Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος, Απ. Κακλαμάνης, Φ. Πετσάλνικος προβάρουν "κουστούμι" πρωθυπουργού

Οι έντονες "διαμαρτυρίες" για τον υπουργό Οικονομικών, κο Ευάγγελο Βενιζέλο, που κατά πάσα πιθανότητα, δεν ήταν στις "προτιμήσεις" Λουκά Παπαδήμου, αλλά και οι πολλές απαιτήσεις του ακαδημαϊκού, αυτή την ώρα τον απομακρύνουν οι ...πληροφορίες από τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού. Στο τραπέζι της συζήτησης μπαίνουν τα ονόματα του πρώην προέδρου της Βουλής, κου Απ.
Κακλαμάνη και του νυν, κυρίου Φ. Πετσάλνικου...

Το "θρίλερ" συνεχίζεται και όσο "λευκός καπνός" δεν φαίνεται από του Μαξίμου, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν
Γώργος Παπανδρέου - Αντώνης Σαμαράς αδυνατούν να σχηματίσουν κυβέρνηση
συνεργασίας




Ο πρώην ισχυρός άντρας της ΕΚΤ θεωρείται η σοβαρότερη υποψηφιότητα, αλλά ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος, θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της νέας κυβέρνησης και φυσικά ζητά δικά του πρόσωπα για το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φέρεται να ζητά την αντικατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ως αντικαταστάτη του προτείνει τον κ. Ράπανο, όπως έχω δημοσιεύσει ΕΔΩ.

"Nα δώσουν μια κυβέρνηση σταθερή, έργου, ώστε όταν έρθει η ώρα -όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους- ο λαός να αποφανθεί για τα περαιτέρω", κάλεσε τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κος Απόστολος Κακλαμάνης, το όνομα του οποίου προτάθηκε ως λύση στο αδιέξοδο.
Στο κεντικό Δελτίο Ειδήσεων της Κρατικής τηλεόρασης, ο κος Κακλαμάνης, είπε: "Έχει περισσότερο να κάνει με την απόφαση των δύο κομμάτων να κάνουν κυβέρνηση -όχι του ενός και του άλλου, αλλά- πραγματικής συνεργασίας. Το πρόσωπο έρχεται δεύτερο, πρέπει όμως να είναι κάποιος που όλοι θα λαμβάνουν υπ' όψιν τους".

"Εμένα", συνέχισε, "με ενδιαφέρει πρώτα ο τόπος και βέβαια θέλω το ΠΑΣΟΚ και το άλλο κόμμα ( αναφερόμενος στη ΝΔ) θέλω να παραμένουν αρραγοί και πάντοτε όπως μπορώ βοηθώ". Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν δέχθηκε ευθεία ερώτηση για τα σενάρια που κυκλοφορούν και τον θέλουν ως ένα από τα πρόσωπα που είναι υποψήφια για την θέση του πρωθυπουργού.
Σε αυτή την θέση που φέρνουν και τον κο Πετσάλνικο...

Η συνεχιζόμενη κινητικότητα περί τον Α. Κακλαμάνη, έχει πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία, η οποία ωστόσο "δεν αφορά το πρόσωπό του", όπως έλεγαν κάποιοι, υπονοώντας ότι οι φήμες που έφεραν να συζητείται το όνομά του ως ενδεχόμενη λύση, δεν ισχύουν.

Κάποιες εικασίες που γίνονται αφορούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τον ρόλο του σε περίπτωση δρομολόγησης εξελίξεων στο εσωτερικό της.

Το σκηνικό άλλαξε και πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν όπως φαίνεται ορισμένοι παράγοντες επανήλθαν στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου με αποτέλεσμα να ξαναρχίσει η διαδικασία από εκεί που ξεκίνησε.
Παρατηρητές που βρέθηκαν στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τρίτης σχολίαζαν με νόημα "και ξαφνικά μας προέκυψε Πετσάλνικος", αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εμπλοκή που σημειώθηκε ήταν μείζονος σημασίας.

Ο πρωθυπουργός, κος Γιώργος Παπανδρέου, σκέφτεται αργά να δώσει, επιτέλους, το όνομα του νέου πρωθυπουργού.
" Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα, προέχει η σωτηρία της χώρας, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα που εξασφαλίσαμε σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται", είπε, αλλά έχει πάει ξημερωμα Τετάρτης και όνομα δεν ανακοινώνεται...

Η Ν.Δ., δια του εκπροσώπου της κου Γιάννη Μιχελάκη, λέει: "Λευκός καπνός θα υπάρξει από του Μαξίμου"... Και τηρεί το λόγο της να ψηφίσει την ...υποψηφιότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: