Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ιδού οι υπογραφές που θα δεσμεύσουν το λαό, τα επόμενα 10 χρόνια...

Στις 12 το μεσημέρι "κληρώνει" το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού για τους επομένους μήνες, ώστε να παρθούν αποφάσεις και δεσμέυσεις που ζητούν οι ετέροι "μας" για να απεγκλωβίσουν την 6η δόση. Αυτό, βεβαίως, θα συμβεί εάν οι δύο "συγκάτοικοι" της νέας κυβέρνησης υπογράψουν εγγυητική επιστολή που θα
τους δεσμεύει πως θα τηρίσουν τα συμφωνηθέντα....

Αυτές είναι οι υπογραφές που θα "στρογγυλοκάτσουν" σε κοινή εγγυητική επιστολή που θα δοθεί σε ΔΝΤ και Βρυξέλλες...

Α μπε μπα μπλομ, του κι θε μπλομ, α μπε μπα μπλομ, του κι θε μπλομ...
ποιός είναι ο ...πρωθυπουργός;

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο -μέχρι τώρα- πρωθυπουργός- Γιώργος Παπανδρέου, θελουν μεταβατικό πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ρωτάς το "γιατί";
Είναι ηλίου φαεινότερον...
Ο κύριος Ρουμελιώτης είναι αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, οργάνωσε, ως σύμβουλος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ξενοφώντα Ζολώτα, την Υπηρεσία Ελέγχου των Εισαγωγών και Εξαγωγών και διηύθυνε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Νομισματικών και Πιστωτικών Θεμάτων του Υπουργείου Συντονισμού. Ταυτόχρονα πραγματοποίησε, για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, διάφορες αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να συμβουλεύσει τις κυβερνήσεις τους σε θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Διατέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων και μέλος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1981-1989 και συγκεκριμένα: υφυπουργός Συντονισμού, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εμπορίου και υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια. Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της ΕΕ τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια. Από τον Ιούνιο του 2001 ασχολείται, ως διεθνής σύμβουλος, με ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά θέματα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κύριος Αντώνης Σαμαράς, με μια κίνηση του χεριού του, χθες βράδυ, βγαίνοντας από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, "απέρριψε" αυτή την "υποψηφιότητα"...

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνκελα Μέρκελ, μπαίνει "σφήνα" και προτείνει το όνομα Λουκάς Παπαδήμος ως πρωθυπουργό "διαρκείας".
Μπορεί για ευνόητους λόγους οι αρχηγοί να το αρνούνται, αλλά η Ανγκέλα Μέρκελ όχι απλά τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, για να τους επισημάνει τον κίνδυνο να βγει η χώρα από το ευρώ αν δεν συμφωνήσουν, αλλά η Γερμανίδα Καγκελάριος έθεσε τους ανθρώπους στην υπηρεσία της ελληνικής συναίνεσης.

Στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης προσέφεραν τις καλές τους υπηρεσίες ποικιλοτρόπως, αναφέρει το ρεπορτάζ, προσεγγίζοντας ακόμη και τον δύσπιστο Λουκά Παπαδήμο.
Αυτή η "υποψηφιότητα'' ...κολλάει σε βασικές λεπτομέριες.
Ο κύριος Παπαδήμος "σουτάρει" τον Ε. Βενιζέλο και ζητά κοντά του τους: Αλ. Παπαδόπουλο, Τ. Γιαννίτση και ...Γ. Φλωρίδη!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ – υπουργοί και βουλευτές - εκδηλώνουν ήδη αντιδράσεις για το πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Επιρρίπτουν μάλιστα την ευθύνη για το ναυάγιο – εάν τελικά ναυαγήσει όντως – στην υπόθεση Παπαδήμου στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά για τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.

Η τελευταία "υποψηφιότητα", τις τελευταίες ώρες, όλο και αποδυναμώνεται...
Ο ευρωπαίος διαμεσολαβητής (European Ombudsman), κύριος Νικηφόρος Διαμαντούρος, διατηρεί γραφείο του θεσμού και στις Βρυξέλλες.

Σε λίγε ώρες το όνομα του "πρωθυπουργού", χωρία την ψήφο του ελληνικού λαού, θα ανακοινωθεί στον... ελληνικό λαό, μαζί με την σύνθεση της νέας "συγκυβέρνησης" που θα αποτελούνται και από πολιτικά στελέχη, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, με την σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας...

Με το τέλος του "θρίλερ", για το όνομα του νέου πρωθυπουργού της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, θα πάρουν τις πένες του για να υπογράψουν ότι προστάζουν οι Βρυξέλλες για να μας δοθεί η 6η δόση, αλλά και να δεσμευτούν πως η νέα κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου Μνημονίου που θα βουλιάξει όκομη περισσότερο τη χώρα στην ύφεση και θα οδηγήσει του Έλληνες σε "αυτοκτονική" απελπισία...

Αλλά ποιός τους λογαριάζει, τούτη την ώρα;

Δες, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "τα Νέα", τις υπογραφές τους για να ξέρεις ποιοί ετοιμάζονται να σου "αυτοκτονήσουν" το υπόλοιπο από ελπίδες και όνειρα...
Προς το παρόν, πλήρωνε χαράτσια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: