Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Μίζες δόθηκαν, αλλά δεν πήρα ούτε ένα ευρώ...

Μετά τη Βίκυ Σταμάτη, σειρά πήρε ο Άκης Τσοχατζόπουλος να "εξομολογηθεί", με ...συνέντευξή του στον έντυπο τύπο, πως άδικα βρίσκεται στη φυλακή... Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που πραλίγο να γίνει και πρωθυπουργός της χωρας, έσπασε τη σιωπή του μέχρι εκεί που ο ίδιος θεώρησε ότι μπορεί να την "σπάσει" και μίλησε για όλους και για όλα... Τα υπόλοιπα τα ...άφησε για τη δίκη υποσχόμενος τρελές αποκαλύψεις...
Ήδη έχει συμπληρώσει 3 μήνες προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για την υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος" που δόθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα, κάνει λόγο για "μίζες 62 εκατ. ευρώ" που η γερμανική Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι δόθηκαν στην Ελλάδα για υποβρύχια και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος "δεν πήρε ούτε ένα ευρώ"!
Και βέβαια, προκαλεί αηδία το γεγονός ότι κατηγορούμενοι, μέχρι αποδείξεως τουναντίον,  έχουν τα μέσα να "ξεστομίζουν την αθωότητά τους" όταν πάνω από 3.000 συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή από τις επικίνυνες πολιτικές τους, πολιτικές που "νύχτωσαν" για πολλά χρόνια την Ελλάδα, μια Ελλάδα που βρίσκεται στα πρόθυρα ξεπουλήματος...
Και μου προκαλεί ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση ότι ο Άκης κρατά ΑΚΟΜΗ το στόμα του ΚΛΕΙΣΤΟ και δεν "δινει στεγνά" ποιοί Άκηδες ...έκλεψαν το δημόσιο χρήμα, αν όχι αυτός, όπως ισχυρίζεται και γίνεται πρωτοσέλιδος "μαϊντανός"; Γιατί στο μεγάλο φαγοπότι έφαγαν όσοι εκλύθησαν. Ο ακάλεστος μόνο δεν έχει φάει...

ΑΚΗΣ
 Ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ...


Τιμωρούν άδικα τη Βίκυ και το παιδί μας που καταδικάστηκε εδώ και τρεις μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς του

Προκαλεί την ελληνική Δικαιοσύνη "αν θέλει να μάθει όλη την αλήθεια" να καλέσει για να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν ομόφωνα για την επιλογή των συγκεκριμένων υποβρυχίων, ενώ ισχυρίζεται ότι οι ηγεσίες των δυο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους" στη Βουλή και ότι "συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων".

Ο πρώην υπουργός ζητάει να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του Βίκυ και τονίζει ότι η "προφυλάκισή της είναι τιμωρητικού χαρακτήρα και στρέφεται εναντίον ενός ανήλικου παιδιού, που καταδικάστηκε εδώ και τρεις μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς του".

Στη συνομιλία του με την εφημερίδα ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι πρέπει να κληθούν από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, όπως και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των θεσμικών οργάνων, των εταιρειών και όλων των πλευρών που συμμετείχαν στους εξοπλισμούς.

"Δήλωσα καθαρά και στη Δικαιοσύνη, όπως και στη Βουλή ότι δεν αποδέχομαι την κατηγορία που μου αποδίδουν, για παθητική δωροδοκία και για ξέπλυμα. Τη θεωρώ στημένη πολιτική δίωξη, που εμφανίζεται σε ποινικές διαδικασίες της Δικαιοσύνης, μετά τη Βουλή, όπου ζήσαμε την ίδια περίπτωση το 2011, για τη συμπαραγωγή τότε των υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά. Υπάρχει ηθική αυτουργία των ηγεσιών των δυο κομμάτων τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τα έκαναν "πλακάκια " μεταξύ τους. Συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση.

Δημ.: Σας κατηγορούν ότι ξεπλύνατε μίζες μέσω ακινήτων.

ΑΚΗΣ: Με κατηγορούν απαράδεκτα, ανενδοίαστα, προσβλητικά. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι όλα αυτά είναι παντελώς ψευδή. Ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη, κανένας λογαριασμός, τίποτα απολύτως που να έχει σχέση με εμένα. Όμως τα χρήματα αυτά δόθηκαν, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, δεν έχω σχέση με αυτά τα χρήματα. Αυτά είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, η οποία ασχολείται ήδη εξάλλου, απ’όσο γνωρίζω, εδώ και ενάμιση χρόνο για να τα βρει. Ας κοιτάξει να τα βρει. 
Τιμωρούν άδικα τη Βίκυ και το παιδί μας.

Δημ.: Εκφράσατε οργή για την προφυλάκιση της συζύγου σας, που είναι επίσης κατηγορούμενη. Θεωρείτε ότι παρανομεί η Δικαιοσύνη;

ΑΚΗΣ: Ζητάω κατά προτεραιότητα, με βάση το νέο νόμο να αφεθεί άμεσα ελεύθερη η γυναίκα μου. Ξεπέρσααν κάθε όριο αυτοί που παράνομα την συνέλαβαν και την κρατούν φυλακισμένη, αφού απέρριψαν και μία αίτηση αποφυλάκισής της. Αυτό είναι ένδειξη προσέγγισης άλλου επιπέδου. Δηλαδή όχι μόνο παρανομούσα Δικαιοσύνη, αλλά και μια τιμωρούσα Δικαιοσύνη, που θέλει να μας κρατά προφυλακισμένους για να μας επιβάλλει ποινή πριν την ουσιαστική κρίση της υπόθεσης. Έτσι νομίζουν ότι λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Όμως αυτά είναι παράνομα. Συνέλαβαν και κατηγόρησαν τη γυναίκα μου χωρίς απόδειξη, χωρίς κανένα στοιχείο, απλά και μόνο γιατί είναι γυναίκα μου. Ζητώ να σταματήσει άμεσα η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη προφυλάκισή της που διαρκεί ήδη τρεις μήνες. Φυσικά το αίτημα αυτό ισχύει για όλους μας. Επειδή όμως υπάρχει σοβαρό θέμα υγείας, και για το παιδί μας και για τη γυναίκα μου, απαιτώ κατά προτεραιότητα να εξεταστεί. Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι πρόκειται για μια περίπτωση αθώου πολίτη και μάνας ανήλικου παιδιού. Η δικαστική αρχή αγνόησε και το τεκμήριο της αθωότητας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η προφυλάκιση της είναι τιμωρητικού χαρακτήρα και στρέφεται κατά ενός ανήλικου παιδιού που καταδικάστηκε εδώ και τρεις μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς του. 

ΟΛΗ η συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 

2 σχόλια:

iLiAs είπε...

...ναι, δεν πηρε τιποτα...ολοι αθωοι!!!

καλο απογευμα κ.Βλουτη!
καλη βδομαδα απο αυριο :)

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ iLiAs

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και σε σένα, Ηλία μου...