ο Κένεθ Τσαρλς Μπράνα, σκηνοθέτης, συγγραφέας, παραγωγός και ηθοποιός με δουλειές τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο, συμμετείχε στην τελετή απαγγέλλοντας... Σέξπιρ.
Την σκυτάλη από την αγγλική εξοχή πήρε η βιομηχανική επανάσταση. Ο καταπράσινος χλοοτάπητας ξηλώθηκε και τη θέση του πήραν οι καμινάδες με τα τύμπανα να συνεχίζουν να δονούν το στάδιο. Όλο και περισσότερες καμινάδες σηκώνονται στο κέντρο του σταδίου για να να δείξουν την βιομηχανική εξέλιξη... παράλληλα έρχονται και οι πρώτες διαμαρτυρίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Στις 23:16 έπεσε… σιωπή. Στρατιώτες και παπαρούνες ξεφύτρωσαν στο πλάνο… και ο πόλεμος έδωσε τη θέση του στους μετανάστες.

Για πέντε περίπου λεπτά οι μετανάστες σφυρηλατούσαν τον τεράστιο Ολυμπιακό κύκλο ενώ λίγο νωρίτερα έκαναν την επανάστασή τους για το οκτάωρό τους... Στις 23:23 ο τεράστιος κύκλος υψώθηκε για να ενωθεί με τους υπόλοιπους τέσσερις, που βρίσκονται ήδη στον αέρα, σχηματίζοντας το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι διοργανωτές φρόντισαν μέσω… Χόλιγουντ να μας ταξιδέψουν στον 17ο αιώνα. Με βίντεο από την πόλη του Λονδίνου και εμφάνιση του... Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Γκρεγκ, ο οποίος παρουσιάστηκε στη Βασίλισσα! Ο πράκτορας 007 συνοδεύει τη Βασίλισσα σε ένα ελικόπτερο έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και μαζί μεταφέρονται... Ο τίτλος του δεύτερου μέρους λέγεται: «Happy and Glorious».
Στις 23:28 το ελικόπτερο μεταφέρθηκε... μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο! Ο Ντάνιελ Κρεγκ πηδάει μέσα στο στάδιο με αλεξίπτωτο. Στις 23:31 η Βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τον Ζακ Ρογκ... εισέρχονται στο Στάδιο.
Στις 23:32 η έπαρση της βρετανικής σημαίας και ο εθνικός ύμνος. Στη συνέχεια δύο από τα μεγαλύτερα βρετανικά επιτεύγματα, η βρετανική παιδική λογοτεχνία και το εθνικό σύστημα υγείας. Στη σκηνή βρέθηκε ο Mike Oldfield και ένα μικρό κοριτσάκι διαβάζει κάτω από τα σεντόνια του... Στις 23:41 οι Βρετανοί μας έδειηαν Πίτερ Παν… Και η... Mary Poppins ήρθε να διώξει τους... κακούς. Στις 23:47 οι θεατές χειροκροτούν στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.
Ακολουθεί ένα μουσικό αφιέρωμα στον βρετανικό κινηματογράφο και ο Μίστερ Μπιν κάνει την εμφάνισή του... ο ηθοποιός Ρόουαν Ατκινσον. Υποτίθεται παίζει τους «Δρόμους της φωτιάς» στα πλήκτρα...
Στις 23:53 ένα κόκκινο mini cooper στη σκηνή... άσχετο! Ενα παιδάκι παίζει play station και βλέπουμε μία τυπική βρετανική οικογένεια σε ένα κλασικό σαββατόβραδο!
Στις 23:57 πολλές μουσικές, Ερικ Κλάπτον, πολλές χορεύτριες στη σκηνή, αναπαράσταση ενός αγγλικού πάρτι και Ρόλινγκ Στόουνς για πιο ροκ καταστάσεις... Οι δεκαετίες εναλλάσσονται και φυσικά... με Μπιτλς! Ολη η σύγχρονη βρετανική μουσική σκηνή στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Πρώτος μπήκε στο στάδιο ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Χιλιάδες αθλητές από τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες παρελαύνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρώτος ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, στην παρέλαση των αποστολών, όπως συμβαίνει πάντα, με την Ελλάδα, και ολοκληρώνεται με τη διοργανώτρια χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η ώρα για τον Ρόαν Άτκινσον που "παίζει" πλήκτρα ενώ ακούγεται η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Πήτερ Παν, Χάρι Πότερ, τα 101 σκυλιά της Δαλματίας και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.
ΦΩΤΟ REUTERS.ΦΩΤΟ REUTERS.
Το τελετουργικό συνεχίζεται με την παρουσίαση της Βρετανικής παιδικής λογοτεχνίας και το εθνικό σύστημα υγείας.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ακούγεται ο Βρετανικός Εθνικός ύμνος και γίνεται η έπαρση της σημαίας.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ εισήλθε στο στάδιο με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.
Κόσμος εκτός σταδίου που δεν έχει εισιτήρια, ΦΩΤΟ REUTERS.
Κόσμος εκτός σταδίου που δεν έχει εισιτήρια, ΦΩΤΟ REUTERS.

Το ελικόπτερο βρίσκεται πάνω από το Ολυμπιακό στάδιο. Στο βιντεάκι φαίνεται η Βασίλισσα και ο Ντάνιελ Γκρεγκ να πηδούν από το ελικόπτερο. Δύο μεγάλα αλεξίπτωτα με την Αγγλική σημαία άνοιξαν.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η ώρα για το βίντεο με τον τελευταίο Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Γκρεγκ που συναντά τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στο Μπάκιγχαμ. Οι δυο τους μέσα σε ελικόπτερο επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο και πετούν πάνω από το Λονδίνο. Είναι η πρώτη φορά που η Βασίλισσα συμμετέχει σε τηλεοπτικό φιλμ.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι πέντε "φλεγόμενοι" κύκλοι στο κέντρο του Ολυμπιακού σταδίου μας φέρνουν προς στο σήμερα.

Το πράσινο έχει μετατραπεί πλέον σε γκρι. Οι καμινάδες έχουν γεμίσει το Ολυμπιακό στάδιο.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η τελετή που έχει τίτλο "τα νησιά των θαυμάτων" συνεχίζεται. Από την αγροτική ζωή έχουμε μεταφερθεί στη βιομηχανική εποχή και το ταξίδι στο χρόνο γίνεται με εντυπωσιακό τρόπο.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Ολυμπιακή καμπάνα χτύπησε και εικόνες από την εξοχή γεμίζουν το Ολυμπιακό στάδιο.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.


ΦΩΤΟ REUTERS.


ΦΩΤΟ REUTERS.


ΦΩΤΟ REUTERS.


ΦΩΤΟ REUTERS.


ΦΩΤΟ REUTERS.Ο πρόεδρος της Ινδικής Ολυμπιακής Επιτροπής προσπαθεί να φορέσει τα 3D γυαλιά του, ΦΩΤΟ REUTERS.
Ο πρόεδρος της Ινδικής Ολυμπιακής Επιτροπής προσπαθεί να φορέσει τα 3D γυαλιά του, ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Ενός λεπτού σιγή για όσους έχουν χαθεί.

Η φλόγα πλησιάζει στο στάδιο με τον Ντίβιντ Μπέκαμ πάνω σε ταχύπλοο.

Αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1948 και η πορεία της φλόγας.

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Και η Mισέλ Ομπάμα βρίσκεται στο Λονδίνο, ΦΩΤΟ REUTERS.
Και η Mισέλ Ομπάμα βρίσκεται στο Λονδίνο, ΦΩΤΟ REUTERS.

Από νωρίς η κίνηση στους δρόμους της Αγγλικής πρωτεύουσας ήταν αυξημένη και μάλιστα η διαμαρτυρία των οδηγών ταξί δημιούργησε πολλά προβλήματα.

204 χώρες και 10.500 αθλητές θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.
πηγή: * newsit / protothema

1 σχόλιο:

paraskevi malouxou είπε...

ωραία..να δούμε και τους αγώνες τώρα!!!