Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Τους σκότωσαν οι ηγέτες του Μνημονίου!

Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν η μικρή γειτονιά στο Μεταξουργείο πάγωσε. 'Ενας δυνατός θόρυβος και μετά σιγή. Μια 90χρονη γυναίκα με τον 60χρονο γιο της ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους και βούτηξαν στο κενό. Οι γείτονες δεν μπορούσαν να το πιστέψουν"! Αυτό γράφουν τα περισσότερα blogs για τις δύο αυτοκτονίες, μητέρας και γιου, που δεν άντεξαν να ζουν με τα 340 ευρώ το μήνα, από τη σύνταξη της γιαγιάς... Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τον γιο να σπρώχνει την μητέρα στο κενό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να πέφτει κι εκείνος στο κενό... Ο 60χρονος πριν θέσει τέλος στη ζωή του, μαζί με τη μητέρα του, άφησε παρακαταθήκη ένα σημείωμα που έγραφε: 
"Ισχυροί της γης για την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα
και σας είναι λίγο"

  'Αλλοι 2  αυτόχειρες...                                 
1729, με την μητέρα και τον γιο, "δολοφονίες" ψάχνουν τη δικαίωση μετά θάνατον.Το 2009 οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεσθεί ή και απόπειρες αυτοκτονίας) ανήλθαν σε 507. Το 2010 σε 622 και το 2011 (με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., έως τις 10 Δεκεμβρίου 2011) σε 598. Γι αυτούς ποιός θα απολογηθεί;

 Δεν χρειάζεται να σου περιγράψω το δράμα των δύο που προστέθηκαν στον μεγάλο κατάλογο των αυτοκτινιών από υπερηφάνεια, που τους εξευτέλισε η μνημονιακή πολιτκή τους που σκοτώνει...
Φρόντισε ο γιος, με σημείωμα σε γνωστό site (www.stixoi.info) να περιγράψει το δράμα του...
Γράφει, λοιπόν:

"Λέγομαι (........). 
Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου(την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς.
Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.

2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.

Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται ? Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση.

Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα
και σας είναι λίγο."

Και λίγο πιο κάτω ανέβασε κάποιους δικούς του στίχους


Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.

R. Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς,
της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστ´ ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: