Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ε Π Ε Τ Ε Ι Ο Σ
Νεαροί βγαίνουν από την πορεία 
και προκαλούν φθορές σε μαγαζιά 
και κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας 
Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 7.000 διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 15χρονο μαθητή, που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 19:00.
Και αυτή τη φορά, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από έντονη και τα μέτρα ασφαλείας αυστηρά. 
Η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα, ενώ κλειστοί είναι, με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του Μετρό σε Κατεχάκη και Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, νεαροί έδιωξαν τον κόσμο που καθόταν σε καφετέρια, στην πλατεία Κοραή.


Ένταση και φωτιές στα Εξάρχεια
Στα Εξάρχεια επικρατεί ένταση από το μεσημέρι, μετά τη λήξη της πορείας που
έγινε για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ακολούθησε ένταση στα Εξάρχεια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών.
Αυτή την ώρα νεαροί έχουν βάλει φωτιές σε απορρίμματα, ενώ νωρίτερα το απόγευμα πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίων των δυνάμεων της αστυνομίας στην οδό Στουρνάρη, με τους δεύτερους να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά.

Καταλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις συγκεντρώσεις
Είχε προηγηθεί το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ξεκίνησε και πάλι από τα Προπύλαια. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 1.500 διαδηλωτές, οι οποίοι κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής και υπέρ του δικαιώματος στη μόρφωση, ως ένδειξη αλληλεγγύης και στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.
Η πορεία έληξε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, παρά μόνο μικροεντάσεις.

Σοβαρά επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο
Το μεσημέρι, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε κατάστημα και οι πελάτες με τους υπαλλήλους άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα από την πλατεία Αριστοτέλους και τα πετούσαν στους αστυνομικούς, με τους δεύτερους να “απαντούν” κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, ενώ έπεσαν και βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας
Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν προς από το δικαστικό μέγαρο βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: