Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Και η μάνα της Σταμάτη έδωσε συνέντευξη: "Εκείνος πρέπει να κάτσει στη φυλακή, αν έχει κλέψει"

Η πεθερά του πρώην υπουργού σπάει τη σιωπή της, παίρνει για πρώτη φορά ανοιχτά αποστάσεις από τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τις δραστηριότητές του και δηλώνει: «Εκείνος πρέπει να κάτσει στη φυλακή, αν έχει κλέψει. Η κόρη μου όμως δεν έχει καμία ευθύνη».   Η κυρία Γεωργία Σταμάτη ρίχνει το γάντι στον άντρα της κόρης της, καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του. Μιλάει για τη ζωή της Βίκυς στη φυλακή και καλεί τους δικαστές να σκεφτούν ότι υπάρχει ένα ανήλικο παιδί, το οποίο αυτή τη στιγμή μεγαλώνει η ίδια. Ξεσπαθώνει ακόμη κατά εκείνων που παρουσιάζουν την κόρη της να έχει κάνει στο παρελθόν πολυτελή ζωή και να ξόδευε αλόγιστα λέγοντας: «Η Βίκυ ήταν… όνομα ως σύζυγος υπουργού και άρα δικαιούτο να έχει και κάποια πραγματάκια»…

Στο "Πρώτο θέμα" έδωσε συνέντευξη η μάνα της Βίκυς Στάματάτη

"Δεν ήταν καμιά αριστοκράτισσα, ούτε το έπαιζε αρχοντοκυρία. Μπορείτε να ρωτήσετε για να μάθετε. Δηλαδή, θέλατε να μην είχε τίποτα η κόρη μου που ήταν και κάποιο όνομα;"  


Η κυρία Σταμάτη μαζί με τον σύζυγό της, Δημήτρη, καλούνται να αναθρέψουν τον πεντέμισι χρόνων εγγονό τους, Ακη, ζώντας τους τελευταίους μήνες απομονωμένοι στο χωριό Ζέλι Φθιώτιδας.

«Η κόρη μου δεν διέπραξε κανένα έγκλημα. Αν ο Τσοχατζόπουλος έχει μυστικά, να τα βγάλει μόνος του. Να γίνει δικαστήριο, να δικαστεί και να φυλακιστεί αν έχει πράξει άσχημα. Η κόρη μου δεν έφταιξε σε τίποτα. Είναι αθώα. Είναι εγκληματικό που έκλεισαν μέσα, άδικα, μια μάνα με ένα μικρό παιδί χωρίς να φταίει σε τίποτα. Το παιδί της υποφέρει. Εχει γίνει πουθενά αλλού αυτό το πράγμα; Ούτε στα παραμύθια δεν γίνεται αυτό», λέει στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Σταμάτη.

Η ίδια έσπευσε να σχολιάσει θετικά την πρόσφατη γραπτή δήλωση του γαμπρού της με την οποία πήρε όλες τις ευθύνες πάνω του και ζήτησε ξανά την αποφυλάκιση της συζύγου του. «Καλώς έκανε αυτή τη δήλωση. Είναι σωστό αυτό που λέει ο άντρας της κόρης μου. Πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη για να βγει η Βίκυ. Καλά μιλάει ο άνθρωπος. Τι ξέρει η κόρη μου για το τι έκανε αυτός που ήταν 30 χρόνια υπουργός; Χωρίς να είναι πουθενά αναμιγμένη, είναι κλεισμένη εκεί μέσα. Τι σημασία έχει αν είναι η σύζυγός του; Δεν είναι κρίμα από τον Θεό που είναι στη φυλακή; Υπάρχει Θεός. Αμα δεν υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχει Θεός. Θα τα περάσουν διπλά και τρίδιπλα αυτά που έχουν κάνει».

Η κυρία Σταμάτη αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε η κόρη της μέσα από τη φυλακή, σχετικά με το πώς ζούσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ζωή της ήταν ίδια με αυτή της μέσης Ελληνίδας. Οπως λέει, ζούσε όπως άξιζε να ζει μια γυναίκα υπουργού.

«Σαν μια μέση Ελληνίδα έζησε η Βίκυ. Ηταν στο σπίτι της και μεγάλωνε το παιδί της. Δεν ήταν καμιά αριστοκράτισσα, ούτε το έπαιζε αρχοντοκυρία. Μπορείτε να ρωτήσετε για να μάθετε. Δηλαδή, θέλατε να μην είχε τίποτα η κόρη μου που ήταν και κάποιο όνομα;», λέει η κυρία Σταμάτη.

Μιλώντας για τα δημοσιεύματα γύρω από τις σπατάλες της κόρης της, αναφέρει ότι, όπως κάθε κορίτσι, ήθελε να έχει τις ανέσεις της. «Και εσύ έχεις αγοράσει έπιπλα και κουρτίνες για το σπίτι σου, όπως όλες οι νέες κοπέλες. Ετσι έκανε και αυτή: πήρε πράγματα, έπιπλα και κουρτίνες. Ολες οι νέες έχετε. Η κόρη μου να μην είχε τίποτα; Αυτά έχουν να πουν; Για τις κουρτίνες και τα έπιπλα; Ντροπή! Ντροπή και άδικο μεγάλο! Η κόρη μου δεν έδωσε πολλά χρήματα για τις αγορές της. Εδωσε αυτά που άξιζαν στο σπίτι της. Οπως και εσείς οι άλλες. Και το παίζετε κυρίες. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί με τα λεφτά που έχει. Υπάρχουν γυναίκες που δουλεύουν με μεροκάματο και τα έχουν όλα στο σπίτι τους. Ετσι έκανε και αυτή, όπως όλες οι γυναίκες. Και μαγείρευε και σιδέρωνε και έπλενε και δούλευε. Και στον άντρα της ήταν σωστή. Δεν έδωσε δικαίωμα πουθενά και σε κανέναν. Δεν πρέπει να τα συζητάμε αυτά τα πράγματα. Είναι ντροπή και μεγάλη αδικία. Υπάρχει Θεός και όλα εδώ πληρώνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: