Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Ειφοροδιαφυγή καλλιτεχνών, το νέο "ριάλιτι" της κυβέρνησης!
Τα "άκουσε" για τα καλά ο Αντώνης Σαμαράς από 30 ομογενείς, κατά την επίσκεψή του στην Βαυαρία. Δεν έχουν δάσκαλο να μορφώσουν τα παιδιά τους στην ξενιτιά. "Δεν τους ενδιαφέρει" ακούγεται να λέει κάποιος μέσα στο χιόνι κι ενώ τον περίμενε μαζί με άλλους ώρες έξω από το παλάτι του πρίγκιπα Καρόλου...
Τεράστια εισφοροδιαφυγή από γνωστούς τραγουδιστές
   
 Ο κακός χαμός έχει γίνει με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "τα Νέα" όπου "καρφωνει" του Έλληνες τραγουδιστές και τις "σχέσεις" τους με το ...ΙΚΑ!!! Κατά το δημοσίευμα, την περίοδο 2007-2012 οι "διασκεδαστές" μας πλήρωσαν λιγότερες εισφορές στο ΙΚΑ ακόμη και από τους οικοδόμους!  Όπως αποκαλύπτεται οι φίρμες της πίστας όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Αννα Βίση, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης Τερζής, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Πλούταρζος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Ελλη Κοκκίνου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Νίκος Βέρτης και πολλοί άλλοι, πληρώνουν ισχνές ασφαλιστικές εισφορές που δεν ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 10 ευρώ! Οι διάσημοι καλλιτέχνες πρέπει να δηλώνουν ασφαλιστικές αποδοχές από τις εμφανίσεις τους σε νυχτερινά κέντρα, σε συναυλίες αλλά και από τα δικαιώματα. Ωστόσο δεν τα δηλώνουν ή δηλώνουν ελάχιστα ποσά. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επιτόπιοι έλεγχοι σε γνωστές πίστες προκειμένου να εντοπιστούν «επί το έργον» οι παρανομούντες και να βεβαιωθούν τα σχετικά πρόστιμα. Το θέμα μάλιστα, παρακολουθεί ήδη ο υπουργός εργασίας Ι. Βρούτσης. Αν και μιλάμε για ονόματα πρώτης γραμμής με εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα και δεκάδες συναυλίες ανά την Ελλάδα κάθε χρόνο οι περισσότεροι εμφανίζονται τα τελευταία έξι χρόνια να έχουν κάνει 20, 30 και 50 μεροκάματα. Τόσα τουλάχιστον δήλωσαν ως ασφάλιση στο ΙΚΑ. Ουσιαστικά δηλαδή οι καλλιτέχνες αυτοί είναι... ανασφάλιστοι αφού δεν καλύπτουν ούτε το μίνιμουμ των ενσήμων για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ...                                                                                                  
 Κακώς φοροδιαφεύγουν όσοι φοροδιαφεύγουν, αλλά έχουν κι ένα φορολογικό να ψηφίσουν στη Βουλή που θα ισοπεδώσει ακόμη τον Έλληνα κι αυτό που γίνεται με τους καλλιτέχνες μοιάζει με φτηνό "ριάλιτι" για τον αποπροσανατολισμό του...
Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει:
Η Ελλη Κοκκίνου το 2007 είχε μόλις 58 ένσημα στο ΙΚΑ...
Η Αννα Βίσση το 2007 είχε μόνο 44 ημέρες ασφάλισης και το 2008 είχε μόνο 38 ημέρες...
Ο Γιώργος Μαζωνάκης το 2007 είχε μόνο 76 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 64 ημέρες
Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 είχε μόνο 93 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 195 ημέρες...
Έτσι, ο Σάκης Ρουβάς το 2007 ασφαλίστηκε για 93 ημέρες στο ΙΚΑ, το 2008 για 195 ημέρες, το 2009 για 129 ημέρες, το 2010 για 119 ημέρες, το 2011 για 89 ημέρες και το 2012 για 47 ημέρες.
Η Δήμητρα Γαλάνη το 2007 ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ 102 ημέρες, το 2008 για 133 ημέρες, το 2009 για 150 ημέρες, το 2010 για 104 ημέρες, το 2011 για 36 ημέρες και το 20112 για 15 ημέρες!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλοί καλλιτέχνες ασφαλίζονται στο ΙΚΑ αλλά δεν αποδίδουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στις πραγματικές αποδοχές τους.
Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι που εμφανίζονται ως διαχειριστές ΕΠΕ και έτσι δεν υποχρεούνται να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, κάνοντας χρήση μιας χουντικής εγκυκλίου του 1969 σύμφωνα με την οποία ο διαχειριστής ΕΠΕ δεν υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ επειδή συνδέεται με την εταιρεία του με σχέση εξαρτημένης εργασίας ακόμη και αν λαμβάνει μισθό.
Για το θέμα των διαχειριστών ΕΠΕ αναμένεται να αναληφθεί από το υπουργείο Εργασίας νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου καθώς σήμερα ο νόμος είτε επιτρέπει στον ασφαλισμένο να αναγγέλλεται στον ΟΑΕΕ με το μικρότερο δυνατό κόστος εις βάρος του ΙΚΑ είτε δεν ελέγχεται από το ΙΚΑ καθώς υπάγεται στον ΟΑΕΕ.
Το θέμα της εισφοροδιαφυγής των τραγουδιστών έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος με ερώτησή του στον υπουργό Εργασίας ζητούσε να πληροφορηθεί αν έχουν ποτέ ελεγχθεί οι αποκλίσεις των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν διάσημοι τραγουδιστές.
Ο βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή του τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που ενώ κερδίζουν υψηλές αμοιβές εμφανίζονται να δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απάντησε ότι το σύνολο των στοιχείων για παραβατική συμπεριφορά θα συγκεντρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου και ότι τα σχετικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στη Βουλή και θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Τα "ψέλνουν" στο Σαμαρά 30 ομογενείς στη Βαυαρία
Όλα αυτά βέβαια έρχονται για μια ακόμη φορά σε μια περίοδο που το φορολογικό είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή. Όπως και την περίοδο της αποκάλυψης των τρικ για να πληρώνουν οι καλλιτέχνες, όπως χιλιάδες άλλοι πολίτες, μικρότερους φόρους μέσω ΕΠΕ, τα στοιχεία μάλλον εξυπηρετούν όσους θέλουν να στρέψουν τα φώτα πάνω τους την ώρα που το φορολογικό έρχεται να τσακίσει το εισόδημα του μέσου Έλληνα.
Πιασάρικο το θέμα, ιντριγκάρει και αποπροσανατολίζει...
Σ΄ένα λαό που τον ισοπεδώνει το πολιτικό ψέμα, τον κουρελιάζει, τον ταπεινώνει... εκείνοι εφευρίσκουν "κατινιές" να ξεγλυστρίσουν...
Πήγε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Βαυαρία και τα άκουσε κανονικά από 30 ομογενείς που διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν έχουν δάσκαλο να μορφώσουν τα παιδιά τους.
Ώρα τον περίμεναν έξω από παλάτι του πρίγκιπα Καρόλου...
"Τα παιδιά μας δεν έχουν σχολεία! Κύριε Σαμαρά, τα παιδιά μας δεν έχουν σχολεία εδώ και τρεις μήνες" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας, λίγο αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει φτάσει στο παλάτι του πρίγκιπα Καρόλου, όπου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ. 
Κάποια στιγμή, ο πρωθυπουργός φαίνεται να γυρίζει το κεφάλι του προς την πλευρά που είναι συγκεντρωμένοι οι ομογενείς. Κοιτά προς το μέρος τους και στη συνέχεια γυρίζει ξανά και ακολουθεί τον Βαυαρό ομόλογό του στο εσωτερικό του παλατιού για τη συνάντησή τους, που κράτησε περισσότερο από δυο ώρες.
"Δεν τους ενδιαφέρει" ακούγεται να λέει κάποιος, καθώς οι δυο ηγέτες κατευθύνονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: