Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΚΟΝΣΟΛΑΣ - ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ, στην κορυφή του κόσμου!...

1ο Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ο   Κ Υ Π Ε Λ Λ Ο  Κ Ω Π Η Λ Α Σ Ι Α Σ


Χρυσό μετάλλιο, 

από τους 2 πρωταθλητές, με τα ελληνικά 

χρώματα, στο Σϊδνεϊ της Αυστραλίας!


Το ελληνικό πλήρωμα αγωνίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (1:25 ώρα Ελλάδας -10:25 ώρα Σίδνεϊ) στην πρώτη προκριματική σειρά μαζί με δυο πληρώματα από τον Χόνγκ Κόνγκ, ένα της Αυστραλίας κι ένα της Κίνας. Οι δυο πρώτοι πέρασαν, απευθείας, στον τελικό.


 | επιμέλεια: Κώστας Βλουτής
      kostas.vloutis@gmail.com

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κούρσα μας, ξεκινήσαμε δυνατά για να βγούμε μπροστά και όταν τα καταφέραμε προσπαθήσαμε να κρατηθούμε. Tο χρυσό μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες της Αυστραλίας, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι κάνανε για καταφέρουμε να κερδίσουμε... Δεν μας έλειψε τίποτα, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Σίδνεϊ. Είχαμε, από αυτούς, ότι χρειαστήκαμε.... Επίσης, το αφιερώνω και στους συγγενείς και φίλους του αθλήματος"...

Είναι τα πρώτα λόγια του Σπύρου Γιάνναρου που, με τον Λευτέρη Κόνσολα, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας, που διεξήχθη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών, με τους Λευτέρη και Σπύρο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ανοίγοντας με τον ιδανικότερο τρόπο την αυλαία της αγωνιστικής δράσης, για τη νέα χρονιά.
Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή κούρσα και
τερμάτισαν θριαμβευτικά στη πρώτη θέση χωρίς να ανησυχήσουν ούτε μια στιγμή κατά την διάρκεια του αγώνα από τους αντιπάλους τους.
Έτσι πέρασαν πρώτοι τον τερματισμό, σε χρόνο 6.34.08, ενώ ακολούθησαν οι Κινέζοι, με 6.37.05 και οι Αυστραλοί, με 6.37.20.
Η επιτυχία του ελληνικού πληρώματος, όπως είπαν και οι δύο πρωταθλητές, "θα είχε μείνει τη θεωρία, αν η ελληνική κοινότητα του Σίδνεϊ, μέσω ΑΧΕΠΑ,  δεν τους εξασφάλιζε, καθολικά, τη φιλοξενία"...
Γι αυτό και η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, μέσω της σελίδας της στο facebook, ένιωσε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει θερμά, για μια ακόμη φορά...

Εμείς αναφερθήκαμε στο τραγελαφικό της ιστορίας με τους δύο κωπηλάτες μας, στη ΝΙΚΗ sport, της Αδέσμευτης Πολιτικής Εφημερίδας "Η ΝΙΚΗ", πριν από τους αγώνες. Το θέμα είναι τώρα πώς θα τους αντιμετωπίσει η πολιτεία που τους έστριψε την πλάτη, πριν τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Αθλητική Διοργάνωση.
Για τους δύο αθλητές μας γράψαμε:
"Είναι να τρελαίνεσαι... 
Την ώρα που ο πρωθυπουργός, κύριος Αντώνης Σαμαράς, είναι περιχαρής για το
πρωτογενές πλεόνασμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, δύο διακεκριμένοι αθλητές, ο Λευτέρης Κόνσολας και ο Σπύρος Γιάνναρος εκπροσωπούν την Ελλάδα, στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελο που διεξάγεται στο Σίδνεϊ, με έξοδα των ομογενών!!!
Το λες "απίστευτο" κι όμως είναι, πέρα για πέρα, αληθινό...
Αθλητές "ζητιανεύουν" ακόμη και ένα ευρώ, προκειμένου να δείξουν τις δυνατότητές τους σε σημαντκές αθλητικές διοργανώσεις...

Στην περίπτωση των δύο αθλητών μας, μπορούν να θεωρούν ...τύχη το γεγονός πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε είναι μέλος της Επιτροπής Αγωνιστικής Κωπηλασίας, της Διεθνούς Ομοσπονδία, η οποία και του καλύπτει τα έξοδα...
Η Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA) κάλυψε και τα εισιτήρια των δυο αθλητών μας ενώ την διαμονή , την διατροφή και τις μετακινήσεις τους έχει αναλάβει η ελληνική ομογενειακή κοινότητα του Σίδνεϊ και πιο συγκεκριμένα η ΑΧΕΠΑ, τα μέλη της οποίας η διοίκηση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας ευχαρίστησε θερμά για αυτή την ευγενική κίνηση.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΤΟΝ ΑΝΤ1 ΕΧΤΕΣ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ Η LADY GAGA ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.........ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ stamatina darmi

Πόσο δίκιο έχεις;
Στην Ελλάδα της κρίσης, χάσαμε τα πάντα...
Όλα έχουν έρθει σε ένα τέλμα...
Σ ευχαριστώ θερμά για την επισκεψή σου...