Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός.Β. Ράπανος, υπουργός Οικονομικών.

Τα ξένα ειδησεοφραφικά πρακτορεία μεταδίδουν πως νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Λουκάς Παπαδήμος και υπουργός Οικονομικών, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης... Ωστόσο, το όνομα του κυρίου Β. Ρούπανου, άρχισε να κερδίζει έδαφος και πληροφορίες τον "φέρνουν" σε συνεχείς διαπραγματεύσεις.


"ΝΑΙ" στα πολιτικά πρόσωπα, λέει η Ν.Δ.
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ έδωσαν τα ...χέρια χθες, στο ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΤΑΝΙΑ, αναφέρουν πληροφορίες.
Εκτός κυβέρνησης ο κυρίαρχος ελληνικός λαός...
"Τρικλοποδιά", στην ημερομηνία διεξαγωγής νόμιμων εκλογών της χώρας, βάζουν τα ξένα συμφέροντα.

Όπου νάναι ανακοινώνεται επίσημα η νέα "συγκυβέρνηση"...
Η ώρα μηδέν έφτασε...
Τα πρόσωπα που καλούνται να γράψουν την δική τους ιστορία, στο δράμα που ζει τα δύο τλευταία χρόνια ο έλληνας, είναι πλέον έτοιμα...

ΔΝΤ και Μέρκελ τρίβουν τα χέρια τους...

Για τον "πρωθυπουργό" που δεν εξελέγει από τον ελληνικό λαό, αλλά από την "έκτακτη ανάγκη".

Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν...
'Ολα είναι έτοιμα για το από δω και πέρα της "πτωχευμένης" χώρας...

Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη "χειροκροτούν" τα "μεγάλα παιδιά", τα "παιδιά της Βοστώνης" που, επιτέλους, τα βρήκαν...
Και μένει ο κυρίαρχος λαός να κοιτά, αποσβολωμένος, τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην του...

Νοιώθω πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι μακράς πνοής, με το πρόσχημα των "χρονοβόρων" αποφάσεων των ξένων συμφερόντων...
Η 19η Φβρουαρίου 2ο12, χρόνος εκπνοής της μεταβατικής περιόδου, πάει περίπατο...

Από τώρα και στο εξής, έρχεται και πάλι η ωμή πραγματικότητα, να αποδειχθεί "αγγελούδι" μπροστά στον πρόστιχο "μηχανισμό" που θα την αντικαταστήσει...
Κοντός ψαλμός, αλληλούια...

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, βιογραφικό

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το 1985 ο Λουκά Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1993 διορίστηκε] υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμειν σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.

Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Την ανάκγη να υπάρξει σταθεροποίηση και ύφεση των σεναρίων και αβεβαιότητας εξήρε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ οίκον: νέα κατεύθυνση και ευκαιρίες".

Ο κ. Ράπανος υποστήριξε ότι "Σε μια εποχή έντονου λαϊκισμού χρειάζεται νηφαλιότητα για να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, είπε ο κ. Ράπανος, επισημαίνοντας ότι ανάπτυξη σε μια χώρα με μεγάλη αβεβαιότητα δεν μπορεί να υπάρξει".
Επιπλέον, ο κ. Ράπανος σημείωσε ότι στην δύσκολη αυτή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα, χρειάζεται πατριωτική συνείδηση "την οποία διαθέτει η Εθνική Τράπεζα". "Να είστε βέβαιοι ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι αρωγός στην δύσκολη αυτή προσπάθεια, όπως άλλωστε έκανε σε κάθε δύσκολη περίοδο που βρέθηκε η χώρα μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ώσπου να κάτσει η "μπίλια", όλα τα σενάρια έιναι ανοικτά στην Ελλάδα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα...

Μη ψάχνεις το νόημα της Δημοκρατίας στις μέρες μας...
Προς το παρόν, τουλάχιστον...
Με τις υγείες μας και kalo kouragio...

Δεν υπάρχουν σχόλια: