Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι Αγανακτισμένοι ...πάνε πλατεία!

Ένα χρόνο μετά, οι Αγανακτισμένοι κλείνουν και πάλι ραντεβού στο Σημείον Μηδέν με το σύνθημα "Ή εμείς 'η αυτοί".Έτσι στις 6 το απόγευμα η πλατεία Συντάγματος θα ζήσει κάτι από το πρόσφατο παρελθόν όπου χιλιάδες πολίτες φώναζαν "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" και "Η Χούντα δεν έφυγε το ΄73 εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία"!
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Αμεση Δημοκρατία
Ας γεμίσουν και πάλι οι πλατείες με την αγωνία των Ελλήνων που ζουν στην απομόνωση και στο περιθώριο που τους επέβαλαν πολιτικοί μηχανισμοί, με την ανοχή των πάντων που ενδιαφέρονται πρώτα για την Ευρώπη και αν περισέψει λίγο βλέμμα να το ρίξουν στο λαό που υποφέρει!

Έχουν επέτειο, αλλά θα το ήθελα αυτό το ραντεβού ως επανεκίνηση στους αγώνες τους για ένα καλύερο αύριο, ενάντια στα ξένα συμφέροντα που προσκυνούν οι δικοί μας πολιτικοί αρχηγοί...

1.500.000 είναι οι άνεργοι στην Ελλάδα.
Θα τους ήθελα να γεμίσουν το Σύνταγμα με την αγωνιά τους για δουλειά κι αξιοπρέπεια.
Θα τους ήθελα να γεμίσουν τις γειτονιές στις πόλεις, στην ταλαίπωρη περιφέρεια.

Για να δώσουν απάντηση στον κύριο Θεόδωρο Πάγκαλο που, σε συνέντευξή του στο ΒΒC και ερωτόμενος "τί έχετε να πείτε για τους έλληνε αγανακτισμένους;" εκείνος απάντησε πως "50.000 αποτελούν στατιστικό λάθος μιας εκλογής"!!!

Καλεσμένος στην εκπομπή «Le Monde en Marche», ο -τότε- αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προέβη σε μερικές πολύ προκλητικές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τους Αγανακτισμένους ως "μείγμα από φασίστες, κομμουνιστές και μαλ…".

Ας είναι, λοπόν, η σημερινή ημέρα αφετηρία με νέους δίκαιους αγώνες για Δημοκρατία στη χώρα.



1 σχόλιο:

iLiAs είπε...

ο λαος να ξυπνησει στις καλπες..και να μην δωσει ουτε μια ψηφο σ' ολους τους μνημονιακους.

καλο σαβ/κο κ.Βλουτη :)