Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΜΑΛ στο Μικρολίμανο για αχινοσαλάτα γνωστού... σεφ!...

Π Ο Λ Ι ΤΙ Σ Μ Ο Σ
"συνωστισμός" για ένα πλάνο της Αμάλ...
Την έχουν στήσει μέρα και νύχτα έξω από το ξενοδοχείο και περιμένουν να δουν πότε θα βγεί να την "τρελάνουν" στα φλας... Η Ολγα Κεφαλογιάννη περίμενε την Αμάλ Αλαμουντίν σε ...γνωστό εστιατόριο, την ώρα που η νομικός συνομιλούσε με τον υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού... Η δικηγόρος έφτασε στο εστιατόριο λίγο πριν τις 14:30 και κάθισε δίπλα στην υπουργό πολιτισμού, η οποία ήταν ήδη εκεί και την περίμενε.




Στιγμιότυπο από την συνάντηση της Αμάλ με πολιτικούς παράγοντες...

"Το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα κορυφαίο θέμα, που σταθερά και διαχρονικά απασχολεί την Ελλάδα. Γι' αυτό και οφείλουμε, με σοβαρότητα, πίστη και αισιοδοξία, να κάνουμε το παν για την επιτυχία αυτού του στόχου, που δεν είναι στόχος μόνο εν ονόματι της Ελλάδος, είναι στόχος εν ονόματι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η στρατηγική που θ' ακολουθηθεί, θα αποφασιστεί αποκλειστικά και μόνο από την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε γνώμη και νομική πρόταση προς την κατεύθυνση της καλύτερης διεκδίκησης των Γλυπτών είναι από την Ελληνική Δημοκρατία καλοδεχούμενη", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους διακεκριμένους νομικούς, Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και τον αρχαιολόγο και πρόεδρο του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ.
Είναι μετά την συνάντησή του με την Αμάλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ και ένα κλιμάκιο νομικών, από το Λονδίνο. 
"Καλωσόρισα σήμερα στην Ελλάδα και στο υπουργείο Πολιτισμού μία ομάδα διακεκριμένων νομικών από το Λονδίνο, οι οποίοι μας επισκέπτονται για να μας υποβάλουν ιδέες και προτάσεις για τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όπως ξέρετε, η Ελλάδα έχει φέρει το θέμα ενώπιον της Ουνέσκο και πρόσφατα στο Παρίσι (1-2/10), ο παγκόσμιος αυτός οργανισμός εξέδωσε μία ομόφωνη σύσταση προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με την οποία ζητά από τη Μεγάλη Βρετανία να προσέλθει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, που, ήδη, η Ελλάδα την έχει ζητήσει από το καλοκαίρι του 2013", είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφος, που είχαν στιβαχθεί για την ωραία κυρία του Κλούνεϊ.
"Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Σας ευχαριστώ", αρκέστηκε να πει η κυρία Κλούνεϊ, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τασούλα.
Από την πλευρά του, ο Νόρμαν Πάλμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί μία συναινετική λύση, ενώ, αν δεν καταστεί εφικτό αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν άλλες προσεγγίσεις.
Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, συμμετείχαν η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμαλής, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών, Ελένη Κόρκα και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Χριστόφορος Αργυρόπουλος.
Το μεσημέρι, ο υπουργός Πολιτισμού, μαζί με την Αμάλ και τους συνεργάτες δοκίμασαν ελληνικές γεύσεις σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο. 














το πρόγραμμα για αύριο
Αύριο θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 το πρωί.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημ. Παντερμαλή.
Στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί να γευματίσουν στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: